Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с аларма, имобилайзер на LR Discovery 300 Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми със заводския имобилайзер на LR Disco 2.5 tdi

Само за протокола - реших си проблема с алармата и имобилайзера. Решението, естествено, се оказа елементарно. Ако някой не ми е отговорил на питанията в нет-пространството, може би е бил прав И аз няма да давам подробности, но съм готов по всяко време/ на лични или по телефона от профила ми/ да дам необходимите разяснения относно фабричната аларма на Диско 300тди
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-12-09, 21:04.

Коментар

До: Здравейте, и аз да се похваля с Диско 300 Tdi и да помагате.

С алармата нищо не стана, че и там малко май не им е много ясно. Пет човека да попиташ отиваш на 5 различни отговори и разликите в цените са 3-цифрени.
      Та алармата отива на нова. Така да ви честитя първия по сериознен снежец и тъй както почти не пътувам по София днес точно жената има рожден ден и трябваше да я откарам, че багажа и беше в повече, но уви и аз срещтнах трудности.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-12-09, 21:16.

Коментар

Манипулациите с премахването на фабричната аларма най вероятно ще доведат само до проблеми.Най добре пак разглоби шофьорската врата и виж дали микроключето(не мога да си спомня дали беше монтирано на патрона или в самата брава) е опроводено и механично здраво.Често съм срещал Дискавъри с монтирана бобина на контактния ключ която постоянно търси потвърждаващ сигнал от дистанционното.

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
          Манипулациите с премахването на фабричната аларма най вероятно ще доведат само до проблеми.Най добре пак разглоби шофьорската врата и виж дали микроключето(не мога да си спомня дали беше монтирано на патрона или в самата брава) е опроводено и механично здраво.Често съм срещал Дискавъри с монтирана бобина на контактния ключ която постоянно търси потвърждаващ сигнал от дистанционното.
          При цялото ми уважение към перфектното познаване на алармите, позволи ми да не се съглася с първото твърдение. Моите проблеми изчезнаха заедно с фабричната аларма. Поне за сега. Разбира се при човек, който знае какво прави. А за бобината си прав, имам и аз, но когато не си намираше дистанционното, ми изкарваше сигнализация - мигащ ключ на таблото. Сега вече не играе.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
            Разбира се при човек, който знае какво прави.
            Успеха при теб се дължи на доуточнението което си направил.Според мен ако проблема с оригиналната аларма е бил отстранен,то и с нея едва ли щеше да имаш проблеми.Повечето жичкаджии които съм виждал само като чуят за рязане на жици и очичките им светят от кеф.Дано колегата попадне на мислещ а не на знаещ майстор.

Коментар

Цялата стойност на конкретната фабрична аларма е в екстрите, които има. Примерно при дистанционно отключване светват плафоните, при заключване с ключ се включва сама автоматично. Като пазещо средство е кръгла нула за разбиращи хора. Като добавих и проблемите с угасване в движение и отказ да запали, просто решението си дойде само. Сега ми липсват някои екстри/поради мързел на човека, който ми я махна и сложи друга/, но пък не съм оставал на кръстовище с неизползваема кола А, и не се налага да отида до колата, за да я включа или изключа вече

Коментар

До: Проблеми с аларма, имобилайзер на LR Disco 2.5 tdi

Колеги,днеска пак ръчках и си оправих централното и сега тая кола хептем се посашка, мига светка и тем подобни. Незнам но, харесвами как се държи долу горе на пътя, но ми се струва малко прехвалена марка. И ще ми е много интересно като я разглобя на пролет,какво ли ще видя под скърцащите и грозни пластмаси.Според мене в тия коли за комфорт не може да се говори,вратите каквото и да им правиш,с каквото и да ги мажеш сутрин си е цяло чудо ако я отключиш и отвориш,пък ако я отвориш после другия проблем затварянето ...........
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-09, 20:52.

Коментар

Ето защо си го взех,защото коментарите с минусите се трият или не се публикуват

Коментар

И сега пробвах с цитираните от теб фрази,и повярвай ми колега доста години ще трябва да чета докато открия нещо което е напълно възможно да го няма дори,но щом е така ще си чета,но все си мисля че ще ми отнеме по малко време да разглобя колата на основните части и да я сглобя от колкото да се оправя с тази търсачка .
                    Пожелавам ви весели празници на всички,и не се сърдете.Но според мен е по правилно,като попита човек да го насочите към отговора,вместо към 6-ти глух коловоз за Волуяк ............... .Също така има доста безмислени теми в който е правено нещо съществено по една кола,но вместо да се снима и обяснява самата операция,всички снимки са в стил на село кръчмата е най-хубава.Надявам се да не сме се убидили много,но начините да се показваме кой-колко е хитър,не е вашият ПОВЯРВАЙТЕ МИ!!!Лека и безаварийна от мене

Коментар

Първоначално публикуван от tazmanieco Преглед на мнение
                      И сега пробвах с цитираните от теб фрази,и повярвай ми колега доста години ще трябва да чета докато открия нещо
                      ....
                      ..... Надявам се да не сме се убидили много,но начините да се показваме кой-колко е хитър,не е вашият ПОВЯРВАЙТЕ МИ!!!Лека и безаварийна от мене
                      Защо да не става, ето го, има писано за почти всичко.
                      А за снимките свързани с процесите по ремонтите си прав, но всичко тук е доброволно никой не е длъжен на никой.

Лека и безаварийна и на теб.
                      Прикачени файлове
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

До: И аз да се похваля с Диско и да помагате

Оставих днес колата в един сервиз да махнат оригиналната аларма и имобилайзера пък да видиме какво ще стане.

Коментар

До: И аз да се похваля с Диско и да помагате

Първоначално публикуван от drat Преглед на мнение
                          Оставих днес колата в един сервиз да махнат оригиналната аларма и имобилайзера пък да видиме какво ще стане.
                          Дано не съм прав, но подозирам, че ще се забатачат страшно. Охранителната система на Диското въобще не е проста.

Коментар

Не си прав колега, колата е готова и за сега няма проблеми. Вярно, че малко трудно са шунтирали оригиналната аларма, но нямах избор. Имах само едно дистанционно и снощи го затрих. Някой ако има проблеми да свирка да му дам координати на сервиза.

Коментар

Първоначално публикуван от drat Преглед на мнение
                              Не си прав колега, колата е готова и за сега няма проблеми. Вярно, че малко трудно са шунтирали оригиналната аларма, но нямах избор. Имах само едно дистанционно и снощи го затрих. Някой ако има проблеми да свирка да му дам координати на сервиза.
                              Браво на тях! Стискам палци и занапред да е безпроблемно!

Коментар

Land Rover Discovery 300TDI гасне в движение

Здравейте колеги. Днес Диското изгасна в движение за втори път в рамките на месец и за това реших да се обърна към Вас с молба за съвет. И двата пъти карах с около 20-30 км/ч. и изведнъж двигателя угасва. Първия път, като завъртах ключа за да го запаля наново, се чуваше само едно цъкане, като на паднал акумулатор, но след 5 мин. си запали все едно нищо не е имало. Втория път (вчера) след като загасна, при опит да го запаля, стартера си въртеше като нов, но пък не искаше да запали. След 2-3 мин. запали като, че сега го взимам от магазина. Някой има ли идея от какво може да се получават тези аномалии?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X