Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен шум при Freelander 1.8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен шум при Freelander 1.8

Фриилендер 1.8 бензин 2000г когато е изключен от скорост има някакъв шум при подване на газ изчезва.Може ли някои да помогне

До: Странен шум при Freelander 1.8

Вероятно може... ако опишеш по-подробно шума например (характеристика, откъде идва и пр.)
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Ами окъде идва не е от двигателя някъде под купето отпред , звука е все едно че не е влязла на скорост или нещо такова

Коментар

така, както го описваш прилича на резонанс на някоя разхлабена част - щом изчезва с увеличаване на оборотите.... има ли разлика на място или в движение?
        00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Това става само когато е на място в движение няма нищо.

Коментар

Значи ще е още по-лесно за уточняване откъде идва шума. Единия стои и подава газ на интервали, другия се навира и се ослушва и гледа. Най-добре на канал все пак да се направи и да има синхрон между двамата.
            Натискането на съединителя променя ли шума?
            A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Може да е лагер на първичен вал в скоростната кутия. Ако при натиснат съединител шумът изчезва е това. Възможно е и аксиалният лагер на съединителя да шуми, ако леко опира в диска.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не искам да спамя темата на колегата, но пък тъпо да пускаме 5 теми с едно заглавие. Ето проблема при мен. Имам странен шум, като мина през неравност. Шума приличаше 200 процента на шум от гърнето, просто е едно чукане, като желязо в желязо или желязо в нещо си. Днес смених задното гърне/така или иначе беше за смяна/, огледахме всичко долу да не опира някъде, също щанги, тампони, накрайници. Всичко изглежда на 100 процента добре. Клатихме колата на място,отпред, отзад - НИЩО. Имам разбит маншон на единия накрайник, на носача, но няма луфт самия накрайник, а и шума не е с една и съща сила и звук винаги. Нали като нещо е разбито се чува отчетлив шум като минеш през дупка или неравност. Моя шум е точно все едно някво желязо виси някъде и се люлее по време на движение, при неравност, както писах, при равен път рядко се чува. Даже по-скоро като карам на първа по кофти път се чува иначе на асфалт със скорост рядко. Ту е по-силно, ту по-слабо - дрън, дзън и т.н. Утре смятам да вдигнем колата на подемник и дано се види от къде е, щото голяма загадка.

Някой имал ли е подобен шум? Може ли да е нещо СЕРИОЗНО идващо от раздатка, рейка, кардани /знам, че почти сигурно НЕ, но да си питам/? Къде да гледам според Вас? Както писах 10 пъти гледахме гърнето, но май не е от него по скоро шума е отпред или някъде под предните седалки. Колата е същата, като на колегата.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Значи няма връзка със съединителя .Утре ще я дигнем и ще видим какво ще излезе.

.... колега напишете си в профила от къде сте
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-04-09, 03:38.

Коментар

Оказа се че катализатора е отишъл. Благодаря на всички които дадоха съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                      Не искам да спамя темата на колегата, но пък тъпо да пускаме 5 теми с едно заглавие. Ето проблема при мен. Имам странен шум, като мина през неравност. Шума приличаше 200 процента на шум от гърнето, просто е едно чукане, като желязо в желязо или желязо в нещо си. Днес смених задното гърне/така или иначе беше за смяна/, огледахме всичко долу да не опира някъде, също щанги, тампони, накрайници. Всичко изглежда на 100 процента добре. Клатихме колата на място,отпред, отзад - НИЩО. Имам разбит маншон на единия накрайник, на носача, но няма луфт самия накрайник, а и шума не е с една и съща сила и звук винаги. Нали като нещо е разбито се чува отчетлив шум като минеш през дупка или неравност. Моя шум е точно все едно някво желязо виси някъде и се люлее по време на движение, при неравност, както писах, при равен път рядко се чува. Даже по-скоро като карам на първа по кофти път се чува иначе на асфалт със скорост рядко. Ту е по-силно, ту по-слабо - дрън, дзън и т.н. Утре смятам да вдигнем колата на подемник и дано се види от къде е, щото голяма загадка.

Някой имал ли е подобен шум? Може ли да е нещо СЕРИОЗНО идващо от раздатка, рейка, кардани /знам, че почти сигурно НЕ, но да си питам/? Къде да гледам според Вас? Както писах 10 пъти гледахме гърнето, но май не е от него по скоро шума е отпред или някъде под предните седалки. Колата е същата, като на колегата.
                      И аз го имам това от 1 месец . Точно както го описваш.
                      Не мога да разбера от какво е????
                      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

И моя проблем май е открит. Казвам май, защото като тръгнем да сменяме вече ще е на 100 процента. При мен се оказа биалета и може би, като сменяме ще сменим и тампони на стабилизиращата щанга. Колега priap не съм много запознат, но ще ти обясня, като лаик къде се намира това за да го провериш. Най-лесно достъпно е като свалиш гумата/при мен е дясно, за отпред говорим/. Тая джаджа се хваща горе малко над горната част на гумата/като не е свалена/ и долу ако не се лъжа се хваща за стабилизиращата щанга, но тва животно "биалета" май е само там и всеки грамотен го знае. Като клатиш колата на място и квото и друго не се усеща, трябва да хванете биалетата и да я разклатите и проверите за луфтове, също самата щанга долу има някви тампони, които при мен изглеждат добре, но ако не са скъпи ще сменим. Като извършим смяната ще пиша дали от там се е оказало, но просто няма кво друго.

Дано става ясно и не бъркам нещо в обясненията, щото тва брат ми/инженер/ го установяваха, а другите се смяха на мен/юрист/ колко съм на "вие" с нещата. Priap дано съм ти помогнал и се окаже същото при теб.

Коментар

Благодаря ти колега!!
                          И аз съм юрист :-)
                          Ще гледам да го оправя.
                          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
                            Благодаря ти колега!!
                            И аз съм юрист :-)
                            Ще гледам да го оправя.
                            Хехе. Написах го заради майтапите, които отнасям редовно от "майсторчетата".Ще има с кой да споделям подигравките, които търпим за техническите ни/ми/ познания. Надявам се ти да си по-добре с тези неща от мен, за да защитаваш честта на юристите. Средата и приятелите на брат ми и баща ми са по-скоро хора, които си вадят хляба с ръцете и винаги аз съм най-слабо подготвения, като се прави някои кола/пък и нещо друго изискващо сръчност/. Последно време обаче отностно Фрилендър и донякъде Диско показвам завидни знания в сравнение с някои от тях. Тези дни щях да идвам в Поморие на 3 дневно състезание по пиене , но явно няма да стане. Лятото /пък може и по-рано/, като идвам при приятелите от Бургас ще се радвам да се срещнем и да пием по бира.

Извинения за спама.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X