Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на спукан разширителен съд на Диско1 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Разширителен съд (казанче) за RR Classic 2.5 VM

Здравейте колеги! Пускам темата, защото ми е трудно да намеря упоменатата в заглавието част.
    Тази пластмасова гад се спука и сега всеки път когато леко вдигна температура и избива вода; аз спирам и доливам, но си не е работа.
    Викам - ще я сменя, но ударих на камък. Обиколих познатите ми морги из София и не мога да намеря точно такава.

Става въпрос за следното:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1535.JPG
Прегледи:1
Размер:4.9 КБ
ID:5196021

Оказва се, че различните дизелови двигатели и различните години на производство имат различно казанче.
    Харесах си да го поръчам от нета, цената не ме притеснява, но утре трябва да пътувам и не ми се иска да рискувам със спукано.

Въпросите ми са:

1) Какви двигатели са точно с това казанче? Някой са по-малки и метални, други - съвсем различни. Интересуват ме дизеловите, моят е 2.5 ВМ с турбо.
    2) Има ли същото казанче на други модели на Ленд Роувър - например Диско или Дифендър, за да знам какво да търся по моргите.
    3) Ако случайно колега разполага с такова купувам веднага и додавам бири.

Благодаря предварително, надявам се темата да бъде публикувана.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-07-10, 13:37. Причина: снимка

Коментар

От: Разширителен съд (казанче) за RR Classic 2.5 VM

Това казанче дето си дал на снимката ми се струва че е от Дискавъри 1,а до колкото разбирам ти си с Рейндж.Когато купих моето Диско казанчето изби на каналите в КАТ и се наложи да купя ново.Купих го от един магазин в София но сега не си спомням точно адреса.Дадоха ми една година гаранция ,а цената беше или 60 или 70лв.

Коментар

Първоначално публикуван от kmfb Преглед на мнение
        .....
        Въпросите ми са:

1) Какви двигатели са точно с това казанче? Някой са по-малки и метални, други - съвсем различни. Интересуват ме дизеловите, моят е 2.5 ВМ с турбо.
        2) Има ли същото казанче на други модели на Ленд Роувър - например Диско или Дифендър, за да знам какво да търся по моргите.
        3) Ако случайно колега разполага с такова купувам веднага и додавам бири.
        Има същите казанчета и на други модели L.R.
        Прикачени файлове
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Благодаря. Оказа се, че на старите Диско е такова казанчето, като гледам от горния пост - и на някои Дифендъри. Резервното го свалих от един син РР Класик, току що намерил последния си час в моргата на чепинско шосе. Вече бях проверявал там, добре че се обадих пак.

Да обобщя - въпросното казанче го има на:

- РР Класик - '86-'95

- Диско 200 - '90-'94
          - Диско 300 - '95-'98
          - Някои модели на Дифендър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X