Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един Freelander 1,8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един Freelander 1,8

Здравейте и от мен. От три дни съм собственик на Фрееландер от 1999 1,8 бензин. Имам няколко въпроса и бих искал да ги задам на хора който все пак имат опит.
    След като го взех и ми направи впечетление, че от задницата идва един звук(механичен). Смятам че това е от въртенето на кардана. Шума е все едно че караш по асфалт и си с зимни гуми. Доста по шумен е от нормална лека кола.
    Въпроса ми е и вашите Фрилендери има шум или май моя е за ремонт.
    И друг въпрос имам. Когато съм навил волана до край и натискам газта след превъртане на гумите на таблото светва ТC. Това нормално ли е?
    И ми се стува, че моного грее двигатела. Не вдига температура защото се включва перката но не мойе да пипнеш гредата. Дали е нормално да е толкова топло или пак е нещо което трябва да се провери.
    Знам че има много писано за Фрелендер в форума но моля ако има някой да ми отговори. Нямам време да чета всичко.
    И знаете ли от къда в София да си купя секретни гайки.

До: Още един Freelander

Първоначално публикуван от iziz Преглед на мнение
    Здравейте и от мен. От три дни съм собственик на Фрееландер от 1999 1,8 бензин.

Знам че има много писано за Фрелендер в форума но моля ако има някой да ми отговори. Нямам време да чета всичко.
    Здравей, и добре дошъл.
    Не ти трябва да четеш всичко, ааа най-добре е да се научиш да използваш ТЪРСАЧКАТА, и си готов с отговорите.

... за начало:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65867

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%ED%E4%FA%F0

Може и да си напишеш в профила, от къде си.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-08-09, 10:42.
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

До: Още един Freelander 1,8

Първоначално публикуван от iziz Преглед на мнение
      Здравейте и от мен. От три дни съм собственик на Фрееландер от 1999 1,8 бензин. Имам няколко въпроса и бих искал да ги задам на хора който все пак имат опит.
      След като го взех и ми направи впечетление, че от задницата идва един звук(механичен). Смятам че това е от въртенето на кардана. Шума е все едно че караш по асфалт и си с зимни гуми. Доста по шумен е от нормална лека кола.
      Въпроса ми е и вашите Фрилендери има шум или май моя е за ремонт.
      И друг въпрос имам. Когато съм навил волана до край и натискам газта след превъртане на гумите на таблото светва ТC. Това нормално ли е?
      И ми се стува, че моного грее двигатела. Не вдига температура защото се включва перката но не мойе да пипнеш гредата. Дали е нормално да е толкова топло или пак е нещо което трябва да се провери.
      И знаете ли от къда в София да си купя секретни гайки.
      Това за звука отзад не мога точно да отговоря, но ми се струва, че при мен няма такова нещо или просто не го усещам. Някой път, като карам на ниски обороти и висока предавка, докато влезе в обороти сякаш има някъв звук, но тва мисля, че е нормално. За ТС /Тръкшън контрол/ е нормално да светва, като превъртиш гуми или дадеш повече газ. От мен за знаеш, че Фрилендър със сложен кардан трудно върти гуми /то и не е състезателен автомобил/, щото като отиде повече мощност към предните колела, първо виското прехвърля и назад, второ при превъртане се включва ТС, което реално му е функцията. Виж ако си махнеш кардана и си сама на предно можеш да въртиш гуми, като бегачка, макар че пак сработва ТС на предните колела. за температурата нищо не мога да ти кажа. Аз се доверявам на датчика на моя. Ще ми е интересно да разбера за температурата на Фрий, щото аз го карах реално без вода /след което последва ремонт/, но температурата въобще не ми мърдаше. Имам две обяснения - 1. Губило си е вода към ауспуха, но не е гряло много. 2. Загрявало е яко, но щото е нямало много вода и не е показвал датчика или просто датчика нещо е странен на Фрийто.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

За шума може да е от гумите,и по добре да е от тях иначе става лошо.На моя приятел се оказа че е от гумите а моя от диференциала.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
          Ще ми е интересно да разбера за температурата на Фрий, щото аз го карах реално без вода /след което последва ремонт/, но температурата въобще не ми мърдаше. Имам две обяснения - 1. Губило си е вода към ауспуха, но не е гряло много. 2. Загрявало е яко, но щото е нямало много вода и не е показвал датчика или просто датчика нещо е странен на Фрийто.
          Вероятно е последното защото термодатчика е в контакт с охладителаната течност. Т.е. при загуба на последната може да остане в контакт с въздух и да не показва нищо обезпокоително Това е доста коварен технологичен подход, но така отчитането е най-динамично. Все пак има налични два термодатчика - за индикатора и за РС-то (евентуално командване на вентилатора). Не съм сигурен дали и двата са в контакт с охладителната течност, но този на таблото определено е...

За колегата - аз също нямам такъв шум
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X