Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пробит резервоар на Фрилендър - съвет за лепене!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пробит резервоар на Фрилендър - съвет за лепене!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Повечето пластмаси не подлежат на фокуса с топлия въздух. Все пак, първо резервоарът трябва да се свали и да се ПРЕБРОЯТ дупките.
    Аз затова пуснах темата, защото се опасявам, че ако всичко е наред/съгласят се да го правят/ и се хванат лепят резервоара може да сложат силикон или няква друга глупост и да ме залъжат временно. Ще настоявам да проверят как най-добре ще се залепи. Затова и питах дали някой знае от какъв материал е на Фрий и с какво да се залепи. До сега отговорите бяха ползотворни. Просто искам да съм малко подготвен, за да не ме залъжат. Даже ако някой изявява желание от форума/технически по-грамотен от мен, което значи почти всеки/ може да дойде с мен за да се уверим, че ще го направят както трябва.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

С обикновен поялник ( демек за платки ) съм лепил радиатор на Опел / пластмасата / . Резервоара, може и да се залепи.
      А кита не поема ли от влагата В смисъл, от парите на бензина ? Дали е удачно да се слага там?
      Може да стане и да се навие болт в дупката и да се сложи силикон. Мисля, че пак ще държи.
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
        С обикновен поялник ( демек за платки ) съм лепил радиатор на Опел / пластмасата / . Резервоара, може и да се залепи.
        А кита не поема ли от влагата В смисъл, от парите на бензина ? Дали е удачно да се слага там?
        Може да стане и да се навие болт в дупката и да се сложи силикон. Мисля, че пак ще държи.
        Я кажете за кита вярно?! Нали имаше един нишков кит, ползват го май и за разни спойлери. От него ли трябва да се ползва или от нормалния. Болт със силикон нещо не ми звучи надеждно.

Коментар

Влакнест май му се викаше. Ама до колкото знам и той и алуминиевия поемат влага ( не съм 100% сигурен де). Не че ще тече, ама може да мирише.

Коментар

Болтът с херметик е най-надеждния вариант след заварката, целият въпрос е има ли как да се бръкне вътре за контра.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Болтът с херметик е най-надеждния вариант след заварката, целият въпрос е има ли как да се бръкне вътре за контра.
              Е защо ти е контра? Не са толкова тънки пластмасовите резервоари. По къс болт, малко по голям размер и ще си направи резба... Няма такова усилие че да се развие. Мисля че и на вибрациите ще устиска.

Коментар

Е защо ти е контра? Не са толкова тънки пластмасовите резервоари. По къс болт, малко по голям размер и ще си направи резба... Няма такова усилие че да се развие. Мисля че и на вибрациите ще устиска.
                От това ми хрумна един идиотизъм - даваш на стругар да ти направи болт с резба от някакъв найлон , резба в отвора и го мажеш с херметик Температурните разширения ще са им еднакви, въпросът е кой найлон не се разтваря от бензин

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  От това ми хрумна един идиотизъм - даваш на стругар да ти направи болт с резба от някакъв найлон , резба в отвора и го мажеш с херметик Температурните разширения ще са им еднакви, въпросът е кой найлон не се разтваря от бензин:
                  Този за резервоарите
                  Иначе, ако се прави болт, най добре е да се направи с конусна резба. Като рапидка...

Коментар

Кита не поема нищо,дръпне ли-той е.Не го касаят и пАрите,докато втвърди.Метален резервоар съм попълвал,пробит неволно от собственика/товарел си ладата и го боднал мъжки с дълбачката за колци/-така и я бракува след години.
                    А за болта и силикона-няма силикон,който да устиска на бензин.Болтът,/ако има как да се бръкне в бъкела/в комбинация с гайка отдолу,широки шайби,клингерит двустранно и херметик е друго решение.
                    Ако е каквато и да е по състав пластмаса-заварката е оптимално решение.Кадърни хора в тази сфера не са дефицит вече,не вярвам в София да няма кой да извърши ремонта .
                    За чия сметка е отделен въпрос,нормално е да олекне портмонето на газаджиите/шефове,работници-да се оправят/.
                    п.п.-Писали сме еднакви решения с Ясен,но се замотках с друго и докато публикувам писаното...
                    Последно редактирано от maxxx; 31-05-09, 14:40.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                      Я кажете за кита вярно?! Нали имаше един нишков кит, ползват го май и за разни спойлери. От него ли трябва да се ползва или от нормалния. Болт със силикон нещо не ми звучи надеждно.
                      Ако резервоара е пластмасов - пак с КИТ , но осигурете площ да държи .
                      Казано по друг начин - запълвате дупката с кит. Преди да е дръпнал ( изсъхнал ) отгоре се слага рехав плат - бинт или подобен и се маже пак с кит на по-голяма площ . 2-3 см по голяма площ стига.
                      Не забравяйте първо да почистите площта от мръсотиики с ... бензин.
                      После процедурата и забравете проблема.
                      За по-големи дупки - има КИТ с нишки ( стъклени или не ) . С такъв КИТ се работи по същия начин и за същото време.
                      С него се получават по "дебели" залепвания .
                      КИТа позволява после и обработка всякаква. Две ръце боя ще са допълнителен плюс за КИТа.

