Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на спукан разширителен съд на Диско1 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на спукан разширителен съд на Диско1 300Tdi

Момчета, оказа се, че ми е спукан разширителния съд - в гънката на средата. Малко е, но съществува. Някой да знае как и с какво да го залепя? В Падок не намерих нов. 300tdi.
    Благодаря!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-06-09, 17:52.

До: Land Rovеr Discovery, 2,5Tdi прегрява.

С поялника(малък - 30-40w) разтапяш и мажеш, като внимаваш да не минеш през стената. Ако стигаш от двете страни е най-добре. Намери си и парченце найлон от стара туба за пълнеж.

Коментар

Не съм гледал специално от каква пластмаса е разширителния съд, но по принцип е добре пластмаса да се лепи с PVC лепило - получава се точно това леко "разтапяне" без риск да пробиеш стената. Съчетано с една щипка фини пластмасови стружки мисля, че ще стане...
      A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Първоначално публикуван от сто
        С поялника(малък - 30-40w) разтапяш и мажеш, като внимаваш да не минеш през стената. Ако стигаш от двете страни е най-добре. Намери си и парченце найлон от стара туба за пълнеж.
        Благодаря! Като краен вариант ще е.

Първоначално публикуван от Nightcrawler
        Не съм гледал специално от каква пластмаса е разширителния съд, но по принцип е добре пластмаса да се лепи с PVC лепило - получава се точно това леко "разтапяне" без риск да пробиеш стената. Съчетано с една щипка фини пластмасови стружки мисля, че ще стане...
        Според дядо Владо е полипропилен /ако правилно съм запомнил/. Ще стане ли с лепило за PVC? Пуста химия, най-високата ми оценка е една 4 и то в музикалното...

Коментар

До: Ремонт на спукан разширителен съд на Диско1 300Tdi

Разширителният съд е от Полиамид. Лепи се лесно с пистолет за топъл въздух и добавъчен матРиял... но си трябва некой, който вече е тренирал тази операция - най добре е майстор на счупени брони
          Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Greg Преглед на мнение
            Разширителният съд е от Полиамид. Лепи се лесно с пистолет за топъл въздух и добавъчен матРиял... но си трябва некой, който вече е тренирал тази операция - най добре е майстор на счупени брони
            А трябва ли концентрираща струята дюза?

Коментар

Да , трябва . Моят беше сцепен по фабричния шеф- снадка между двете половини . С пистолет и дюза .. мисля че беше 6мм майстора го завари за 10 минути ..
              а тук е обяснено и как става :http://www.plastmasoviizdelia.com/pl...plastmasa.html

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                ... В Падок не намерих нов. 300tdi.
                Вельо има го нов като артикул, с Лазар ще го намерите и в Падок!
                Прикачени файлове
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз лично не бих разчитал на лепен разширителен съд.Понякога има сравнително високо налягане,също така,и температура,и не се знае кога ще те остави на пътя,и път ли ще е изобщо!И лято ли ще е,или зимата в някоя виелица...?
                  Бих търсил втора употреба,а най-добре ново!Сигурно е скъпо,но с това майтап няма!Да се има предвид,че материала,от който е направен си старее сравнително бързо.
                  Подчертавам,че това е само мое лично мнение!
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Слагай някой от Рено например и си карай. Все тая.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
                      Здрав е най-добре - нов или както тарга казва.
                      Лепилото за ПВЦ го държат в найлонови шишета, мисля че циклохексанона не разтваря найлоните/полипропилен, полиетилен и т.н./На времето си го купувах в найлонови туби. Ясен знае, сигурно...

Коментар

Изключително много ви благодаря!!! Знам, че нов е най-добре, както и предполагам, че причината е в стареене и умора на материала. Намерих го в 3 от онлайн магазините / в Падок и на "Нови продукти" - както каза Петракиев - не можах/. По-късно тази вечер ще пусна пост как мисля да опитам, докато се обзаведа с нов. И пак - благодаря ви!!!

Коментар

Лично аз ,вече 1 година си карам със залепения -по описания от мен начин и проблеми нямам! За 10 лева и 20 минути (със свалянето ) не бих си и помислял да се ровя за нов , камо ли за секънд хенд....Хората си карат с така залепени радиатори , резервоари , смукателни колектори ......и какво ли още не .....Но всеки има право на избор...

Коментар

Първоначално публикуван от Greg Преглед на мнение
                            Лично аз ,вече 1 година си карам със залепения -по описания от мен начин и проблеми нямам! За 10 лева и 20 минути (със свалянето ) не бих си и помислял да се ровя за нов , камо ли за секънд хенд....Хората си карат с така залепени радиатори , резервоари , смукателни колектори ......и какво ли още не .....Но всеки има право на избор...
                            Търсенето на такъв майстор ще ми отнеме неизвестно колко време, което нямам. А и не искам да го мисля - много скитосвам сам /със семейството/ из пущинака и искам да съм колкото мога изряден.

Коментар

Ако е като на класика имаш един от мен подарък.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X