Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум от двигателя на FREELANDER TD4 2.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум от двигателя на FREELANDER TD4 2.0

Аз имам фрийлендър 2.0 td4 - 2005г. и преди известно време ми се появи следния проблем.
    А именно - колата пали нормално, на малки обороти работи нормално и без никакъв шум но без включена предавка при форсиране между 1000 - 1200 оборота се получава неколкократно чукане със звук на метал от двигателя. Същия звук се чува и при включване на от по-голяма към по - малка предавка със форсиране, получава се чукане като голям аванс при бензиновите двигатели.При влизане в ритъм на колата при по висока скорост този шум се появява много рядко/почти никога/.МОЛЯ ПОМОГНЕТГЕ СЪС СЪВЕТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ТОВА.ПОЛУЧИХ МНОГО РАЗЛИЧНИ ОТГОВОРИ И НИКОИ ОТ ТЯХ НЕ СЕ ОКАЗА ВЕРЕН.
    КАЗАХА ЧЕ Е УСПОКОИТЕЛ НА ВЕРИГАТА И СЪЩИЯ БЕШЕ СМЕНЕН В ОТОРИЗИРАН СЕРВИЗ БЕЗ ДА ЦИТИРАМ КОИ Е ТОЙ, В СЪЩИЯ СЕРВИЗ БЯХА СМЕНЕНИ ВСИЧКИ ДЮЗИ/АКО СА ГИ СМЕНИЛИ ИЗОБЩО, ЗАЩОТО МИСЛЯ ЧЕ НЕ СА ПИПНАЛИ НИЩО ПО КОЛАТА./ ИМАЛИ ВЪЗМОЖНОСТ НАИСТИНА ДА Е ОТ ДЮЗИТЕ ЗАЩОТО В ДРУГИ СЕРВИЗИ МИ КАЗАХА ЧЕ Е ОТ ТАМ.
    БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте, писането с главни букви се счита за крещене/викане.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-09-09, 19:00.

До: Странен шум от двигателя на FREELANDER TD4 2.0

Здравей,
    Чукането от дюзите и от верига се чува по различен начин. Дюзите чукат все едно удряш с чук по желязо, а веригата се чува повече като дзъркане - все едно влачиш синджир. Ако чуваш ясно чукане може да е от всякакви луфтове в мотора(валове, клапани, бутала ........дано да не е). Според мен ако са дюзи ще се чуват и като работи на оборот, и още повече веднага като го запалиш.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-09-09, 19:01.

Коментар

До: Странен шум от двигателя на FREELANDER TD4 2.0

Колега виж ТОРСИОНИЯ ДЕМФЕР на шайбата на коляновия вал, където се събират всички ремъци.Двигателя започва с тракане, което се усилва и става направо зловещо..По повърхноста на двигателя се появяват дребни стружки, като прах. Сменя се шаибата и готово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X