Аз съм правил следното .
                      Имам дупка . Почиствам я вкл. и около нея . Взимам фонокарта и изрязвам парче с формата която искам .( по голямо парче от дупката )
                      Приготвям си кит - загрявам го малко ( да активирам втвърдяването ).Като се загрее КИТа става по мек и почти течен.
                      Полагам го върху фонокартата.
                      Изчаквам да започне да стяга - преминава течната ( почти течната ) фаза и после фонокартата центровам върху дупката . Притиска се съвсем леко . Да остане 1 мм разстояние между площта с дупката ( резервоара) и фонокартата. Излишния КИТ избива в страни - заглажда се.
                      И ето най-интересното :
                      В резервоара( от другата страна на дупката) се образува капка от КИТа , по-голяма от дупката . Като тапа. Така като стегне - спасявате всяка пробита част от вашия живот. Не само резервоари и картери.
                      Това е . Дано ви помогне този Елементарем метод . Успех !

П.С. При работа с КИТ - кофти е цапането по ръцете . Трудно се чистят после. За това - не се цапайте ...или ръкавици .

Коментар

Благодаря на всички за многото отговори. Знам, че отговора не е еднозначен, но последно с КИТ или с ПЛАСТМАСОВА ЗАВАРКА ще е най-добре? Ако е с кит не е ли по-хубаво от тоя нишковия, пък макар и да е малка дупката? Пак казвам - дупката е горе точно зад задната седалка и там ще стои бутилката, тоест няма да има кой знае какъв различен натиск, да се удря нещо горе, не смятам и да пълна до горе резервоара/освен ако не тръгна за чужбиня някъде/. Въпроса е да се избегне влизане на бензин в купето от разплискване и от пари, което не значи че не искам да стане както трябва. В тоя ред на мисли, ако случайно може да се открие отгоре поле за работа, дали може да се направи на място или все пак трябва да се свали, да се избърше бензина около дупката напълно и т.н. Все пак ще им кажа на тия или заварка/пластмасова/ или с кит, да не вземат да ми умуват с някви лепила.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                          ...
                          Все пак ще им кажа на тия или заварка/пластмасова/ или с кит, да не вземат да ми умуват с някви лепила.
                          Абе може и да не им е първия резорвоар, така че, по добре ги ислушай какво ще предложат.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                            Абе може и да не им е първия резорвоар, така че, по добре ги ислушай какво ще предложат.
                            Прав си. Аз също мислех да видим първо как ще реагират. Ако имат опит или ИЗПИТАНО решение, което звучи разумно - никакъв проблем. Просто се опасявам да не стане, "Остави пък ще видим" и да правят експерименти. Ако ти кажа как бяха хванали шините на бутилката. Дори и да не беше станало това с резервоара, максимум до няколко месеца /окобено с неколкократно сваляне през това време на седалката/, захващането щеше да замине. От тук нататък наистина ще е важен разговора утре. Още веднъж благодаря за многото отзиви в темата. ВСЕ ПАК НЕ СЪМ СИГУРЕН ДАЛИ Е ПЛАСТМАСОВ РЕЗЕРВОАРА, ТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ Е СИГУРЕН, ДА КАЖЕ.

Коментар

Здравей колега,
                              Ще ти споделя как реших при мен проблема с пукнатия резервоар на мотора.Ходих да питам на място където лепят брони, но там ми отказаха с довода, че резервоара е от негорима пластмаса /нали все пак съхранява бензин / и няма да могат да го залепят.Реших да експериментирам и си купих прозрачен Поксипол от 3,50лв в упътването на който изрично пишеше, че е подходящ за лепене на резервоари за нафта и бензин.Почистих около мястото от което сълзеше резервоара обезмаслител, без дори да го свалям, изразходих цялото лепило, като омазах хубаво около дупката, както каза колегата по-горе.На другия ден напълних резервоара до горе и за моя радост установих, че лепилото си е свършило перфектно работата и вече три месеца няма проблеми с течове, лепилото държи здраво и не е мръднало.
                              Успех с решаването на твоя проблем!
                              2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                              2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                              2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Според мен, най-добрия вариант е полиестерната смола! Всички видове влакнести китове са на основа - полиестерна смола, само че не ти дават такова отворено време както смолата. Аз съм правил, почти същото както колегата по-горе. Почиствам мястото, намазвам с полиестерна смола, предварително съм си купил "стъкломат", "рогозка", едното е уплетени стъклени влакна под формата на рогозка, а при другото са преплетени хаотично, ако е на кривина ти препоръчвам второто - ватата, поема по-добре дъгите. Полиестерната смола разтваря влакната и става еднородна маса, която след като полимеризира не се влияе от нищо. Мажеш, лепиш, пак мажеш и т.н. и всичко това е преди да е засъхнал предния слой напълно. Гарантирам , че няма да имаш проблеми!
                                Успех и от мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X