Здравейте, незнам дали трябваше да отварям нова тема... но ми се ще да направя някакво подобрение на диското и се зачетох из форума за шумоизолации. Та въпроса ми е някой правил ли е изолация на диско и има ли ефект, по скоро ме интересува изолация на капака на мотора, от прочетеното дотук разбирам, че най добрата изолация е dynamat, но според вас заслужава ли си да се дадат 140 лв за такава изолация за капака на мотора, нямам представа дали наистина ще намали значително шума в купето
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Шумоизолация на Диско?
Свий
X
-
До: Шумоизолация на Диско?
Ти нищо ли нямаш залепено отдолу на капака на мотора? Щото аз имам едно черно и влакнесто като вата, малко скъсано на едно място, но като цяло стои здраво и не смятам да го пипам.
Тракането на дизела ми харесва, малко ми вие раздатката, но като усилиш радиото всичко си идва на мястото..Не бързай ако искаш да стигнеш
Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеОоо, щом ти се струва шумно, веднага го продавай и си купи хонда. Или кво да е, бензиново. Най-добре електрокар.Discovery I, 300 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнениеЗдравейте, незнам дали трябваше да отварям нова тема... но ми се ще да направя някакво подобрение на диското и се зачетох из форума за шумоизолации. Та въпроса ми е някой правил ли е изолация на диско и има ли ефект, по скоро ме интересува изолация на капака на мотора, от прочетеното дотук разбирам, че най добрата изолация е dynamat, но според вас заслужава ли си да се дадат 140 лв за такава изолация за капака на мотора, нямам представа дали наистина ще намали значително шума в купетоRange Rover Sport 2.7
Коментар
-
Абре 200Тди-то като му затвориш прозорците и става доста тихо.Това ми бяха първите впечатления след като го взех. Направо се учудих, щото нали, дизел, нали старо, нали дрън-дрън, а колата си има много добра звукоизолация. Аз лично не мога да карам на поне малко отворен прозорец, за да чувам ако някой бибитка или някоя линейка се е засилила...А пък 300тди-то е още по-добре.Последно редактирано от Lazar; 12-05-09, 21:31.
Коментар
-
Първоначално публикуван от incomis Преглед на мнение.............и след около 1400 лв. ще имаш ефект ....
За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
В момента имам две Дискавърита. Единия звер е със стандартните нещица под ламарината на капака, а другия е само с гола ламарина /изхвърлих гадните боклуци от там собственоръчно/. Нямам музикантско ухо, но гарантирам че шумовете в купето като децибели са почти еднакви. Е може и да си внушавам, но не намирам кой знае колко голяма разлика.Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеВ момента имам две Дискавърита. Единия звер е със стандартните нещица под ламарината на капака, а другия е само с гола ламарина /изхвърлих гадните боклуци от там собственоръчно/. Нямам музикантско ухо, но гарантирам че шумовете в купето като децибели са почти еднакви. Е може и да си внушавам, но не намирам кой знае колко голяма разлика.
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеТо не може и да има. Предполагам, че ватата на капака има основно термозащитна функция. Абсурд е да е сериозна звукоизолация при толкова много контактуващи метални части по периферията и.Тази земя, по която тъпча сега,
Коментар
-
Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеАко е така /а май си е така/, това означава че няма да се хабя да слагам разни вати, кожляци и каквото и да било друго под ламарината на капака.
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеАко целта ти е звукоизолация - едва ли ще постигнеш някакъв чуваем/нечуваем успех. Според мен не си струва. По-сериозният момент за мен е термоизолация на капака, особено лятото, но за това нищо не мога да ти кажа.Range Rover Sport 2.7
Коментар
-
термоизолация на капака, особено лятото, но за това нищо не мога да ти кажа.
Чудни хора са англичаните, но в едно съм сигурен - след като те са я сложили значи върши някаква полезна работа. Но каква ?Тази земя, по която тъпча сега,
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар