Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем и въпрос към знаещите (Freelander)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем и въпрос към знаещите (Freelander)

Здравейте, отскоро имам нов проблем с Фрилендъра, много странна работа (поне за мен)! Държи се така , все едно са две различни коли! Единия път си е пъргав, икономичен - ниски обороти - висока скорост, а в следващия момент, все едно го карам на полу-съединител: високи обороти, по-ниска скорост и значително по-къси скорости! Единственото което мога да кажа, че според мен не е свързано с горивото (бензина), зареждам по цял резервоар и ми се е случвало на една и съща зарядка да ми го прави този номер. Единия път си тръгва нормално, безшумен, примерно на 2500-3000 оборота си вдига 60 км/ч , без да се усети напрежение в мотора и форсиране, а в следващия момент, на същите обороти скороста е 40 км/ч, като си имате на предвид , че говоря за една и съща предавка! Проблема не се явява в движение, т.е. както си тръгне в началото на деня , така си продължава! Ще съм благодарен, ако някой може да ме насочи към евентуална причина!
    Поздрави!

До: Проблем и въпрос към знаещите (Freelander)

Първоначално публикуван от djack Преглед на мнение
    ... евентуална причина!...
    ..... Или на основните въздуховоди към двигателя имаш нехерметичност и ти смуче въздух (сместа става по-бедна бучи и не върви) Т.е. огледай целия всмукателен тракт за разхлабени връзки и спукани въздуховоди или нещо ти променя аванса на запалването какво обаче незнам, защото нямам "Фри", за по-стари коли щах да кажа провери си делко, палец и капачка, вакумен авас-коректор, ама при теб сигурно половината ги няма за това, ако все пак са ти оставили поне делко (не си с датчици на валовете) виж му механиката - почистване, смазване другото са всички вакумчета по двигателя, дали там от където тръгват, и там където пристигат са хванати добре (херметично) и дали по трасето няма протрити места или пукнатини. Ако вакумчето влиза в някаква джвъчка от която излизат кабели, огледай и куплунга и кабелите.....така сутришно на кафе .... толкова
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ама защо на моменти ги прави тия номера???? Ако е слаба връзка някъде, било то м/у вакуум или ел. би ги правил при вибрация т.е. ако друсне някъде ще се променя, а той както тръгне сутринта , така си кара цял ден, а на другия е коренно различен!?!?!

Коментар

Сега изчетох (за незнам кой път) по-внимателно поста ти Досега се мъчех да си го представя като шум и поведение на колата, но си писал "ЕДНИ И СЪЩИ ОБОРОТИ" На 3000 оборота колата трябва да се движи единствено и само със скорос 120 на ІV-та примерно. Не е възможно веднъж на 3000 да е с 90 а друг път със 120 Ако все пак е така е проблем в съединителя.....и не ми казвай че е автоматик
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Сега изчетох (за незнам кой път) по-внимателно поста ти Досега се мъчех да си го представя като шум и поведение на колата, но си писал "ЕДНИ И СЪЩИ ОБОРОТИ" На 3000 оборота колата трябва да се движи единствено и само със скорос 120 на ІV-та примерно. Не е възможно веднъж на 3000 да е с 90 а друг път със 120 Ако все пак е така е проблем в съединителя.....и не ми казвай че е автоматик
          Не е автоматик

Коментар

Най-вероятно имаш проблем със съединителя,както каза колегата по горе.Когато си на баир (изкачване) на четвърта или пета скорост подай рязко газ,ако има пробуксуване на съединителя ще го усетиш задължително съпроводено с евентуална миризма на изгоряло феродо.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-03-09, 07:45.
            Кръвна група А1B+

Коментар

Въобще не съм от знаещите, затова се въздържах, но освен съединител, което звучи доста правдоподобно може да има и нещо по компютъра. На друга кола имаше такъв проблем. Върви си единия ден, на другия нещо се бъгва компютъра, не иска да върви, кофти обороти и т.н. Там обаче компютъра се скапваше нещо от газовата. Като се махнеше акумулатора за 15 минути и се оправяше. След някой ден пак се появяваше. За мен щом има различно вървене на едни и същи обороти ако не е съединител, трябва нещо да видиш в тая насока. Защо не пробаваш като ти го направи да го закараш в Мото Пфое да ти го свържат за диагностика/поне тая им услуга не е космическа, като другите/.

