Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 1 тресе при скорост над 80 км/ч и нагоре - молба за съвет и помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско 1 тресе при скорост над 80 км/ч и нагоре - молба за съвет и помощ

Диско 91г. от 80км почва да тресе леко и вече при 120 става доста сериозно. Вибрацията е горе долу като при неравен път. Моля помогнете с някакви идеи какво първо да погледна...
    Иво
    0895116276

До: Помощ тресе над 80 и нагоре

Първоначално публикуван от ridik Преглед на мнение
    Диско 91г. от 80км почва да тресе леко и вече при 120 става доста сериозно. Вибрацията е горе долу като при неравен път. Моля помогнете с някакви идеи какво първо да погледна...
    Гуми баланс? Макар че това е твърде явно!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

И аз помислих за гумите колега но го установих на връщане от вилата като на отиване нямаше проблем и като се знам какъв съм карък ме съмнява , че е от тях. Но първо от там ще почна
      Иво
      0895116276

Коментар

При мен беше така от крива (чисто нова гума)!Въпреки че баланс имаше при 80 -110 не се търпеше!2 може и от кормилни щанги!Особенно след реглаж на предница!Случвало ми се е и това!След поредния спец. сервиз.Бяха забравили да ми стегнат контра гаиката!И до морето и обратно не ме питаи как съм се прибрал!
        Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
        LZ1NES

Коментар

Балон отвътре на гума?
          Мисля, че ще е удачно да опишеш вибрацията - с повишаване на скоростта кое се повишава - честотата, динамиката, двете. И дали е съпроводено със звук.

Коментар

Колкото повече набирам толкова повече се усеща самата вибрация.Увеличава се и динамиката и честотата.
            Иво
            0895116276

Коментар

И аз помислих за гумите колега но го установих на връщане от вилата като на отиване нямаше проблем и като се знам какъв съм карък ме съмнява , че е от тях. Но първо от там ще почна
              На алуминиевите джанти много лесно се заляпя кал,която прави дизбаланс.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Тампони по окачването, разбалансиран(неправилно монтиран) кардан, разбити лагери на раздатка....и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                  На алуминиевите джанти много лесно се заляпя кал,която прави дизбаланс.
                  да и това може да бъде!Всяка сутрин го изпитвам когато е много кално!
                  Но обикновенно след 400-500 метра се оправя от скороста!!!
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    Тампони по окачването, разбалансиран(неправилно монтиран) кардан, разбити лагери на раздатка....и т.н.
                    + изпуснали предни амортисьори
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Баланс на гуми като начало, след това проверка на накрайниците,а и на самата кормилна щанга.
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Наистина почни от гумите! Писаха колегите - кал, балон /много опасно/! И също зависи от балансиращия - чисто нови гум ги балансирах на едно място - тресе и тресе! Викам си - заводски дефект!! Ама не - пребалансирах ги на друго място - работата заспа!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Колкото повече набирам толкова повече се усеща самата вибрация.Увеличава се и динамиката и честотата.
                          Ако ти тресе като набираш, тоест като си натиснал газта, е твърде вероятно да е вътрешно каре. В случай, че ти тресе постоянно, независимо дали ускоряваш, тогава може да са най-различни неща като гуми, джанти, спирачни дискове, ...
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Каре на кардан....
                            M.P.

Коментар

Мерси за насоките малко да оттопи снега и го налягам
                              Иво
                              0895116276

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X