Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При каква темп.се вкл.вентилаторите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• При каква темп.се вкл.вентилаторите

На РР 2.5 БМВ моторПри каква температура или деление се вкл.двата предни вентилатора на радиатора?Ако въпроса звучи грешно или тъпо

До: При каква темп.се вкл.вентилаторите

колега наистина е тъп въпроса но допускам че е от незнание перките на РР се използват само и за климатроника те не са за охлаждане
    [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Първоначално публикуван от iignatov Преглед на мнение
      колега наистина е тъп въпроса но допускам че е от незнание перките на РР се използват само и за климатроника те не са за охлаждане
      Т.е. споменатите перки между предната решетка и радиатора са за климатроника и са електрически. Перката на радиатора за охлаждане на двигателя се намира между тях двете, постоянно зацепена (върти се от ремък), като скоростта на въртене би следвало да зависи от виското, което е вградено в нея.

Поздрави

Коментар

Мерси за отговорите колеги.За тъпия въпрос сори ,ама като незнаеш питаш.Човек се Учи докато е жив!!!

... колега напиши си в профила от къде си !!!
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-04-09, 20:13.

Коментар

Вие сигурни ли сте за тези перки?
          При мен на Дискавърито, когато не работи климатик, тези перки се управляват по температурата на охладителната система. Подозирам, че е същото и на рейнджовете. Ако е така, въпросът е напълно смислен.
          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

100% съм сигурен, че е така както го е обяснил Ники.
            При мен работят само и единствено, когато е включен климатика независимо
            от температурата на охл.течност
            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

При мен при много жега и големи баири са се включвали и без да работи климатика - специално го бях изключил за да не товари допълнително двигателя.
              sigpic

Коментар

Може да се тества с подаване на псевдо сигнал за висока температура на датчика за температура на толоносителя. Обаче трябва да се провери предварително какъв е обхвата на датчика. Тези датчици обикновено са терморезистори. Мисля, че с потенциометър и жички може да се направи това.
                Също може да се провери и датчика при каква температура какво съпротивление дава.
                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

При мен на Класика тези перки се включват и от отделен датчик, който следи температурата на охладителната течност и ги включва при необходимост.

Може и при П38 да има такъв вариант.
                  [SIGPIC][/SIGPIC]
                  RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от ders4 Преглед на мнение
                    При мен на Класика тези перки се включват и от отделен датчик, който следи температурата на охладителната течност и ги включва при необходимост.

Може и при П38 да има такъв вариант.
                    Добреде ама при каква температура или на кое деление.

Коментар

При мен се включват, когато стрелката достигне горната граница на нормалната температура - преди да влезе в червеното. Работят сравнително кратко - около минута и тъй като температурата спада се изключват.
                      sigpic

Коментар

Колеги не бъркайте едното с другото, автомобили които нямат перка с виско муфа а само електрически то същите са за охлаждане и климатик, а в нашия случай са само за климатика, както го е казал колегата Игнатов от Севлиево. А колегата ако незнае да пита, по добре е от колкото да се изложи някъде, нали тук сме фенове на марката.
                        Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Да уточна Класика и той е с виско муфа, те се влючват само при необходимост заради проблемния VM.

На П38 е с БМВ двигател, при колите двигателя се охлажда само от перката с виско муфата и ако тя не работи както трябва има опастност да прегрее, ел. вентилаторите се пускат само с климатика така е при БМВ-тата това ми го каза познат.
                          Вероятно така е и при РЕЙНДЖ РОВЪРА
                          Последно редактирано от ders4; 26-04-09, 20:30.
                          [SIGPIC][/SIGPIC]
                          RR Classic

Коментар

Перката която е прикрепена към виско муфата работи ,обаче имали навин дасе провери до колко добре работи.Бях чел нещо по въпроса ама неми стана много ясно.Говорише се нещо със проверка на изтласквания от перката въздух когато ДВГ-то не е загряло и когато е загряло ама куха леика нищо не вдянах,за експеремента цитирам по памет,може и дане е точно така!!!За вентилаторите значи може при екстремни моменти да пуснеш климатика и така да по ухладиш ДВГ-то ако правилно съъм разбрал.

Коментар

Колега при ектремни моменти с пускането на климатика му вземаш и малкото душича дето му е останала, правило при оф никакъв климатик, а и какво ти охлаждане нали за да те охлади тебе климатика прави жега в кондензера (радиатора на климатеика дето му викат) и всичката жега отива в радиатора на охлаждането и на виско муфата и става мноооого гот.
                              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X