Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Freelander-бензинова помпа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Freelander-бензинова помпа

Здравейте,колеги от доста време чета форума.Харесъл съм един Фриландер 2003г. 1.8(сменена гарнитура)на 40000км-реални,обаче ме притесняват 2 неща.
    1.Климатика не му работи,как ли не го въртях ,не пуска компресора и това е.
    2. Бензиновата помпа издава един бучащ,постоянен шум,който на задните седалки и пода даже се усеща като високочестотно вибриране.
    Въпросите ми са:
    1.Има ли някакъв пиниз за да сработи компресора?
    2.Нормален ли е този шум от бензиновата помпа?
    Благодаря ви предварително.

До: Freelander-бензинова помпа

Не знам дали някой може да оправи климатика от форума Трябва да се види от специалист. Ако няма фреон не включва компресора. А тва, че няма фреон обикновено е свързано с теч. И аз имам такъв и сега ще се сменя радиатора за климата. Най-лесно да видиш дали бачка климата е да го напълните с фреон/ще ти струва нещо между 30 и 70 лв/ и да го пуснеш. Какъвто и теч да има като е пълен ще работи. Може пък самия компресор да е скапан/съмнявам се/ и тогава и пълен няма да бачка, но тия неща не стават виртуално, а трябва сервиз. Колкото до помпата, също не е нормално да има шум и да тресе чак. Аз на твое място бих направил следното: карам го на майстор за климата за да те ориентира къв е проблема. За помпата също или направо проверяваш в английските сайтове/във форума има много/ колко струва нова помпа. Ако е на изгодна цена взимаш колата и оправяш нещата. Ако е скъпо или климата е много сериозен проблема се пазариш или не взимаш. УСПЕХ
    Последно редактирано от marin199; 24-05-09, 20:33.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Колега ако беше от Пловдив щях да ти кажа къде да идеш за климатика. Наситина трябва да се закачи на стенда за да се види какво му е.
      Бензиновата помпа като почне да шуми значи е тръгнала на развала (а ти сигурен ли си че е тя). Имах едно ауди на което помпата му се скапа в движение, добре че беше в града и я чувах точно няколко километра, после просто спря и с нея спря и колата.
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

За климата-ясно.Обаче бензиновата помпа съм 100% сигурен,че е тя.Звука който издава е все едно седиш върху трансворматор(като при тролеите),има го и когато колата работи на място.Ама не ми се връзват нещо километрите,които е изминала и проблем с помпата.Може би от дълго седене без да се кара е клеясала нещо.
        За колегите с Фриландери-от бензиновата помпа чува ли се звук вътре в купето,когато колата работи на място?Забравих да кажа че съм в Англия и ще се прибирам на ход,та е важно.

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-05-09, 18:55.

Коментар

Да чува се. ВеЧе 2 години го чувам това както и вибрирането, но помпа не съм сменял. Мисля, че проблема е от бензиновия филтър. МоЯта теза е, че се е позацапал и мъчи помпата и от там идва цялата работа. Аз така и не го смених и да ти кажа всеки път когато сменя на бензин и покарам малко, в началотро все едно някоЙ ми е сложил нещо в бензинорповода, та глЪхне, та спира, та изведнъЖ се отпуши и трЪгне, абе голяма ламбада се разиграва. Хубаво, че открих газта
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-05-09, 19:29. Причина: правопис

Коментар

Мерси за бързите отговори,ще го пазариме човека да сваля от цената,че колата е верно много запазена,а има и сервизна документация.