Първо разбира се виж съединителя. То се усеща на стръмно ако се форсира, а не върви както обикновено. Може да го натовариш леко и после включи носа в действие за мисир на феродо.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Аз също се съмнявам проблема да е в съединителя, все пак си мисля , че ако е в него няма да изчезва през ден! В смисъл щеше да си е замазан (опечен) вече диска и щеше да си приплъзва перманентно! Друго нещо което забелязах, че когато направи въпросния проблем от аспуха мирише доста на неизгорял бензин ???? Възможно ли е, ако има отвреме на време някакъв проблем с горивната смес, електрониката да се мъчи да компенсира мощноста с по-високи обороти?

Коментар

Аз също се съмнявам проблема да е в съединителя, все пак си мисля , че ако е в него няма да изчезва през ден! В смисъл щеше да си е замазан (опечен) вече диска и щеше да си приплъзва перманентно! Друго нещо което забелязах, че когато направи въпросния проблем от аспуха мирише доста на неизгорял бензин ???? Възможно ли е, ако има отвреме на време някакъв проблем с горивната смес, електрониката да се мъчи да компенсира мощноста с по-високи обороти?
                  Ами точно затова трябва да се види управлението на инжекциона и дали има някакви грешка в компютъра или нужда от някакви настройки. Както ти писах не е скъпа диагностиката. Не може да се намери решение на всичко само виртуално, вържи го поне на комп да се види кво показва.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                    Вържи го поне на комп да се види кво показва.
                    Аз че ще го закарам на елкон, ще го закарам, исках преди това да му сменя въздушния филтър, ама я кажи как да я направя тази работа с лаптопа, какъв софтуер ще ми трябва и кабел съответно?
                    Благодаря предварително!

Коментар

Аз че ще го закарам на елкон, ще го закарам, исках преди това да му сменя въздушния филтър, ама я кажи как да я направя тази работа с лаптопа, какъв софтуер ще ми трябва и кабел съответно?
                      Благодаря предварително!
                      Имах предвид механик да го направи. За различните коли има различни кабели, също за някои различни програми. Давам ти пример - вчера на един познат не искаше да му запали колата/Хюндай Санта Фе/. Закачи го механика на компа. Показа му ниско налягане на горивото/не знам къде си/ и от там почнаха изводите. Свалиха разни неща, качиха, запали, но имаше някакъв шум при високи обороти. В крайна сметка се оказа дюза. Колата е дизел, помпа-дюза. Та мисълта ми е да видите първо дали при проверка отчита някакви грешки или ненормална работа на инжекциона или където и да е по автомобила. Но това разбира се го провери, като ти е направило проблема. Ако покаже нещо започвате да си правите изводите, ако покаже, че всичко е наред се минава на другите предполагаеми проблеми.

Коментар

Пробвай все пак съединителя. На място с дръпната ръчна спирачка като потегляш, ако не загасва веднага колата значи е 100% съединител. Не ти го пожелавам, но мисля че е задължетелно преди да пробваш друго.
                        Успех и дано да не е нещо сериозно.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                          Пробвай все пак съединителя. На място с дръпната ръчна спирачка като потегляш, ако не загасва веднага колата значи е 100% съединител. Не ти го пожелавам, но мисля че е задължетелно преди да пробваш друго.
                          Успех и дано да не е нещо сериозно.
                          Угасва на мига, направо ще ми счупи врата! Дано ЕЛКОН-а покаже!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X