Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диското протече.. :( 200TDi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диското протече.. :( 200TDi

Нещо бая почнахме да питаме за помощ за Диско тука, ама...
    Днес, след големия дъжд, предния люк пак прокапа... Аз съм го предвидил за поправка, ама не очаквах толкова спешно да излезе... Проблема ми е, че не мога да разбера откъде точно тече докато не разглобя люка, а после трябва чакам 2-3 седмици за доставка на уплътнения... Да не говорим, че цената, която ми цитират в МотоПфое, е меко казано странна - ~120 лв за всяко от двете уплътнения на един люк и ~70 за третото...
    Ето една снимка къде капе...

Като за капак, прокапа още от едно място -

Тук пък откъде тече идея си нямам... Утре ще свалям кората да гледам. Засега имам предположение - евентуално да влиза вода от релсата за багажника на покрива (има по едно гумено уплътнение под местата на захващане)...

И тъй като никой проблем не идва сам, десния ми фар беше със скапан рефлектор - поръчах си нов. Този, който докараха, обаче е различен от моя...

Разликата е в шпилките, които държат горната част и чрез които се регулира наклона на фара.
    и

Това, което са ми доставили, просто не може да се сложи на колата...
    Утре ще ходя да се опитам да разбера какво е станало, ама междувременно, ако някой има идея, приемам всякакви съвети...
    Ако някой е имал подобни проблеми и може да помогне, благодаря предварително!
    По-големи снимки има тук
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

не може ли да се разменят шпилките?

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi
      не може ли да се разменят шпилките?
      Това го мислих, ама на новия фар стъклото е запечатано към рефлектора... Ако се отвори става грубо... Начина на захващане е различен... На стария шпилките се въртят свободно, а на новия са занитени, или нещо подобно... Пък и не ми се ще да дам 170 кинта (вярно, че не е чак толкова много) за нов фар, а после да донаждам нещата...

Коментар

Жена и вода тръгне ли няма спиране...

Има толкова много обяви за ремонти на люкове, ще потърся и ще ти изпратя. Ето ти един телефон 028284287 за съжаление е в София
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Накрая лепиш люка със силикон и чупиш носът на жената.

Коментар

Barbaron, благодаря за телефона, но надали ще мога да се възползвам... То и тук има хора, които ремонтират люкове, на мен ми се искаше да си го направя с оригинални части и да работи, ама...
            kinex, люка вече е лепен със силикон (така взех колата), а жена нямам, баси, кво да правя... Ще взема да лепна една жена със силикон и да чупя люка...

Коментар

запушени отливни тунели/дупки?

това ми беше станало на една предишна кола. и така един ден ме заля....

Коментар

Минавам набързо... Тъкмо се връщам от МотоПфое... Там казаха "Не можем да го сложим този фар..."
                Поне ми предложиха да ми върнат парите, ама без гаранция, че могат да доставят оригинален...
                Отивам да се боря със светлината и водата отново...

Тинко, Радо, благодаря за съобщенията!

Коментар

Стана ясно откъде тече люка... Явно е бил ремонтиран "по италиански"...
                  Нямаше го уплътнението между рамката на люка и тавана на колата, беше запълнено с някакъв материал като боксит, или нещо подобно... Ама не е това зора. Пантите на стъклото са хванати за горната рамка (алуминиева) със стоманени нитове... С времето те са станали на каша и оттам просмуква вода. Разглобих люка напълно, почистих всичко и го сглобих наново с малко "подобрения" За съжаление, нямах време да снимам, защото люка го слагахме по тъмно вече
                  Ще го пробвам дали пропуска - ако всичко е наред, ще направя и задния и ще снимам вече.
                  Ама ако някой има подобен проблем, да има едно наум. Аз се бях примирил с разхода от ~ 600 лв за двата люка, дотук ми излезе под 10 лв за херметик, болтчета и други такива...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X