Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Range Rover Classic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на Range Rover Classic

Здравейте, гледам, че е традиция да се представяме новаците тук и викам - барабар и аз с мъжете

Та от около две седмици съм горд собственик на един класически Рейндж, 1991-ва е регистриран, ето и малко снимчици:

Каран е в Италия явно до работа и обратно, внесен е преди година в България и не е сериозно използван. Мисля да променя тези несправедливости

Досега не съм се занимавал с офроуд, но ходя честичко по баири и сега мисля да си разнообразя хобито
    По гергьовските празници го разтъпчих за сефте и покарах двайсетина километра по черни пътечки и подобни и мисля, че се зарибих сериозно.

Засега имам някой работи да му стягам, ма както се изрази майстора "консумативи"...

Ще се радвам да помогна в някакви спорадични прояви тип "поправка на пейка през баира в дерето" Пък в последствие и в по-сериозни начинания.

Поздрави!
    Последно редактирано от zzlatev; 13-05-09, 15:24.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

До: Нов собственик на Range Rover Classic

Със здраве да си го караш , честито !
    Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Много безаварийни и от мен!
      Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Честита придобивка и много радост по и извън пътя.
        Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
        "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
        "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Честито, много да те радва и да се слушкате взаимно
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Честит да ти е! Да се слушате и радвате много години и километри!

Коментар

Честито и само радостни мигове заедно.

Коментар

Винаги да стигате там за където сте тръгнали и да се връщате щастливи!!!
                П.С. С какъв двигател е дзверо?
                Тази земя, по която тъпча сега,
                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                тази земя – не е моя земя,
                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                  Винаги да стигате там за където сте тръгнали и да се връщате щастливи!!!
                  П.С. С какъв двигател е дзверо?
                  Пише класик!
                  0898532785-КИКО

Коментар

Първоначално публикуван от kiril_ognenski Преглед на мнение
                    Пише класик!
                    А знаеш ли на Класика какви двигатели са монтирани?!

Коментар

Аз ще дам предложение, че е VM-ския, щото по спомен ако отзад на капака
                      пише "Turbo D" е италиянския вариянт....
                      но имаше някъде писано, че може лесно и друг двигател да му се бодне.
                      Та да казва колегата...
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Италианският е - и аз да попитам на свой ред тогаз - тва лошо ли е?
                        Благодаря на всички за пожеланията - да ви се връща

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Италианският е - и аз да попитам на свой ред тогаз - тва лошо ли е?
                          Благодаря на всички за пожеланията - да ви се връща
                          Ами принципно е кофти като двигател, капризен, гори гарнитури и т.н
                          Казвам от личен опит, карах такъв служебен - не минаваше и месец
                          без нещо да не му е наред по двигателя , ама пък като му е наред голям кеф.....
                          Но това може да е било свързано със самия автомобил, беше си на 330 000км.
                          Знам само, че когато се появявах пред сервиза.....
                          автомонтьора направо искаше да ме убие и разправяше, че е кошмар за правене(двигателя),
                          но то освен него и веднъж скъсване на вал в
                          раздатката нищо друго не му се случвало в мойте ръце за 2г. каране

Баси, сега като се замисля то и за П38-цата дето я карам сега пак същата
                          работа - АКО е в движение голям кеф
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Снощи реших да пообиколя из дерето срещу нас.
                            При качване на един наклон (едва ли беше над 40 градуса) джипа започна да се държи странно - на най-стръмното предните колела спряха да се въртят, задните продължиха
                            Беше висока трябва и с моите гуми за мъгла просто тръгнах назад, но ме притесни това, че предните спряха - това нормално ли е?
                            Бях на бавната предавка - не трябва ли постоянно да е зацепило 4х4

Преди малко пък го пробвах малко на кал - стана следната ситуация - задна дясна - леко във въздуха и не се върти, предните бяха на земята, но не се въртяха, задна лява боксуваше в калта...

Простете невидението ми, но не би ли трябвало в такива моменти да въртят четирите колела

Ако има пък някъде четиво да се заровя да намеря де на мен ми е грешката...
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-05-09, 20:50.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                              Снощи реших да пообиколя из дерето срещу нас.
                              При качване на един наклон (едва ли беше над 40 градуса) джипа започна да се държи странно - на най-стръмното предните колела спряха да се въртят, задните продължиха
                              Беше висока трябва и с моите гуми за мъгла просто тръгнах назад, но ме притесни това, че предните спряха - това нормално ли е?
                              Бях на бавната предавка - не трябва ли постоянно да е зацепило 4х4

Преди малко пък го пробвах малко на кал - стана следната ситуация - задна дясна - леко във въздуха и не се върти, предните бяха на земята, но не се въртяха, задна лява боксуваше в калта...

Простете невидението ми, но не би ли трябвало в такива моменти да въртят четирите колела

Ако има пък някъде четиво да се заровя да намеря де на мен ми е грешката...
                              Стигнал си епирично до отговора на своя въпрос. Учете бе хора, интересувайте се преди да купите пълноприводна машина! Абсолютно нормално поведение на 4х4 без блокаж на централния диференциал. Това че машината е 4х4 означава, че се подава движение на двата моста, но не означава, че няма диференциали. РР класик в общия случай няма блокаж. При блокаж на централния диф се получава 2 пъти по-добър ефект-боксуват 2 колела едно предно и едно задно.
                              Решението е мръсна газ преди препятствието, да не оставиш време на диференциала да сработи. Не минеш ли така, слизаш от джипа и отиваш за трактор............ щото няма връщане назад
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X