Коментар

Бензиновата помпа е потопяема, тя работи вътре в резервоара с бензин и ако няма достатъчно гориво в него работи "на сухо" и износването е по - голямо, другото което я мъчи е филтъра за горивото, който е след нея и ако е позапушен създава проблеми. Щом си в Англия и ще се прибираш на ход поне смени филтъра, елементарно е.
              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от начинаещ Преглед на мнение
                Бензиновата помпа е потопяема, тя работи вътре в резервоара с бензин и ако няма достатъчно гориво в него работи "на сухо" и износването е по - голямо, другото което я мъчи е филтъра за горивото, който е след нея и ако е позапушен създава проблеми. Щом си в Англия и ще се прибираш на ход поне смени филтъра, елементарно е.
                Добре е да го смена, само че въобще не елементарно. Имаше даже комента за това в една тема. Смяната на филтър на 1.8 бензин си е приключение. В БГ искат 100 лв за труд само. Има някакви уплътнения, които са специфични, самото вадене на филтъра, който е до помпата и т.н. Ако нещо не стане както трябва може да пропускат уплътненията. Не съм го правил и аз още/макар че имам филтър/, но хич не било елементарно. Дано в Англия в сервиз на Ланд Ровър да е нещо нормално.

Коментар

Малиии, ама хич не ми се ще да го сменям, слагам от време на време ранзи добавки в бензина за прочистване и тва е. Ако се развали помпата, тогава ще му мисля, пък и то предполагам с помпата си върви и новия филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Sunshines Преглед на мнение
                    Малиии, ама хич не ми се ще да го сменям, слагам от време на време ранзи добавки в бензина за прочистване и тва е. Ако се развали помпата, тогава ще му мисля, пък и то предполагам с помпата си върви и новия филтър
                    Ето ви нещо, което бяха прикачили в друга тема. Хих не е шега тоя филтър. Самото вадене на помпата от резервоара е кофти, после разглобяване, после напасване и всички гумени уплътнения... На всичкото отгоре аз го имам купен, ама като гледам май не е същия За щастие моя си върви идеално на бензин и няма признаци за смяна, пък и сега като вече съм на газ няма кой знае колко бинзин да минава през горивния филтър. Все пак при нужда и аз ще сменям. Няма да го сложат отпред до двигателя, ама кво да се прави. Сега сменяхме филтър на едно Дискавъри, като детска игра. Отне точно 5 мин с търсенето на новия.
                    Прикачени файлове

Коментар

Проблем с бензинова помпа на Freelander ?

Колеги, тук имам страшно странен и необичаен проблем с бензиновата ми помпа (Фрилендър 1.8 с газ.инж.)! Изразява се в това, че сутрин колата ми пали, работи много добре и така докато загрее и 10-тина минутки след като е достигнала оптималната си температура, изведнъж просто спира и ако нямах газ.уредба няма и как да си го карам !?!?!?!? Не го разбирам това, от BOSH сервиз ми казват, че след опредлено време просто падало налягането и това се дължи на факта, че помпата е заминала, но как така, нали или работи или не ? Моля ви за съвет и мнения, мисля, че темата е интересна !

Коментар

До: Проблем с бензинова помпа на Freelander ?

Първоначално публикуван от Sunshines Преглед на мнение
                        Колеги, тук имам страшно странен и необичаен проблем с бензиновата ми помпа (Фрилендър 1.8 с газ.инж.)! Изразява се в това, че сутрин колата ми пали, работи много добре и така докато загрее и 10-тина минутки след като е достигнала оптималната си температура, изведнъж просто спира и ако нямах газ.уредба няма и как да си го карам !?!?!?!? Не го разбирам това, от BOSH сервиз ми казват, че след опредлено време просто падало налягането и това се дължи на факта, че помпата е заминала, но как така, нали или работи или не ? Моля ви за съвет и мнения, мисля, че темата е интересна !
                        В Bosch сервиза защо не измериха налягането? С кой MEMS(горв.комп.) е колата?

Коментар

До: Проблем с бензинова помпа на Freelander ?

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          В Bosch сервиза защо не измериха налягането? С кой MEMS(горв.комп.) е колата?
                          Нямам си на идея какав е гоивния компютър??? Иначе са го замерили, при загрял двигател в началото всико е нормално(не помня точното налягане) и след 10-15 минути изведнъж пада на 0 !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X