Когато карам продължително градско скоростите ми стават по-трудни за включване,бях на майстор.Единия иска да сменя съединител другия помпа на съединител.На кой да се доверя.Имал съм много празен ход на педала,и след като напомпи скоростите влизаха по-лесно.Някой имали да е минал по този път.Благодаря Ви предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фрилендър 2.0 дизел съединител
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
До: фрилендър 2.0 дизел съединител
[QUOTE=minevv;742643]Когато карам продължително градско скоростите ми стават по-трудни за включване,бях на майстор.Единия иска да сменя съединител другия помпа на съединител.На кой да се доверя.Имал съм много празен ход на педала,и след като напомпи скоростите влизаха по-лесно.Някой имали да е минал по този път.Благодаря Ви предварително
Щом помпането го оправя, първо обезвъздушаване, после евентуално нови гумички или нова помпа. и така нататък.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-05-09, 10:13.
-
Я първо сменете спирачното масло в амбреажната система. По-скоро проблема е в някоя от 2-те помпи. Сменете спирачната течност и ако няма ефект, продължавате нататък.За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Я виж първо тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...108#post740108
p.s. и чети максимално подробно.Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
-
До: Фрилендър 2.0 дизел съединител
Щом стават трудни и има голям ход най вероятно е помпа или в най евтиния варянт гумичи, моя Фрее вчера му потъна педала на съединителя нацяло....запалих го на 1ва и право на сервиз сега чакам диагнозата (по скоро сметката)
СЪВЕТ!!!!Не го бараи щом неразбираш доколкото ми обясниха системата почти е невъзможено да се отремонтира "на пътя" системата е фабрично обезвъздушена и без необходимите инструменти и знания само може да го доразвалиш. Доколкото знам смяната с нов (помпички и течност) около 250лв
Коментар
-
И моя ми потъна преди време. Направо удари дънотоПървоначално публикуван от toko_bk Преглед на мнениеЩом стават трудни и има голям ход най вероятно е помпа или в най евтиния варянт гумичи, моя Фрее вчера му потъна педала на съединителя нацяло....запалих го на 1ва и право на сервиз сега чакам диагнозата (по скоро сметката)
СЪВЕТ!!!!Не го бараи щом неразбираш доколкото ми обясниха системата почти е невъзможено да се отремонтира "на пътя" системата е фабрично обезвъздушена и без необходимите инструменти и знания само може да го доразвалиш. Доколкото знам смяната с нов (помпички и течност) около 250лв

. Само, че при мен 500 метра преди това започна да включва трудно, после се чу "пук" и потъна. Оказа се, че ми се е счупила прословутата планка на долната помпа и от там и помпата се беше счупила и изтекла течността. Палих го на 2ра и 3та да се прибера и на другия ден до сервиза. Минах с долна помпа/взех втора ръка, щото бързах и за сега кара/ и нова планка. 100 лв ми се върза всичко, ама течността беше няква служебна и за труд не съм плащал.
Коментар
-
Абсолютно същата история - планка на долната помпа и самата помпаПървоначално публикуван от marin199 Преглед на мнениеИ моя ми потъна преди време. Направо удари дъното

. Само, че при мен 500 метра преди това започна да включва трудно, после се чу "пук" и потъна. Оказа се, че ми се е счупила прословутата планка на долната помпа и от там и помпата се беше счупила и изтекла течността. Палих го на 2ра и 3та да се прибера и на другия ден до сервиза. Минах с долна помпа/взех втора ръка, щото бързах и за сега кара/ и нова планка. 100 лв ми се върза всичко, ама течността беше няква служебна и за труд не съм плащал.
Коментар
-
Препоръчвам на всички собственици на 3-4 години да си сменят въпросната планка. Отнема точно 15 минути, но спестява евентуални неудобства и смяна и на помпа, която си е по-скъпичка. Планката струва между 20лв./в Англия/ и 70 лв./макс, който съм чувал в БГ, макар че според колеги при Леви са по 30/.
Коментар
-
Като обръщахме волана резнахме тръбичката на горната помпа, че се оказа много дълга като сложихме помпата от ляво. Сипахме после масло в помпата, а съединител нямаше. Изтръпнах, като се сетих, че вече бях чел във форума, че помпите не можели да се обезвъздушават. Повече зор имаше да поставим отново щуцера в тръбичката от колкото после да обезвъздушим помпата. Свалихме и двете помпи. На горната се маха капачката и се държи на по-високо ниво от долната помпа. А долната помпа се натиска накрайника на ръка и се вижда как въздуха излиза от горната. Обезвъздушава се с 15-20 натискатия за отрицателно време.Първоначално публикуван от minevv Преглед на мнениеняма за обезвъздушаване
Коментар
-
Можеш ли да ми дадеш номера на въпросната планка ? Ще ти бъда много благодарен, ще спасим колега.Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнениеПрепоръчвам на всички собственици на 3-4 години да си сменят въпросната планка. Отнема точно 15 минути, но спестява евентуални неудобства и смяна и на помпа, която си е по-скъпичка. Планката струва между 20лв./в Англия/ и 70 лв./макс, който съм чувал в БГ, макар че според колеги при Леви са по 30/.
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Нещо не те разбирам. Какъв номер? Това е планката, на която се крепи долната помпа. Вижда се много ясно / там където помпата влиза към съединителя/. Сменя се елементарно, като се махне кората долу и от там достъпа е супер. Откачаш помпата, която се държи с един пръстен към тая скоба, развърташ старата планка и завърташ новата. Ето ти линк в ибей как изглежда. В БГ просто питаш за планка, на която се държи долната помпа/еднаква е при дизел и бензин, само за V6 не знам, но тряя да е същата/. Виж в някоя от темите emanuilis беше писал номера на Леви, където преди се предлагала за 30 лв, което е добра цена. Имам една, която взех от морга преди да ми дойде новата. Ако някой иска може да я пратя срещу бира, само дано я намеря. Иначе от Англия мисля, че доставката ще е макс 10 паунда /по пощата/ и около 4-5 дни, така че ако не намирате поръчайте от там.Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеМожеш ли да ми дадеш номера на въпросната планка ? Ще ти бъда много благодарен, ще спасим колега.
Линк: http://cgi.ebay.co.uk/Freelander-Clutch-slave-cylinder-bracket-UUU100690_W0QQitemZ280282455215QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item414222dcaf&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2| 39%3A1|72%3A1683|293%3A1|294%3A50
Ей тези вторите примерно пращат до бг за 4.25, което прави 13 и 50 паунда до вратата ти за около 4-6 от поръчката. Последно, като са ми пращали с Роял мейл идват за три дни, но е нещо като препоръчано, което като дойде тряя да се подпишеш. Мисля, че повечето използват тая услуга, като може да питате продавача също.
http://cgi.ebay.co.uk/LAND-ROVER-FREELANDER-CLUTCH-SLAVE-CYLINDER-BRACKET_W0QQitemZ370194384229QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item56314e0565&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39 %3A1|72%3A1683|293%3A1|294%3A50Последно редактирано от marin199; 20-07-09, 00:53.
Коментар
-
Проблем с педала на съединителя на Freelander-1.8 бензин
Здравейте колеги, притежавам фрилендър 1.8 бензин.Проблема ми е следния:Когато натисна педала на съединителя и го задържа по дълго време или карам на полу съединител ,същият ми пропада.Дори немога да изключа от скорост.При напомпване дори само веднъж той се дига и застава в същото си положение.Много моля да ми кажете от какво е и какво да сменя.Благодаря предварително.
Съобщение отмодератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте.
Горе в дясно има бутон търсене, опитайте с него,има доста информация за Freelender.
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-10-09, 14:58.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар