Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Engine Management Systems за TD5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Engine Management Systems за TD5

Решил съм да го позасиля TD5, и четох много австралийски форуми
    първото нещо което казват колегите е да се сложи подходящ монитор на двигателя .... и последното ремап или чипа по нашенски

разгледах много системи, купих си Наноком Ево, но не е удобно някакси

попаднах на този монитор - https://binowl.com/land-rover-td5-on-board-computer/

https://www.youtube.com/watch?v=3bBgSHuO7AE

някой използва ли го? мнение или друго решение?

Ако все пак някой се върже на рекламата - "мониторът" е много смотан. Показва само по един параметър, на ужасен дисплей и съответно без възможност да се наблюдава влиянието на промени в настройките.
    Тези неща автоматично ли ги пишат из форумите?

Коментар

не е истина! просто български форум
      изчетох маса австралийски и африкански теми из форумите им
      как пък един не им се развика с просташки писаници - не питайте, а позлвайте търсачка, или ти си търгаш - не прави рекалама ))

попаднах на тази полска джаджа и реших да попитам ... дали някой я ползва

как може да си помислите, че я рекламирам или подобно нещо ...

исках да направя дискусия за мониторинг на ТД5 .. и се чудех защо всички форуми са засрани и мъртви и нас, но вече разбирам

Коментар

• rosen_offroad
        rosen_offroad коментира
        Редактиране на коментар
        Ако наистина не е реклама е мн тъпа джаджа с този единичен дисплей и да скролваш помежду 15000 неща в движение

Я фанеш нещо я не.....

Търси си нещо дето изобразява всичко наведнъж и можеш да зададеш алармени нива.

колегите от Австралия пишат, че задължително трябва мониторинг преди тунинг/ремап

общо взето обобщено стигат до следните подхода
      1. Madman 3 - https://www.madmandevelopments.com/product/ems-3/
      2. използват Nanocom или подобен уред за диагностика
      3. монтират индивидуални прибори за всеки параметър (но става като коледна елха колата)
      4. използват OBD четец, нещо подобно на това което показах

обикновено не им трябват всички параметри, едновременно и затова няма едно най-добро решение

Коментар

С Нанокома може да гледаш почти всичко което показва и гореспоментата джаджа - а за температурата на изхода ще трябва така или иначе да си сложиш датчик някъде по колектора - и да го четеш.
        Ако си затапил ЕГР - на планката е едното удобно място ...

успех със заигравките ...
        LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo III Преглед на мнение
          как може да си помислите, че я рекламирам или подобно нещо ...
          исках да направя дискусия за мониторинг на ТД5 .. и се чудех защо всички форуми са засрани и мъртви и нас, но вече разбирам
          Че е реклама - реаклама е. Въпросът е дали е подвеждаща.

Мониторът е с ограничена функционалност. За да видиш нещо ти трябват няколко параметъра и статистика, с възможност за някакъв вид графично представяне за анализ. Наноком изглежда с повече възможности - дисплеят е по-голям, като за начало. Вероятно и цената е десеторна, съответно.

Коментар

Първоначално публикуван от Stbd Преглед на мнение
            Че е реклама - реаклама е. Въпросът е дали е подвеждаща.

Мониторът е с ограничена функционалност. За да видиш нещо ти трябват няколко параметъра и статистика, с възможност за някакъв вид графично представяне за анализ. Наноком изглежда с повече възможности - дисплеят е по-голям, като за начало. Вероятно и цената е десеторна, съответно.
            как решихте че е реклама?
            някаква полска джаджа, посочен е линка който иска да си купува директно? видеото е испанско, в линка има линк за проекта на човека, направих ли кутийка на 3д принтер и дал проекта си free (безплатно!)

какво рекламирам? чуде се къде видяхте далаверата

по темата:
            имам вече Наноком, но е неудобно да стои постоянно (а и някой ще го гепа за норматив, ако стои на таблото
            докато този малък дисплей, може да се монтира на подходящо място (оглецдам зад малкия лост)

първата ми задача е да сменя кулера .. защото оригиналния е малък и не охлажда добре въздуха
            един ремап с чужди карти .. и си изкривил колектора при първото сериозно натоварване = бг класика

съгласен съм, че не е най-доброто решение, струва 10 пъти по малко и е недовършено няма и температура на изходящите газове в колектора (то и наноком не може да го види, защото трябва сонда)

на тези стари коли .. само от годините и кулера му е паднала ефективноста
            намерих къстом кулер, които се слага отпред пред климатика .. за да е по ефективен, но колко е ефективен трябва да се следи, при различни режими и сезони

Коментар

поляка е пуснал нова версия
              - Можете също така да наблюдавате тези параметри с вашия смартфон чрез WiFi.
              - Освен това можете да зададете аларма за температурата на охлаждащата течност. Ако температурата е твърде висока, екранът ще започне да мига, за да ви информира, че нещо не е наред.

https://shop.binowl.com/shop/td5-on-...ter-small-lcd/

Коментар

Здравейте, цената на уреда е много добра и дава информация за проблемните които може да има двигателя в реално време, не е нанаоком все пак. Аз съм доволен от покупката и трябва само да му намеря удачно място , че моето е сглобения вариант. До автора на темата ако може да споделит къде го е сложил, че на мен ми се вижда удачно до лампите на тавана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X