Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от шибидаха Дискавери 2

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Теч от шибидаха Дискавери 2

    Здравейте, имам теч в колата и обвиних шибидаха и действително имаше и там въпреки , че е обилно силиконизиран от прединия собственик. Все пак съм решил да си го поправя и подкарам поне единия от двата шибидаха въпреки риска от течове. Четох по въпроса за тези уплътнения и един човек в ангиски форум беше показъл на снимка, че уплътнението било обърнато наобратно според него. Някой купувал ли е скоро такова уплътнение и откъде ,като разбира се да е останал доволен от изработката му.

  • #2
    Само като идея - запушен отводнител. При мен на Сузуки ГВ протичаше и обвиних уплътненията, не добра позиция на затваряне и т.н. докато неволята ми помогна да поразглобя пластмасите в купето по пътя на водата от шибидаха - маркуч - колонка - подкалник. Успех.

    Коментар


    • #3

      При мен се оказа незалепен шибидах към тавана и от там е влизало вода, но след като съм махнал целия таван и сега мога да го ремонтирам се замислих да я възстановя тази екстра.

      Коментар


    • #4
      Здравейте, смених уплътнението и от съботния сутрешен дъжд установих , че имам няколко капки по единия винт, силиконизирах всичките винтове и се надявам да съм отстранил проблема. Реших да видя да ли има проводимост дренажните тръби от шибидаха , като за целта вкарах кабел и не успях да видя къде излиза , но пък налях 1 литър вода от страната на шофьора и нямаше капка под колата , но пък тръгнаха капки по кабелите . Като надух маркуча се чуваше бъблбукане , залегнах под нея и изчистих от натрупаната кал дренажните отвори и от двете страни. Според мен е желатено е да се почистват профилактично , защото от там влиза вода в краката на шофьора и дунапрена го задържа и ще ръждяса ако вече не е станало.

      Коментар


      • #5
        Снимка на дренажния отвор
        Прикачени файлове

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X