Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Копиране настройки от едно еку на на друго

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Копиране настройки от едно еку на на друго

    Здравейте, смених екуто на моето дискавъри 2 с NNN и сега работата на двигателя е малко по остра и над 2700 оборота не може да се развърти при движение сякаш не му достига гориво, но на място няма този проблем. В сайта на нанакома има т.н. мапер , който генерира горивни карти , но имам под ръка достъп до тунинговано еку, което мога да му запиша настройките, но не съм сигурен дали ще ги приеме макар и същия модел NNN. Някой правил ли е това?

  • #2
    Ако не е с ЕПРОМ чипове и може да се чете направо през буксата, няма да има проблем да свали картите и да преправи твоите.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

    Коментар


    • #3
      Здравейте, през буксата се свалат и качват картите, но не съм сигурен ,че може да стане чрез пряко копиране и качване без обработка.

      Коментар


      • Juiced
        Juiced коментира
        Редактиране на коментар
        Мапера ще види стойностите на модифицираните карти и ще промени неговите по тези, които е видял. Копи-пейст и аз мисля ,че не става.

    • #4
      Някъде бях чел, че компютрите NNN се ползват на Р15, който мотор е на фейслифта 02-04...
      Интересно, че моя е 01 с Р10 и с програмируем комп NNN но е декември месец, току преди фейслифта, и си е така фабрично.
      Щом сте сменили компютъра с NNN разбирам, че старият не е бил такъв. Възможно е ако е работил с мотор Р15 а сега е на Р10 да има някаква аномалия... според мен.
      Мисля, че имаше разлика основно в налягането на впръскване и вала, но не съм се задълбочавал в темата.
      Просто Ви давам още една тема за размисъл... И задължително запаметете старият файл! Не се знае кога и за какво ще потрябва
      Апропо - има доста информация из англоезичните форуми, а може и да се пита. Срещал съм теми за подобни проблеми и решаването им.

      Коментар


      • #5
        Здравейте, прибрал съм си компютъра ако нещо стане да имам резервен, но двигателя се развърта както трябва сега без никаква друга намеса и не забива в движение, но явно има друг проблем ,като виновник съм заподозрял регулатора на налягането заради трудното палене понякога сутрин. Двигателя от който е свален компютъра е 15p и моя е такъв. Сега се опитвам да открия от къде се пълни с вода мястото около пасажера отпред и съм го разкостил отвътре заради този проблем .

        Коментар


        • trapper
          trapper коментира
          Редактиране на коментар
          Преди 10-тина години жена ми имаше такова Диско. При дъжд събираше вода в краката на пътника, а колата нямаше шибидах и таванът беше сух. Така и не намерихме от къде тече.

      • #6
        От уплътнението предното стъкло през колоната и тече в краката.

        Коментар


        • #7
          "От уплътнението предното стъкло през колоната и тече в краката"
          Здравейте, във вторник облепих със силикон около стъклото и сега чакам с нетърпение края на работния ден да видя каква е ситуацията при този интензивен дъжд сега.

          Коментар


          • lupus
            lupus коментира
            Редактиране на коментар
            Най-често е от горните ъгли... За разкош е възможно само в движение да вкарва вода ; ))
            За достъп трябва да се свалят декоративните пластмаси отвънка на колонките. Неприятно занимание! Препоръчвам първо да се гледа някое клипче или поне да се запознаете с щипките отдолу от някое изображение...

        • #8
          Относно това с мощността при по-високи обороти - погледнахте ли как надува турбината чрез Nanocom? Могат да се гледат живи данни... даже да се записват и преобразуват в графики на компа. ( Не съм го пробвал ) Добре е да се види и температурата в различни режими, че често има ядове с охладителната система, а няма как да се разберат.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X