Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Досаден дефект в таблото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Досаден дефект в таблото

Здравейте Колеги,
    Отскоро имам досаден дефект в таблото. Доскоро при включване на „къси“ светлини светваше индикаторна светлина за теглене на ремарке. Мой познат се зае да погледне и отсрани този дефект. Сега при включени „къси“ светлини не свети нищо. Свети само синя светлина при „дълги“ светлини. Някой от Вас има ли идея как да си реша проблемчето?
    Поздрави.
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

До: Досаден дефект в таблото

Как нищо не свети - пълен мрак по таблото ли?
    И на мен за къси няма индикация. Само за дълги.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
      Как нищо не свети - пълен мрак по таблото ли?
      И на мен за къси няма индикация. Само за дълги.
      Няма индикация за „Къси“, иначе всичко останало е ОК.

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
        Мисля, че така трябва да е, ама ти ме разколеба! Довечера ще проверя и ще пиша.

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          Ами аз до колкото знам - индикация 'къси' няма. И на 'габарити' и на 'къси' таблото си свети еднакво - т.е. само е осветено.
          ---------------------
          Шофирайте разумно!
          [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Почти всички автомобили са така - на габарити или къси нямаш никаква индикация (освен осветяването на таблото) - смята се за нормално положение.

С две думи - твоят човек е отстранил проблема и не е създал нов
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Почти всички автомобили са така - на габарити или къси нямаш никаква индикация (освен осветяването на таблото) - смята се за нормално положение.

С две думи - твоят човек е отстранил проблема и не е създал нов
              Незнам кои са тия всички автомобили (имал съм 15 ) но този е първия. Разгеле, това да ми е грижата.

Коментар

Фабрично няма индикация за къси - 100%.
                Моя също няма.
                Само за дълги има.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Последната кола с отделен индикатор за къси светлини в която съм се возил беше Москвич 408и

Една хубава зелена лампичка като петаче.

Но при повечето модерни автомобили е както го пише по-горе - индикация за къси и габарите е това че таблото се осветява.

По принцип производителите се стремят да слагат минимален брой постоянно светещи индикатори по таблото, за да не се разсейва човек. Едно време Сааб дори имаха един бутон Black Pannel, който нощем гасеше всичко освен километража, и осветяваше другите индикатори само при тревога и отклонения от нормалното.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                    Фабрично няма индикация за къси - 100%.
                    Моя също няма.
                    Само за дълги има.
                    Точно кака е!
                    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Индикация за къси няма - само служебното осветление на таблото, което свети и при габарити.
                      Индикация за дълги - има, синя, между стрелките за ляв и десен мигач.
                      300tdi '98г.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                        Индикация за къси няма - само служебното осветление на таблото, което свети и при габарити.
                        Индикация за дълги - има, синя, между стрелките за ляв и десен мигач.
                        300tdi '98г.
                        И на Рейнджа е така. Нормално си е напълно. Но да използвам момента да попитам, някой правил ли е опити да ремонтира самото осветяване на таблото? Че при мен дори на максимум едвам свети и се виждат само едрите цифри на километража. Явно нещо е изгоряло отчасти.
                        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          И на Рейнджа е така. Нормално си е напълно. Но да използвам момента да попитам, някой правил ли е опити да ремонтира самото осветяване на таблото? Че при мен дори на максимум едвам свети и се виждат само едрите цифри на километража. Явно нещо е изгоряло отчасти.
                          Абе то и при мене така свети, но Борис доста време кара Диското и не вярвам да се лъже.
                          Относно смяната на ламБичките по таблото-процедурата е елементарна. Не се сваля таблото а само предния панел /със стъкълцето/. По бутоните - свалят се бутоните. Малките лампички са стотинки, примерно 5 за лев. Трябва да се внимава с презервативчетата в зелено, за да не се разменят. Това при положение, че собственикът държи на това. Аз лично нахаках навсякъде бели. Друг е въпросът със светлинната индикация на централната конзола /климатик, вентилатори, клапи/. Там си е мъка, но малка мъка, като да носиш в една торба 1 ракия и 10 бири, да я изтървеш и да се счупят само бирите
                          Последно редактирано от c_gul; 26-05-09, 10:07.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                            Абе то и при мене така свети, но Борис доста време кара Диското и не вярвам да се лъже.
                            Относно смяната на ламБичките по таблото-процедурата е елементарна. Не се сваля таблото а само предния панел /със стъкълцето/. По бутоните - свалят се бутоните. Малките лампички са стотинки, примерно 5 за лев. Трябва да се внимава с презервативчетата в зелено, за да не се разменят. Това при положение, че собственикът държи на това. Аз лично нахаках навсякъде бели. Друг е въпросът със светлинната индикация на централната конзола /климатик, вентилатори, клапи/. Там си е мъка, но малка мъка, като да носиш в една торба 1 ракия и 10 бири, да я изтървеш и да се счупят сани бирите
                            Преди ремонта светеше индикация за дърпане на ремарке, когато бях на „къси“. Може би на собственика преди мен не му е харесвала идеята, че на „къси“ не свети нищо и е преработил връзката.

Коментар

Злати на класика дето карах беше същата работа, виждат се само големите неща и то доста мижаво
                              ама пък той си беше със стандртното, ако мога така да се изразя, табло.
                              Щото по спомен твоя май беше с часовници като на П38?

До колегата Барбарон, обърни се по този въпрос към дядо Владо....
                              За това, което спомена, че ти се е включвала индикацията за ремаркето,
                              разглоби "жака"(или както там се казва) за включване на ремаркето и виж какво е състоянието на връзките,
                              защото от дядо владо знам, че тая джвъчка дето е до теглича
                              има навика да прави мизерии
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X