Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със спирачките на Рейндж Ровър П38 2,5 тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със спирачките на Рейндж Ровър П38 2,5 тд

Здравеите колеги. Днес след една разходка из балкана останах без спирачки. Оказа се спукан маркуч между казанчето за течност и ABC-то. Утре ще отида да ми направят нов като ползват само накрйниците от стария. Въпроса ми е: това което трябва да налея след ремонта на маркуча трябва да е спирачна течност или друг специален флуид . Джипката е п38 2,5 тд

До: Проблем със спирачките

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
    Здравеите колеги. Днес след една разходка из балкана останах без спирачки. Оказа се спукан маркуч между казанчето за течност и ABC-то. Утре ще отида да ми направят нов като ползват само накрйниците от стария. Въпроса ми е: това което трябва да налея след ремонта на маркуча трябва да е спирачна течност или друг специален флуид . Джипката е п38 2,5 тд
    Специален флуид - спирачна течност.
    Има няколко вида. Прочети инструкцията.

Коментар

До: Проблем със спирачките

Предполагам, че си с ДОТ-4, но от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=23941 можеш да провериш всичко. Най-горе - Land Rover - Документация.

Коментар

До: Проблем със спирачките на Рейндж Ровър П38 2,5 тд

Оказа се че армираните маркучи от хидравликата немогат да станат спирачната течност ги разяждала, явно този вариант отпада. някакви идеи?

Коментар

Като при "Ситроените", метална тръба навита като пружина няколко витки
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
            Оказа се че армираните маркучи от хидравликата немогат да станат спирачната течност ги разяждала, явно този вариант отпада. някакви идеи?
            Спирачната течност е изключително силен реактив,затова само спирачен маркуч,(ако не става варианта с метална тръбичка,която се спомена),и то не някое менте!Не забравяй също високото налягане,така че ако напасваш някое парче от спирачен маркуч,и му сменяваш накрайниците си имай едно на ум!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

На едно пежо смених цялата инсталация с медни тръбички, на които един майстор сложи нови накрайници чрез валцоване като на тръбите за климатици. Не знам дали е редно, но тогава нямах друг шанс. Още го ползвам от време на време без проблем - вече две или три години. Позволяват огъване по формта на купето без да се пречупват.

Коментар

Забелязах че маркуча е с един кат армировка което според моита преценка издаржа поне на 50 бара. Проверихме във софия и ни казаха че нямат в наличност. По лошото е че не пожелаха и да ни кажят номера на маркуча за да го потърся из нета.
                Иначе цената си я казаха за макучя 30см - 160лв Някой може ли да помогне с номер на маркуча.

Ето и снимките надявам се някои да помогне със номенклатурен номер. Аз не успях да го открия в нета.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-06-09, 05:33.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=62511 ако не съм сгрешил, това е линк, от който можеш да си свалиш каталог с резервните части. Бих я потърсил вместо теб, но ще бъда на моя комп чак утре сутрин, а и така ще можеш да си го имаш и за друг път.
                  Успех!
                  00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Колега ,гр. Стамболийски не е далече много от Сливен.Вземаш стария маркуч и право в Стамболийски,там има и фирма ,която работи с немска фирма(ХАНЗА ФЛЕКС) с управител Любомир Делчев(мисля ,че така се казва) Дано съм помогнал.

П.П. Фирмата е до автогарата и направата на новия маркуч става за 10мин.
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

поразрових в каталога. Не съм сигурен, но мисля, че е ANR3322. Само тя е комбинация от маркуч и метална тръба, но на схемата не е много ясно. Тази е свързана с усилвателя. Май ще е най-добре да си смъкнеш каталога и да я видиш сам...там пише само, че е за високо налягане
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Мерси много за информацията. Изтеглих го и го разгледах каталога.Мисля че е ANR3321 за лява дерекция или може би греша нещо

Коментар

Аз съм сгрешил, не ти - LHD - Left hand drive ofc
                          Успех
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X