Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на старо Диско 300 Tdi автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на старо Диско 300 Tdi автоматик

Купих го накрая: LR Discovery 300 tdi автоматик '96 - от аватара
    След като сменя маслата, ще се ползва по предназначение.
    Няма си ABS за което леко съжалявам.
    Засега върви. Не можах да включа бавните. Пробвах всичко което прочетох - лоста не мърда на никъде. Човека каза, че го е включвал само веднъж да го пробва. Шофьорския курс го карах на Зил-157 и горе-долу помня как ставаше , ама не ще.
    Темпомата също не тръгна, но сигурно аз бъркам някъде.
    Направи ми впечатления, че вози доста "твърдо". Казвам го защото карах няколко такива докато избирах и имам база за сравнение. Това твърдо возене да не е някаква офроад екстра? Или е свързано с проблеми по окачването, или е от гумите?
    Въпрос: Къде могат да ми проверят окачването в "източна София"?
    Въпрос: Предишния собственик каза, че слагал по-къс маслен филтър, защото оригиналния можело да се "чукне" някъде - така ли е? или по-добре оригинален?
    Въпрос: Има ли "секретни" болтове за тези колела и има ли смисъл от тях?
    Въпрос: Капачката на резервоара се отваря с поглед. Краде ли се нафта още? Имах капачка с ключ на една от колите си и през нея ми източиха 20 литра бензин. Та има ли смисъл да търся такава капачка?
    Въпрос: Свети ми SRS грешка. Къде могат да ми я изчистят? (било станало при заварки по ауспуха ...)
    Имам още въпроси, но ще пробвам да прочета документацията
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

До: Нов собственик на старо Диско

Честито. Да те слуша много ти пожелавам.
    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Имам още въпроси, но ще пробвам да прочета документацията
    Правилната последователност е - първо документацията, после търсачката, после въпросите...

... по отношение на бавните - виж маслото в раздатката, после опитай да превключиш при съвсем бавно движение (до 5 км/ч).
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Честит ти нов приятел!! Напред и нагоре!
      По въпросите ти ще оставя на по-опитните и по-знаещи от мен колеги да помагат, но идеята: "Първо чета - после питам" е добра...похвално за нов участник тук. Браво!
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Напръскайте механизма на лоста с ВД40 или нещо друго. Когато не се ползва често, клеясва здраво, щото не е добре защитен от гняс. Лостов механизъм, намира се отдолу близо до скоростите, от към страната на пътника.

Твърдата возия е заради пружините. Кой знае какво е сменяно. Ако пък дрънчи на желязо, значи тампоните по окачването са заминали.

За масления филтър е вярно. Оригиналния филтър е къс, защото разположението му е такова, че моста("прасето" на дифа) при определени условия може да го удари.

И не на последно място - двигателя не е с ангренажна верига, а с ремък. Една от най-честите лъжи за тия машини.

Коментар

@Lazar: Благодаря. Ще го пръсна, поне има място отдолу да се завре човек
          А ангренажния ремък е сменян преди 28000 - мисля да го оставя поне още толкова.

Коментар

Честито и от мен!
            За секретните гайки-както си прецениш...На мен ми свиха една нормална(38 лв в МП).Дали са крали самата златна гайка,или са искали джантите-Божа работа.
            Колкото до кражбата на нафта-не са решили,не са го издоили...Ключалка се разбива,резервоар с кирка се пробива...Не го мисли чак толкова
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Честити! Да си го караш и те вози със задраве.
              А относно SRS грешката. Нещо не ти ли свети по таблото? А колата има ли въздушни възглавници? Щот по принцип SRS при повечето а-ли требе да значи Supplemental Restraint System, демек въздушните възглавнички (ако е това бая странно е да стане от заварки отдолу). А ако има записана грешка трябва да се провери, има ли ги въобще и ако да що има грешка, а пък ако ги няма, еее.. , абе първо виж.
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

За возията: колко са напомпани гумите? И дали са както пише на табелката?

Коментар

Честито колега ! Много безавариини километри и рядко влизане в бокса
                  Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Точно: свети SRS и не гасне. Имам една въздушна възглавница.
                    Четох, че свети за възглавницата. Въпросът е дали колата помни, че е имало такъв случай и може да се мине с "изчистване", или се следи непрекъснато веригата дали е изправна.
                    Някъде пишеше също, че трябва да се подменя на 10 години, но едва ли е това.
                    Предишния собственик твърди, че е светнало след заварките, защото не са изключили акумулатора, та от електрожена компа се объркал. Изобщо това моето има ли компютър?

Коментар

@Пенчо: Мислех си за гумите, но не ми остана време да ги проверя, а и са с азот май. Ще ги проверя.

Коментар

Ако са над 2.5 атм - изпускай ги до 2.2(предни)-2.4(задни)
                        Какъв цвят са ти пружините? Жълти, сини или черни с цветна маркировка?

Коментар

Честито, все така да се увеличаваме

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          Какъв цвят са ти пружините? Жълти, сини или черни с цветна маркировка?
                          Моите пружини са черни с цветна маркировка - какво значи това?
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-08-09, 12:14.
                          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Честито и от мен!На много места да ходиш с него и да те връща!
                            За атмосверите в гумиче Lazar e прав и аз така ги таркалям мойте 2.2/отпред и 2.4/отзад.
                            <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

През уикенда ще се завирам отдолу да видя пружините и лостовете за бавните. Междувремнно се оказа, че на гражданската е объркан номера на колата, което е гадно. Но пък получих справка от сервиза за последните 5 години какво е правено по колата, което е добре - демек има равновесие в природата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X