Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шумоизолация на Диско?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шумоизолация на Диско?

Здравейте, незнам дали трябваше да отварям нова тема... но ми се ще да направя някакво подобрение на диското и се зачетох из форума за шумоизолации. Та въпроса ми е някой правил ли е изолация на диско и има ли ефект, по скоро ме интересува изолация на капака на мотора, от прочетеното дотук разбирам, че най добрата изолация е dynamat, но според вас заслужава ли си да се дадат 140 лв за такава изолация за капака на мотора, нямам представа дали наистина ще намали значително шума в купето
    Discovery I, 300 TDI

До: Шумоизолация на Диско?

Според мен не си струва. Звукът се предава по метала.

Коментар

Ооо, щом ти се струва шумно, веднага го продавай и си купи хонда. Или кво да е, бензиново. Най-добре електрокар.

Коментар

Ти нищо ли нямаш залепено отдолу на капака на мотора? Щото аз имам едно черно и влакнесто като вата, малко скъсано на едно място, но като цяло стои здраво и не смятам да го пипам.
        Тракането на дизела ми харесва, малко ми вие раздатката, но като усилиш радиото всичко си идва на мястото..
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Ооо, щом ти се струва шумно, веднага го продавай и си купи хонда. Или кво да е, бензиново. Най-добре електрокар.
          Не искам нищо подобно, просто като се разчетох из темите и попаднах на шумоизолация, там имаше мнение на Венцислав Петров, че Dynamat е най доброто и всички колеги ползвали такава, та рекох да не изоставам и аз
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
            Здравейте, незнам дали трябваше да отварям нова тема... но ми се ще да направя някакво подобрение на диското и се зачетох из форума за шумоизолации. Та въпроса ми е някой правил ли е изолация на диско и има ли ефект, по скоро ме интересува изолация на капака на мотора, от прочетеното дотук разбирам, че най добрата изолация е dynamat, но според вас заслужава ли си да се дадат 140 лв за такава изолация за капака на мотора, нямам представа дали наистина ще намали значително шума в купето
            Съмнявам се, че с 140 лв. ще постигнеш някакъв ефект. При шумоизолация особенно внимание се обръща на колоните, вратите, таблото, пода, тавана и след около 1400 лв. ще имаш ефект ...
            Range Rover Sport 2.7

Коментар

предпочитам да вложа парите в друго подобрение темата беше излишна
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Абре 200Тди-то като му затвориш прозорците и става доста тихо.Това ми бяха първите впечатления след като го взех. Направо се учудих, щото нали, дизел, нали старо, нали дрън-дрън, а колата си има много добра звукоизолация. Аз лично не мога да карам на поне малко отворен прозорец, за да чувам ако някой бибитка или някоя линейка се е засилила...А пък 300тди-то е още по-добре.
                Последно редактирано от Lazar; 12-05-09, 21:31.

Коментар

Първоначално публикуван от incomis Преглед на мнение
                  .............и след около 1400 лв. ще имаш ефект ...
                  Абе той за тия пари ще си купи още едно Диско. Неговото да си го кара с кеф и безаварийно , а в другото да седи на тихо,топло ...........и на сянка.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

В момента имам две Дискавърита. Единия звер е със стандартните нещица под ламарината на капака, а другия е само с гола ламарина /изхвърлих гадните боклуци от там собственоръчно/. Нямам музикантско ухо, но гарантирам че шумовете в купето като децибели са почти еднакви. Е може и да си внушавам, но не намирам кой знае колко голяма разлика.
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                      В момента имам две Дискавърита. Единия звер е със стандартните нещица под ламарината на капака, а другия е само с гола ламарина /изхвърлих гадните боклуци от там собственоръчно/. Нямам музикантско ухо, но гарантирам че шумовете в купето като децибели са почти еднакви. Е може и да си внушавам, но не намирам кой знае колко голяма разлика.
                      То не може и да има. Предполагам, че ватата на капака има основно термозащитна функция. Абсурд е да е сериозна звукоизолация при толкова много контактуващи метални части по периферията и.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                        То не може и да има. Предполагам, че ватата на капака има основно термозащитна функция. Абсурд е да е сериозна звукоизолация при толкова много контактуващи метални части по периферията и.
                        Ако е така /а май си е така/, това означава че няма да се хабя да слагам разни вати, кожляци и каквото и да било друго под ламарината на капака.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                          Ако е така /а май си е така/, това означава че няма да се хабя да слагам разни вати, кожляци и каквото и да било друго под ламарината на капака.
                          Ако целта ти е звукоизолация - едва ли ще постигнеш някакъв чуваем/нечуваем успех. Според мен не си струва. По-сериозният момент за мен е термоизолация на капака, особено лятото, но за това нищо не мога да ти кажа.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                            Ако целта ти е звукоизолация - едва ли ще постигнеш някакъв чуваем/нечуваем успех. Според мен не си струва. По-сериозният момент за мен е термоизолация на капака, особено лятото, но за това нищо не мога да ти кажа.
                            С 140 лв. абсолютно нищо няма да се постигне като звукоизолация. Който и да ти обяснява какво чудо му е звукоизолацията и какви чудеса ще ти направи за тези пари го отсвирвай. Сериозната звукоизолация се прави изцяло на купето и обхваща не само поставяне на звукоизолация, а и ликвидиране на всички шумове от тракания и скърцания на вътрешния интериор. Колата се разглабя от вътре цялата и се поставя изолация пред предното табло и т.н. Относно термоизолация на капака какво се цели - да не излиза топлината или да не влиза от вън нещо не съм убеден какво точно ще се постигне. Иначе ватата която има и в звукоизолацията за преден капак е термоустойчива и почти съм сигурен, че действа и като термоизолация, но не нещо не ми е ясно какво ще се постигне с това. Ако очакваш, че като пече през лятото двигателя ще загрява по-малко хъм... не знам малко съмнително ми се вижда, защото топлината вече е влязла в двигателния отсек... абе за това не знам... трябва да се обмисли... обсъди ...
                            Range Rover Sport 2.7

Коментар

термоизолация на капака, особено лятото, но за това нищо не мога да ти кажа.
                              [/QUOTE] А защо именно през лятото? Да не би с топлината на 200тди да разширим озоновата дупка ? Или пък слънцето ще повиши температурата на двигателя до така търсените през зимата горни граници ?
                              Чудни хора са англичаните, но в едно съм сигурен - след като те са я сложили значи върши някаква полезна работа. Но каква ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X