Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Айде и аз с Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Айде и аз с Дискавъри 1

От понеделник съм горд собственик на Дискавъри 1 - 2,5 TDI, първа регистрация ноември 1993 г., с десен волан. Засега още нищо не разбирам, но ми се вижда, че машинката е много читава, двигателят работи като часовник, пали от раз. По окачването, доколкото чувам, нищо не тропа, тези дни ще го карам на преглед при специалист по ходова част, за да съм сигурен. Бързи, бавни, блокаж - всичко работи (ей, това блокажа било голяма работа). Не спирам да му се кефя, всеки ден е по гората, даже и през нощта. Обаче още като го купих, същия ден го опнах на един около 20-км преход по черни пътища и гледам - взе да загрява, стрелката минава средата. Така, така и стигна последната бяла линия, преди червената. Тъкмо реших да го прибирам, оставаше едно много стръмно изкачване. Яко газ и изведнъж отпред започна да излиза пара. Изкарах го на равното, спрях, погледнах - хвърля яко вода през решетката. Добре, че вече бях близо до нас. Стигнах до вкъщи и на работещ двигател почнах да доливам вода, и така 8 литра. Обаче продължава да тече. Оказа се, че радиаторът се е спукал. Като го свалихме, питата се разпада само като я пипнеш. Сложихме един от СААБ. Малко по-тесен и малко по-дълъг, та се наложи да правим някои модификации, но сега работи екстра, при голям зор стрелката за температурата не минава средата. Иначе пада между първата и втората чертичка. Ето и малко снимки на новата придобивка
    Прикачени файлове
    Land Rover Discovery 200TDI

До: Айде и аз с Дискавъри 1

Ами честито и безаварийни километри. Аз имам предубеждение към автомобили с десен волан ама хубавото е че са по-евтини. Честито отново.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Честито и това с радиатора да е първата и последната ти повреда и само да те радва Диското!
      "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Честита придобивка и много безаварийни.

Коментар

Честито и много безавариини километри и баири

Коментар

Първоначално публикуван от angel_drakata Преглед на мнение
            От понеделник съм горд собственик на Дискавъри 1 - 2,5 TDI, .....
            Честито ти !!!
            .... много КЕФ да ти донесе.

... и прави снимки на "подобренията" който правиш по него.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Айде честито и от мен и със здраве да си го караш.

Като доливахте водата след като протече радиатора студена ли беше ?
              "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Първоначално публикуван от mater Преглед на мнение
                Аз имам предубеждение към автомобили с десен волан ама хубавото е че са по-евтини. Честито отново.
                Хехехех той човека май като го гледам няма да го кара много много по пътя . Честито и от мен .
                Иначе за смяната на радиатора според мен нямаш грижи аз на моята мазда 323 неможах да намеря радиатор на склад и трябваше да чакам и с един майстор сложихме от лада . Карам вече 40 к км и нямам проблеми .
                Mazda N1

Коментар

Честита придобивка и много безаварийни и от мен!
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Честито и от мен, много безаварийни километри на пътя и извън него
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от Didost Преглед на мнение
                      Айде честито и от мен и със здраве да си го караш.

Като доливахте водата след като протече радиатора студена ли беше ?

Да, студена беше водата, ама доливахме бавно, та се надявам да не е станала поразия. А друго да попитам - понеже е с оригинален радиокасетофон и не искам да го сменям, само ще сложа един трансмитер с флашка. Обаче свалихме акумулатора и после като го сложихме, няма никакъв звук. Радиото свети, антената се вдига, но звук няма, явно е кодирано. Кво да го правя?

Коментар

Иди да ти го разкодират срещу 10 лева!И...ако друг път ти загрее пак,не давай яко газ,щото един път,втори път,ама не бива!!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Честито! Напред и нагоре! За радиото - да ти кажа майстор, ама е в Пловдив ....търси някой по-близо до теб
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от marchinov Преглед на мнение
                            Хехехех той човека май като го гледам няма да го кара много много по пътя . Честито и от мен .
                            Иначе за смяната на радиатора според мен нямаш грижи аз на моята мазда 323 неможах да намеря радиатор на склад и трябваше да чакам и с един майстор сложихме от лада . Карам вече 40 к км и нямам проблеми .
                            Прав си, че няма да се кара много по пътя А радиаторът засега действа без грешка, при всичките тестове след смяната, температурата държи все между първата и втората чертичка, само като му дам зор стига до средата, но не по-нататък. Обаче пък ми казаха, че може термостатът да е прецакан, щото постоянно трябвало да седи на средата и да не мърда, като загрее двигателят. Дали може да е така?

Коментар

Честито и от мен. Много безаварийни на пътя и извън него!
                              Може да си прецакал термостата с доливането на студената вода, на мен ми се е случвало с една Волга. Така както го описваш излиза че термостата е постоянно отворен. Може да го пробваш като измереш темепературата на течността преди него и след него.
                              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X