Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Резонанси при Диско 2 ТД5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Резонанси при Диско 2 ТД5

Здравейте колеги,

след като поизчистих дребните проблеми остава да ме мъчи един,за който не мога да си дам адекватно обяснение...
    Като набира колата,без значение на коя скорост,при обороти между 1500-1600 колата изпада в някакъв резонанс...Не е от липса на мощост,тъй като си поема и от по-ниски обороти...Може ли да е някой тампон,или нещо по-скоро по двигател,макар че са регулирани дюзи и очаквам до няколко дни да доидат и кабелите за дюзите...Ако и тогава не се оправи вече незнам...Няма силно вибрации,но някак точно там колата не върви,а и е доста дразнещо...
    Някои дали е срещал подобен проблем или си е нормално,както казват повечето майстори???

Лек ден

До: Резонанси при Диско 2 ТД5

Мойто се отпушваше на 1800 об/мин а преди това точно не поема много. Вибрации не съм имал освен от 140 до 150 км/час, които изчезваха след това.
    ---------------------
    Шофирайте разумно!
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Резонанс и загуба на мощност при определени обороти са съвършено различни неща.

Първоначално публикуван от qboby Преглед на мнение
      Вибрации не съм имал освен от 140 до 150 км/час, които изчезваха след това.
      И след това - втора!

Коментар

Проблема е когато двигателя преминава през тези обороти...Цялото купе жужи направо,а не ми се струва да е нормално...Другата седмица сменям скорости/раздатка/съединител/кабели дюзи,дано се наредят нещата...

Коментар

Първоначално публикуван от achkob Преглед на мнение
          Проблема е когато двигателя преминава през тези обороти...Цялото купе жужи направо,а не ми се струва да е нормално...Другата седмица сменям скорости/раздатка/съединител/кабели дюзи,дано се наредят нещата...
          Всичко това ли ще сменяш? Заради вибрациите или... Имай в предвид, че като сменяш съединител сигурно ще трябва и маховика, само маховика е 1000 лв. Кабелите на дюзите омаслени ли са? А едва ли раздатката и скоростие са за смяна. На колко км е това диско?
          ---------------------
          Шофирайте разумно!
          [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
            Резонанс и загуба на мощност при определени обороти са съвършено различни неща.

И след това - втора!
            Ръгнеш първа - кърти павета, ръгнеш втора - свърши улицата
            00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Здравейте колеги,

Като набира колата,без значение на коя скорост,при обороти между 1500-1600 колата изпада в някакъв резонанс...Не е от липса на мощост,тъй като си поема и от по-ниски обороти...Може ли да е някой тампон,или нещо по-скоро по двигател,макар че са регулирани дюзи и очаквам до няколко дни да доидат и кабелите за дюзите...Ако и тогава не се оправи вече незнам...Няма силно вибрации,но някак точно там колата не върви,а и е доста дразнещо...
              Каква е скоростната кутия?
              На свободна скорост усещаш ли го този резонанс? С натиснат и Отпуснат съединител има ли разлика. Сменял ли си Маховик? наколко К километри е колата?

В движение, при различни скорости ( на скоростната кутия ) винаги ли го усещаш на 1500 об. ?

Задавам ти тези въпроси, защото ако имаш отговор на тях това би стеснило периметъра на търсене.
              LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
              LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
              [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Горепосочените ремонти са продиктувани от заминалите синхронизатори на СК,която е ръчна,така я взех колата,има луфт в раздатката,като се сменят скоростите и причуква,така и така ще отваряме,взем съм съединител,а кабелите са много омаслени и дава грешки за втора дюза ...Та затова,но резонансите са си само и единствено в този диапазон...Иначе други проблеми няма,тя и така си върви колата,но ми се ще да си оправя тези неща,така съм си свикнал...Иначе колата е на 100 000,ако може да се вярва на това...
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-04-09, 11:52.

Коментар

Иначе колата е на 100 000,ако може да се вярва на това...
                  Мисля, че е много над 150000 или над 300000, без да претендирам да меродавност.

Коментар

Възможно е,макар да е много,ама много запазена отдолу...Няма ръжди,няма луфтове,няма нищо...Като сменяхме масла това на скоростната се беше пресякло и пробката беше като таралеж...Според мен колата е карана предимно градско и това е довело до загубата на синхроните...Инак си върви,не пуши,пъргава...Прекрасен автомобил и макар и да ми е първата джипка,определено съм много приятно изненадан и като поведение на пътя,и за офф,лек и не чак толкова,огромно вътрешно простанство...Абе само тея скорости да се оправят и вече ще се мисли за лебедки,брони и шнорхел...Всичко по реда си,че и в тая криза кинтонемията се разпространява бързо...

Коментар

Колата е обслужена,проблема с раздатката се оказа много лесен...Италианците забравили да стегнат болта за междинния вал и той а наляво,а надясно и си чукаше здраво...Съединителя беше поизгорял,аз бях купил предварително,стува 150лв от Паддок,така и така разглабяхме половината кола...Интересното е че резонансите почти изчезнаха,явно някъде там е бил проблема...Следва гарнитура на клапаните,че тече направо,водна помпа и кабелите за дюзите...След това ще пестим пари за гуми,че със зимни не става...
                      Абе кеф цена нема...

Коментар

Колата е обслужена,проблема с раздатката се оказа много лесен...Италианците забравили да стегнат болта за междинния вал и той а наляво,а надясно и си чукаше здраво...
                        Кой междинен вал? м/у раздатката скоростната кутия? там има поне 4 или 5 болта? или става дума за някой друг болт? нямаш ли снимки?
                        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Доколкото съм запознат в раздатката има три вала-един се свръзва със скоростната кутия,един междинен и един,който разпределя преден/заден мост...За междинния става въпрос,има някакъв болт който фиксира вала аксиално,та той бил развит от "тъпите смотани италианци"...И поради наклонените зъби на зъбните колела той ха напред,ха назад и трясъци страшни...Снимки за съжаление нямам...
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-04-09, 11:10.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X