Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за светлините на Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за светлините на Discovery

Искам да питам нещо, което днес ми направи впечатление. Имам трети стоп (явно слаган допълнително) и реших да го проверя кога свети.
    Най-напред - Стоповете ми не светят преди да съм запалил двигателя (или съм дал пълен контакт), това нормално ли е? Тоест, на диското така ли са си вързани светлините фабрично?
    Като запаля двигателя и натисна спирачка, третия стоп светва. В момента в който включа габарити, третия стоп изгасва...
    Това, съчетано с факта, че Диското няма никаква защита срещу забравени фарове ме озадачава леко... Всички коли, които съм карал досега, са имали поне зумер, или като изгасиш двигателя гасят фаровете, остават само на габарити.
    Както и да е, въпроса с фаровете мога да си го реша. Това, което исках да питам е, нормално ли е това със задните светлини?
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

По правило стоповете трябва да светят и без контакт. А третия стоп ти е направен правилно да свети само през деня. Вечер, когато запалиш габаритите и фаровете той изгасва за да не заслепява. Според мен

Коментар

Да, аз затова питах за стоповете така ли са по принцип на Диското.
      А за третия това звучи логично, ама аз като и през деня си карам на фарове?

Коментар

На Диското стоповете светят при контакт.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:22.
        http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

До колкото си спомням третия стоп светеше, когато си включил халогените - провери, ама не съм на 100% сигурен.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Asen, благодаря! Малко ми е странно това решение, ама поне да знам, че не са свързани грешно...

Радо, най-удачното решение е това - третия стоп да свети при включени халогени, защото реално само в такава ситуация (лоша видимост) има нужда от него... Ама не... Още като пуснеш габарити гасне...
            Да те питам теб нещо - задните светлини за мъгла и предните халогени са вързани на едно копче. Знаеш ли дали има нещо вързано на другото, че още не ми е останало време да го разчовърквам?

Коментар

някой няма ли ел.схема, че и аз ровичкам на тъмно по Диското...
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-12-09, 18:22.
              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Може да ми се отвори парашута скоро за Haynes manual
                Мисля, че има ел схема.
                Ако стане, ще сканирам и ще кача тук...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X