Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стрелката на оборотомера - търсим майстори в гр. Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стрелката на оборотомера - търсим майстори в гр. Пловдив

Миналата седмица забелязах за първи път стрелката на оборотите на мотора да трепери на горе и надолу (понякога за малко спира да трепери). трепери в порядъка на 1/2 см.
    Нищо не усещам различно от преди, но това ме притеснява!. Може ли някой да каже нещо, какво може да има...един приятел вика май ангренажен ремък...но този ремък стои!
    За това моля да споделите къде има сервиз (майстори) в гр. Пловдив /без моtо-pfohe /да смени ремъка Диско 89 tdi автоматични скорости. Благодаря предварително .
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-07-09, 18:18.

До: Майстори в гр. Пловдив търсим за този проблем

Оборотомера взима сигнал от алтернатора. От там нататък би трябвало да е ясно...

Коментар

Ако говорим за ремъка майстори в Пловдив дал господ, но не бих ти препоръчал никой, защото аз като сменях моя ремък (само че на 300TDI) се грабнах и отидох в София в Дару кар.
      Иначе както е казал Лазар проблема май не е ремъка а нещо чисто жичкаджийско, на мен даже ми намирисва на лош контакт.
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
        Ако говорим за ремъка майстори в Пловдив дал господ, но не бих ти препоръчал никой, защото аз като сменях моя ремък (само че на 300TDI) се грабнах и отидох в София в Дару кар.
        Иначе както е казал Лазар проблема май не е ремъка а нещо чисто жичкаджийско, на мен даже ми намирисва на лош контакт.
        Е не го плашете толкова човека. За един ремък в София. Мисля, че всеки кадърен майстор би се справил/а Пловдив не е Горно Канарци все пак/. Още повече във форума има тема за ремък на Диско и ако има нещо неясно при един евентуален пост в същата тема мисля, че ще се отзоват много Диско маниаци с правилните отговори.
        То и моя Фрилендър ако тряяше да спазвам препоръките на Мото Пфое и Дару по-добре да им го бях подарил. Ако има път човека до София или съвсем иска да е прецизен е друг въпрос.

Офтопик:

Иначе гледам колега, че сте от март във форума, а това ви е първа публикация и искам да ви кажа от името на всички, че тук винаги може да намерите компетентно мнение. Тва Диско съм го виждал често на ул. Леонардо Да Винчи близо до Сточна гара, където пребивавам от време на време. Явно сме някакъв вид комшии )) или по-скоро собственика/ползвателя/ работи някъде там.
        Последно редактирано от marin199; 09-07-09, 14:47.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

При мен обувката в която е хванато кабелчето към алтернатора, беше омекнала от години и температура. Почистих я, попритегнах я и оборотите се стабилизираха. Почти съм сигурен, че проблема е същия.

Коментар

Стрелката поскача също и ако е изгорял диод от изправителната група.

Коментар

Проблема е в генератора или някоя хлабава връзка или някой кондензатор вътре в генератора.

При мен го има същия проблем на Класика като има по голяма консумация, режа се като бензинка до края на оборотометъра и изключва. При мен един майстор ,на стенд го тества каза че всичко му е наред зарежда и достатъчно ток подава но оборотомера така и не се оправи, после разбрах че при мен няма кондензатори и сега незнам къда да ги сложа та карам така.

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Стрелката поскача също и ако е изгорял диод от изправителната група.
              И като замериш акумулатора на клемите при работещ двигател има и променливо напрежение и то голямо
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-07-09, 18:20.
              [SIGPIC][/SIGPIC]
              RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                При мен обувката в която е хванато кабелчето към алтернатора, беше омекнала от години и температура. Почистих я, попритегнах я и оборотите се стабилизираха. Почти съм сигурен, че проблема е същия.
                И при мен абсолютно същото,разхлабена обувка, стягаш малко с клещите и воала

Коментар

До: Стрелката на оборотомера - търсим майстори в гр. Пловдив

Благодаря на всички отговорили до сега за много ценната информация. Нямах време да видя моята зебра днес, но утре с нетърпение ще пробвам да направя нещо...много ми се иска да е нещо дребно. Аз много подкрепям колегите начинаещ и сто, че има лош контакт на четките или обувките на алтернатора, а ако е изгорял диод няма ли да спре напълно да работи оборотомера ? Както и да е, и двете неща са прости. Незнам да ли има връзка, но също от миналата седмица спряха да светят лампите на ръчната където пише P,R,N,D,3,2,1 или е някаква случайност? Пак благодаря.

А за Марин199, да аз ви открих от март тази година и направо сте енциклопедия за мен. Да,аз живея там, но и работя също наблизо и със сигурност сме комшии ако не в Пловдив, то в Смолян ако и вие знаете добър майстор да ми посочите ще е полезно тъй като познаваме майстори само в Смолян.Благодаря.

Коментар

Най-забележимото, ако е заминал диод е, че като си пуснеш светлините вечер, има едно много характерно пулсиране, променящо честотата си с промяна на оборотите на двигателя ...
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-07-10, 20:59.
                    LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от samehashour Преглед на мнение
                      А за Марин199, да аз ви открих от март тази година и направо сте енциклопедия за мен. Да,аз живея там, но и работя също наблизо и със сигурност сме комшии ако не в Пловдив, то в Смолян ако и вие знаете добър майстор да ми посочите ще е полезно тъй като познаваме майстори само в Смолян.Благодаря.
                      Благодаря за добрите думи /от името на форума, ако позволи Админа/. Аз реално въобще не разбирам от коли/в последно време малко/, но гледам да помагам с каквото мога. За Пловдив имам добре впечатления от един майстор в Кичук Париж, но да си кажа честно е правил някои неща по леки коли и ванове, не и по джипки. От около 7-8 месеца брат ми работи в един от големите сервизи в Пловдив/фирмен сервиз на 2 основни производителя автомобили/, като определено не се занимават с Ленд Ровър, но хората там са доста грамотни поне по мое мнение/в момента правя там основен ремонт на Фрийто и са правили и други нещо по него/. Ако мислиш, че могат да бъдат полезни може да те свържа с брат ми, като имаш гаранция, че ще обърнат сериозно внимание на колата и ще направят всичко по силите им. Имам връзка и с майстор в Стамболийски, който по мое мнение има понятие от такъв вид автомобили. Също така съм сигурен, че други колеги от Пловдив ще кажат някой изпитан Диско разбирач/нашето Диско остана при нас около 4-5 месеца и така не се наложиха ремонти/. Според мен обаче всеки грамотен майстор би ти бил полезен, а пък ако не е сигурен някъде, винаги може да питаш за инструкции хората от форума. Да не посочвам имена на най-запознатите - те сами ще си кажат.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от samehashour Преглед на мнение
                        ...а ако е изгорял диод няма ли да спре напълно да работи оборотомера ?
                        Не е задължително. При мен имаше заминали диоди, но оборотомера си работеше (не показваше много вярно, ама...).
                        Погледни тази тема, за около 40-50 лв можеш да си поправиш алтернатора при положение, че подозираш четки и диоди.
                        A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Не можах да Чакам до днес и вчера след работа отворих капака на диското и гледах умно да намеря алтернатора. След това поЧнах да го опипвам лекиЧко отзад ...хахаха.. и усетих пластмасовото нещо, което се беше откаЧило от мястото му на половина, после го щракнах навътре, запалих звяра и воала! Работеше както преди и от радост карах до гребната база и бягах цяла обиколка(5 км). Цялата работа беше лош контакт, Мерси още веднъж на всиЧки колеги тук.

4 = Ч
                          6 = Ш
                          .... нали така
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-07-09, 19:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X