Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подходящи добавки за ТД5 двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подходящи добавки за ТД5 двигател

Колеги, притежавам Диско 2,5 ТД5, и имам питане относно добавките за дизел, за или против. Преди време си направих сам проблем с една добавка но за бензиновата ми кола и сега съм много предпазлив, много държа на Роверчето си.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте. .... и разгледай тази тема,има много писано ... ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-07-09, 13:02.

До: Подходящи добавки за ТД5 двигател

За какви добавки питаш? За горивната система, за маслата? имаш ли някакъв проблем с двигателя?

TD5 мотора е много здраво куче. Малко са начините, по които може да го умориш. Да го прегрееш като го остави съвсем без вода (антифриз), без масло или да влезе вода и да направиш хидравличен удар.

Ако питаш за горивната система аз веднъж съм слагал добавка в горивото.. някаква брат ми я беше взел за служебното Вито.. ама честно казано.. нямаше никаква разлика и видимо нищо не се случи.

По добре ще направиш ако си направиш някаква профилактика на МАП и МАФ сензорите, да си почистиш филтърната кутия, да си свалиш интеркулера да му източиш маслото, да свалиш маркуча м/у филтъра и търбината да огледаш как са там нещата. Ако ти се играе свали и си изчисти цялата въздухоподаваща система от маслата които вече са се превърнали в грес, ще има много по голям ефект от колкото да слагаш добавки в горивото.

Слагай читави горива и мисля, че няма да имаш проблем.

Това е според мен.

Успех.
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Мога от личен опит да препоръчам таблетки DynoTab за горивото.Вече 5-6 пъти съм ги използвал и съм много доволен. В какво се състои ефекта - двигателя осезаемо стана по-тих и работи по-меко. Стана по-еластичен (особенно се усеща на 5-та) и динамичен. Свали ми разхода с около 0.5литър. Една табл е за 60л.Аз лично слагам през 2-3 резервоара.
      http://www.dynotab.com/

Коментар

Пробвай с добавки на Liqui-Moly. Аз ползвам доста техни неща и за Диското и за колите и съм изключително доволен. Препоръчвам ти тяхна за почистване на разпръсквачите, за скоростна кутия и зимата против замръзване на нафтата.

Коментар

И аз слагах няколко пъти добавката за Комън Рейл дизели на "Liqui-Moli". Вярно, по-тихо работи, за разхода не съм забелязал големи разлики. Слагах и "Дино Таб", бяха ми ги подарили, за разлика в работата и разхода не мога да коментирам. Но мога да коментирам положително дизела с добавки на "ЕКО" /Вельо, дължа ти бира за което/.

Аз на моя ТД5 мотор съм му "добавил" за постоянно 35 коня с чип и К&Н въздушен филтър, за да дишат конете свободно. Засега комбинацията е успешна.
          "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Някой пробвал ли е с двутактово масълце в резервоара?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X