Диско 91г. от 80км почва да тресе леко и вече при 120 става доста сериозно. Вибрацията е горе долу като при неравен път. Моля помогнете с някакви идеи какво първо да погледна...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диско 1 тресе при скорост над 80 км/ч и нагоре - молба за съвет и помощ
Свий
X
-
До: Помощ тресе над 80 и нагоре
Гуми баланс? Макар че това е твърде явно!Първоначално публикуван от ridik Преглед на мнениеДиско 91г. от 80км почва да тресе леко и вече при 120 става доста сериозно. Вибрацията е горе долу като при неравен път. Моля помогнете с някакви идеи какво първо да погледна...יעבור
«И това ще мине»
-
При мен беше така от крива (чисто нова гума)!Въпреки че баланс имаше при 80 -110 не се търпеше!2 може и от кормилни щанги!Особенно след реглаж на предница!Случвало ми се е и това!След поредния спец. сервиз.Бяха забравили да ми стегнат контра гаиката!И до морето и обратно не ме питаи как съм се прибрал!
Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
На алуминиевите джанти много лесно се заляпя кал,която прави дизбаланс.Първоначално публикуван от ridik Преглед на мнениеИ аз помислих за гумите колега но го установих на връщане от вилата като на отиване нямаше проблем и като се знам какъв съм карък ме съмнява , че е от тях. Но първо от там ще почнаТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
да и това може да бъде!Всяка сутрин го изпитвам когато е много кално!Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнениеНа алуминиевите джанти много лесно се заляпя кал,която прави дизбаланс.
Но обикновенно след 400-500 метра се оправя от скороста!!!
Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
+ изпуснали предни амортисьориПървоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеТампони по окачването, разбалансиран(неправилно монтиран) кардан, разбити лагери на раздатка....и т.н.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
Наистина почни от гумите! Писаха колегите - кал, балон /много опасно/! И също зависи от балансиращия - чисто нови гум ги балансирах на едно място - тресе и тресе! Викам си - заводски дефект!!Първоначално публикуван от ridik Преглед на мнениеИ аз помислих за гумите колега но го установих на връщане от вилата като на отиване нямаше проблем и като се знам какъв съм карък ме съмнява , че е от тях. Но първо от там ще почна
Ама не - пребалансирах ги на друго място - работата заспа!
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Ако ти тресе като набираш, тоест като си натиснал газта, е твърде вероятно да е вътрешно каре. В случай, че ти тресе постоянно, независимо дали ускоряваш, тогава може да са най-различни неща като гуми, джанти, спирачни дискове, ...Колкото повече набирам толкова повече се усеща самата вибрация.Увеличава се и динамиката и честотата.Vitara 2.0 V6
Honda CRV (Gen 1)
Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
ВАЗ 2131
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар