Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въздушна възглавница на Range Rover P38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въздушна възглавница на Range Rover P38

Здравейте, понеже съм нов във този форум, бихте ли ми помогнали как може да се оправи този проблем. Смених гумите на клапаните пак същото, смених бушонното табло пак същото, това разбира се в оторизираният сервиз ДАРУ-КАР!!!! Срещу сумата от 960 лева и пак нищо, колата след известно време пак е клекнала на една страна. Моля помогнете от какво може да е?
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-11-09, 20:12. Причина: Гл.букви

До: реихдж ровър рр 98-изпуска само предна дясна възглавница

Здравей.

Доста има изписано по този въпрос.

Според мен трябва да си смениш възглавницата която изтърва. Лично аз бих ти предложиш да смениш двете наведнъж. Цената им е 55.30 лири +ДДС в Англия + транспорт. Предполагам че до България ше ти дойде около 150 лв бройката.

http://www.paddockspares.com/pp/RANG...g_2_clips.html

Ето ти малко повече инфо.

Успех
    Стефан
    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

До: реиндж ровър рр 98-изпуска само предна дясна възглавница

Благодаря ти но възглавниците са нови има ли вероятност да е от електронниЯ блок под предната седалка за въздуха поне така ми казаха в ДАРУ-КАР след като ми смениха бушонниЯ блок и гумичките на клапаните -(винтилите) и накрая стигнаха до становището че ушким било от него,но на мен честно казано не ми се вярва, а пак и струва 990 лв.
      Незнам каде да отида по принтцип съм от провинцията и се надявах в този сервиз да ми помогнат а те само парите ми взеха и ми смениха здравите части! (явно са на процент и от това), и полОжението си е същото!!!!
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-04-09, 19:41.

Коментар

До: реиндж ровър рр 98-изпуска само предна дясна възглавница

Първоначално публикуван от fenix Преглед на мнение
        Благодаря ти но възглавниците са нови има ли вероятност да е от електронниа блок под предната седалка за въздуха поне така ми казаха в ДАРУ-КАР след като ми смениха бушонниа блок и гумичките
        на клапаните-(винтилите) и накрая стигнаха до становището че ушким било от него,но на мен честно казано не ми се вярва а пак и струва 990 лв. Незнам каде да отида по принтцип съм от провинцията и се надявах в този сервиз да ми помогнат а те само парите ми взеха и ми смениха здравите части! (явно са на процент и от това), и полужението си е същото!!!!
        Взимаш бутилка (най добре от препарат за миене на прозорци-с помпичка).Пълниш я със съпунена вода и започваш да пръскаш на изходите на клапанния блок и на входа на дясната предна възглавница.Залагам на пропуск от "О"пръстените уплътняващи тръбичката захранваща предно дясно колело(разбира се ако клапанния блок е добре ремонтиран).Електронния блок го изключи като вариант и не го пипай.

Коментар

До: Реиндж Ровър рр 98-изпуска само предна дясна възглавница

Ясно. Това и ще направя. Благодаря ти и ще пиша. Дано да се оправи от тези О пръстени!! Като се сменят, разбира се. Дано да е от това, а и между другото от къде да ги намеря, ако се окаже от тях? И дали има възможност да е от ел. блок под предната шофьорска седалка?

Коментар

До: Реиндж Ровър рр 98-изпуска само предна дясна възглавница

Привет,

честите придобивка. Не си си пуснал тема да се похвалиш (аз поне не видях), но ще ти простим

Виж тези две филмчета преди да се оръсиш пак:
            Find Range Rover EAS Leaks - Using Soapy Water

Find Range Rover EAS Leaks - Disabling The EAS

Поздрави

Коментар

Има ли начин да се вулканизират въздушните възглавници на Рейндж Ровър ?

Колеги,
              искам да попитам (ако някой вече го е правил, моля модераторите да ме извинят) дали има вариант за вулканизиране или нещо подобно (рециклиране да го наречем) на въздушните възглавници на Рейндж Ровър 1996г, (мисля че е Range Rover New).
              Собствениците на такива машини знаят, че само едната е към 350лв. Моля, ако някой има инфо да сподели!
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-07-09, 13:14.
              Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
              Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

До: има ли начин да се вулканизира?

Според мен точно с въздушните възглавници шега не бива и на дали някой ще по смее да ги вулканизира и после да се окаже, че те е препрепал. По скоро потърси варианти в UK магазините.
                Range Rover Sport 2.7

Коментар

До: има ли начин да се вулканизира?

Вземаш една (спукана), звънкаш и се дотъркалваш.В работни дни след 18.00ч, празнично според зависи, за да се е прибрал съседа, който от около 20г. е в бранша с регенерациите, гумите и лепенките, и съм сигурен в отговора му "Дай да видя и ще ти кажа", така че....
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До: Има ли начин да се вулканизират въздушните възглавници на Рейндж Ровър ?

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
                    .... въздушните възглавници на Рейндж Ровър 1996г, (мисля че е Range Rover New).
                    Собствениците на такива машини знаят, че само едната е към 350лв. Моля, ако някой има инфо да сподели!
                    ... дори и с доставката от UK. пак няма да ти излезнат 350лв.
                    Сега намери темата и Човека и може и да може.
                    Прикачени файлове
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                      ... дори и с доставката от UK. пак няма да ти излезнат 350лв.
                      Сега намери темата и Човека и може и да може.
                      А за кои въздушни възглавници става въпрос? На окачването или за безопасността (airbag), че аз май съм разбрал за вторите Въпреки, че и за двете ми се вижда безумие да се вулканизират, с едните си размазваш черепа, а с другите скачаш на завоя в дерето ...
                      Range Rover Sport 2.7

Коментар

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
                        ..........., че само едната е към 350лв. Моля, ако някой има инфо да сподели!
                        Това според нашите /в БГ/ представи е направо без пари, защото с тия пари преди 3 г, можеше да се купи половин възглавница, а сега стигат за малко повече от 1/3 възглавница. Цените цитирам по спомен и са на една много известна и моя любима , вярвам и на всички вас фирма.

Не лепете възглавниците, освен ако няма да карате рейнжа само извън пътя. И сам в колата. Това си е леко безумство.
                        Възд. възглавници са консуматив, а цената им е по джоба на всеки, който кара П38, дори и тази цена от 350лв. Незнам колко е експлоатационният им срок, но гледам живеят 10-тина години по европейски пътища. И такава сума за ремонт при този срок е напълно оправдана.
                        Друг вариант е замяна със стандартно окачване / справки egbelev/-съпоставимо е като цена / от Англия/
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Смени цялото окачване с пружинно и живей щастливо.
                          http://www.paddockspares.com/pp/RANG...rsion_Kit.html

Може и само възглавниците. Въобще не са скъпи:
                          http://www.paddockspares.com/pp/RANG...g_2_clips.html

Това последното не знам дали съм го уцелил ...
                          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Има начин, естествено. Така както може и да се рециклират кормилни накрайници, шарнири, кормилни кутии...Както и шлайфане на свери, наваряване на шлици. Да не забравяме и коването на феродо по съединители и накладки.
                            Дори и моторното масло може да не се сменя, а само да се прецеди и да се налее обратно.

Може...ама нЕмам думи, повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              Има начин, естествено. Така както може и да се рециклират кормилни накрайници, шарнири, кормилни кутии...Както и шлайфане на свери, наваряване на шлици. Да не забравяме и коването на феродо по съединители и накладки.
                              Дори и моторното масло може да не се сменя, а само да се прецеди и да се налее обратно.

Може...ама нЕмам думи, повече.
                              Да ти кажа, чакам да измислят начин да се използва дизела/бензина втора употреба... Слагаш един "колайдер" отзад на аспуха, една тръбичка обратно към резервоара и караш докато не ти се разпадне шасито ...
                              Range Rover Sport 2.7

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X