Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен цвят на охладителна течност - LR Defender 300tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен цвят на охладителна течност - LR Defender 300tdi

Преди извесно време забелязах странен проблем които не можах да разгадая.
    Отворих казанчето за охладителна течност на двигатела и видах че се образува наква пияна кафеникава на цват ,
    като пипнах течноста не беше мазна ,
    маслото си о.к. в двигатела.

Като колата седи с загасен мотор пияната се утаява .

Казаха ми че може да се пресакал антифриза, но кои зне дали е така наистина.

На някои случвало ли се нещо подобно?

на мене се случи такова нещо и се оказа че антефриза е разреден с обикновенна вода която пеи загряване са отделят минерални отлагания или по точно БИВОР когато си сменях антефриза го разредих с дестелирана вода и засега стои бистър.Пробваи дано стане.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

ако не надува маркучите смени антифриза по описания от колегата начин и виж какво става нататък. По принцип покафевяването може да означава и попадане на масло! Масло и антифриз като се смесят се получава такава боза и е мн кофти, искренно се надявам да не е това
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Като го забелязах това зех една спринцовка и дръпнах малко вода , и не ми изглеждаше с някви отделения на масло , но сигроно така няма да разбера.

ще го пробвам тва ,и се надявам да не 2рото .

благодая за помоща

Коментар

На мен ми се е случвало с зелен антифриз във алуминиев радиетор (за алуминиевите радиатори е чарвен) та от самият алумин се беше получил някакъв гаден окис !
          Провери и това, и успех!
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Имах такъв случаи с един фолксваген. Беше с червения антифриз и стоеше като пресечен и мътен. Като се угаси колата се утаява и на повърхността пак става прозрачен и хубав. Смених антифриза и всичко се оправи, ама не разбрах от какво се беше пресякал, така си доиде колата от германия

Коментар

от НЕсмяна на антифриза- хората си казват да си се сменя на 2 г. или си налей скъп дето е за 5-6 години
              Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Абе доста коли съм видял с НЕсменян антифриз ама на такава утаика небях попадал

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX
                  Имах такъв случаи с един фолксваген. Беше с червения антифриз и стоеше като пресечен и мътен. Като се угаси колата се утаява и на повърхността пак става прозрачен и хубав. Смених антифриза и всичко се оправи, ама не разбрах от какво се беше пресякал, така си доиде колата от германия
                  Червените са също 2 вида, и не се пресича самият антифриз при смесване с обикновен, а в него има един реактив който прави реакция с въздуха при теч, и на UV лампа свети. Та именно този реактив се пресича и става антифриза мътен!
                  LZ1HKW

Коментар

Благодаря отново за информацията

Може ли да ме предпоръчате някъв антифриз които ще удачен да му сложа
                    аз му бях сложил някъв синьо-зелен последния път а преди това на приста,

Коментар

HEPU е един от най-добрите немски антифризи, имат и син и чирвин !
                      Това е моат съвет !
                      LZ1HKW

Коментар

друг вариант за който няма никакви проблеми е Castrol или Texaco

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X