Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Range Rover Classic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов собственик на Range Rover Classic

А-а-а Класика си има централен диференциал, но си има и вискомуфа паралелно на него и ако му работи правилно би трябвало да се "задейства" и да боксува и другия мост при разлика на подаваните обороти към двата моста.
    Ако наистина боксува само една гума от единия мост (независимо кой) следва че виското в централния диференциал не работи - изтеглил си късата клечка. Трябва да се отваря раздатката.

Ама виж прочети по-подробно за 4х4 трансмисиите с 3 диференциала. Има толкова писано, че си нямаш представа. Аз поне съм коментирал темата минимум 5 пъти.
    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Честито колега и от мен.

Ето една тема за Класика :

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=579
      [SIGPIC][/SIGPIC]
      RR Classic

Коментар

Честито и от мен със кеф да си го караш. Колкото до това че върти само едното колело не се притеснявай всичко се оправя, и все пак си провери ръчката на бавните дали няма и други положения освен напред и назад. На баща ми класика ръчката е само бързи бавни, на чичо ми има и други положения. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Снощи реших да пообиколя из дерето срещу нас.
          При качване на един наклон (едва ли беше над 40 градуса) джипа започна да се държи странно - на най-стръмното предните колела спряха да се въртят, задните продължиха
          Беше висока трябва и с моите гуми за мъгла просто тръгнах назад, но ме притесни това, че предните спряха - това нормално ли е?
          Бях на бавната предавка - не трябва ли постоянно да е зацепило 4х4

Преди малко пък го пробвах малко на кал - стана следната ситуация - задна дясна - леко във въздуха и не се върти, предните бяха на земята, но не се въртяха, задна лява боксуваше в калта...

Простете невидението ми, но не би ли трябвало в такива моменти да въртят четирите колела

Ако има пък някъде четиво да се заровя да намеря де на мен ми е грешката...
          Казваш на бавни си бил .... а малкия лост има ли ход наляво (блокаж на междуосевия диф) ?
          Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнение
            Казваш на бавни си бил .... а малкия лост има ли ход наляво (блокаж на междуосевия диф) ?
            Няма други позиции - доколкото разбирам значи блокажа е автоматичен.

Доколкото вниквам в смисъла на това:

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            Приеми, че имаш 3 диференциала - среден, преден и заден. Според особеностите на диференциала, че предава усилието на най-малкото съпротивление, когато 1 колело ти превърти, всички останали спират да се въртят - всичко се предава по веригата от диференциали /грубо казано/. Ръчният блокаж на средния диференциал /всъщност разпределителната кутия/ възпрепятства именно това - завърта ти се колело от единия мост, но въртящия момент се предава независимо от това на другия мост.
            След като нямам ръчен блокаж значи автоматичният не сработва (ако не греша му викат виско)...
            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ако се пре*бе виското то не би ли трябвало да остане цялата кола на място?
              Последно редактирано от cveti; 20-05-09, 18:19.
              M.P.

Коментар

То така и не се разбра с каква раздатка е тоз' класик.
                Ако е с Борг виското е в паралел , и там то ще се съпротивлява при разлика в оборотите между преден и заден мост (работещо) ... а ако спече, ще си стане парттайм,
                ако се е избушила, остава си постоянно фултайм, ... или бъркам нещо?
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-10-10, 20:43.
                LR Disco II, Td5

Коментар

Ми как да се разбере с к'ва раздатка е, след като няма кой да погледне отдолу...

Ако спече виското почва да влачи гуми и да завива трудно и т.н.

Коментар

В момента е на майстор за смяна на царският болт и не мога да погледна с каква раздатка е.
                    Ще има смени и на още няколко неща.
                    Принципно имам проблем и с кормилната кутия и тя ще е следващата за смяна/ремонт. Ако изключим този му проблем не съм срещнал трудност при завои.

Коментар

Здравейте отново!

От днес жипката е с нови чепички:

205/80 R16 RF 104S 785

Веднага минах по местата, които ме наведоха на съмненията в раздатката и се оказа, че за всичко са били виновни старите галоши

Утре мисля да се включа в акцията на Голям Беглик и там ще ги тествам отново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X