Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LR Disco 1 300TDi - странен шум над 2000 оборота, дайте съвет.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LR Disco 1 300TDi - странен шум над 2000 оборота, дайте съвет.

Здравейте, колеги! Вчера по време на път се появи едно бучене. Шума си усилва осезаемо при ускоряване след 2хил-2.1 оборота .... а при наближаване на 3хил започва да звучи заплашително.Като че ли позагуби и динамика. При рязко ускоряване от ниски обороти ми се стори че има едно леко претръсване в предницата и едва забележимо двоумене да започне да ускорява. Започнах да експериментирам. Изключих от скорост и я пуснах по енерция с около 80км/ч......нищо. Започнах да ускорявам постепенно .....бученето се появи отново ...но по-късно като обороти и скорост 2500 и прибл-70км/ч. При по-рязко подаване на газ звука пак стана страшен...но при леко отпускане на педала за газ почти изчезна. Спрях на място, изключих от скорост и започнах да натискам газта.Двигателя работи прекрасно......както си го знам. Преди да си тръгна за София направих лек оф и реших наново да зацепя РК на високи да не би да не съм го направил като хората след което забелязах че бученето започна да се появява силно чак на 4-та и 5-та скорост при 2500 -3000об и 80 -90 км/ч. При ускоряване до 3-та скорост и 3000об. бученето го има но е доста слабо.След като пристигнах в София на място проверих дали зацепва РК на бавни и съответно блокажа ......без грешка. Скоростите се вкл. нормално .... В общи линии ако съм в границите до 2хил об. всичко е ОК. Ако някой колега има идея каква може да бъде причината .....ще съм много задължен (пиенето от мен).Съответно приемам препоръки за майстори !!

До: LR Disco 1 300TDi - странен шум над 2000 оборота, дайте съвет.

А как са ти маслата в СК и РК?

Коментар

Някаква вибрация макар и много лека да се осеща с появата на шума?

Провери си каретата на карданите много внемателно да не е тръгнало някое каре и при натоварване да издава този шъм.
      [SIGPIC][/SIGPIC]
      RR Classic

Коментар

Има ли масла в скорости ,раздатки ,дифове проверихте ли за луфтове в ходовата част?
        Последно редактирано от Бате Мите; 21-04-09, 22:06. Причина: Добавка на текст.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Огледай се около перката на виското - да не опира в пластмасата или да не се допира някакъв кабел , маркуч ....?
          И провери си виското - да няма луфт в лагера ?

Коментар

Имаме участник познал резултата!!!! ))) Оказа се пред разпад каре на предния кардан. Благодаря Ви за помощта!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X