Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Series III MY1972

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Series III MY1972

Първоначално публикуван от Asen - Dezki
    Който го интересува цена на поддръжката на Land Rover S3 MY1972...
    Мен ме интересува малко повече... джипа..
    За частите разправяй на колегите тука, щото видиш ли Ровера е най-скъп..

ми какво да ти кажа-
    един от много рядко срещаните Ланд Ровъри оригинално БЕЗ задвижване на предния мост, т.е. 4х2, със заден диференцял сповишено триене, 24 волтова ел. инсталация и други екзотики
    с други думи: Land-Rover 88 Petrol Series 3 FFR (fitted for radio), LHD
    Ex Military Vehicle. Такива като моя са били поръчани от белгииската армия и са ги използвали като мобилни радиостанции. Освен на белгииската армия, моят ЛР е служил и в Ангола, Африка, където е бил използван от военната групировка Унита, занимаваща се с терористична дейност. Бе историятя му е дълга, а пък аз го имам от 1997
    п.с. двигателят е 2286сс 75к.с.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Браво! Поздравления! Кажи сега, кога ще пием бира?

Знам, че е имало Lightweight със заден диференциал с повишено триене, но не знаех че е имало оригинално 4х2. Сигурен ли си в това?

Ето тук преди време бях писал малко за твоя (модел) джипка:
      Land Rover Lightweight

Коментар

Унита и Фрелимо просто се биеха срещу португалците и белгийците в джунглата, в която членовете им бяха родени. Затова ли са били терористични?
        БРЦК и ВМРО също са терористични.

Коментар

eeeeй благодаря за вниманието-цяля тема посветена на моя джип!
          Малко пояснения
          Моя Ланд Ровър не е лайтвейт, а нормален серия 3 военно езпълнениел
          Всички военни Ланд Ровъри имат като моя диференцял, а за 4х2 преди време намерих статия в нета ама линк нямам, а и си говорих с един лектор от Land Rover Technical Academy и нямам съмнения относно автентичността на конструкциятя ня автомобилът ми.

За бирата когато кажеш
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            Унита и Фрелимо просто се биеха срещу португалците и белгийците в джунглата, в която членовете им бяха родени. Затова ли са били терористични?
            БРЦК и ВМРО също са терористични.
            ми как ти струва факта че свалят чрез обстрел самолет на ООН с помощи?
            инфо от статия на 24 часа от 1998-9- нямам спомен
            но както и да е- не съм мн. запознат, но знам че са бунтовници

Коментар

Дейността И на ООН по ония места е съмнителна.
              Да, след като белите се махнаха, там настъпи цивилизационна катастрофа. Също като в азиатските съветски републики. Въпреки нефта и американските бази те се върнаха в робовладелството, и само тук-таме във феодализма. Без медицина и дори без вода. А негрите - в родовите общини. Там няма и каменен век заради нямане на камъни. Поне в джунглата няма. А пък те твърдо вярват че белите нарочно ги заразяват със СПИН, Черна Африка наистина умира от това. И скоро ще умре съвсем. Така и стрелят ...

Коментар

Поздрави на феновете.Аз имам два-3та серия.Кьса и дьлга база. Кьсия е в момент на възстановяване-рамата отзад,малка беля.Мотора е 2.5D пежо.Дългия е с мотор 300D-123.Държи се добре, но както казва един приятел-с този кренвирш за състезания не ставаш.Надявам се август да е готов.Ако някой колега може да помогне с инфо за спирачни цилиндарчета,нека пише.тел-0898502380.Благодаря предварително.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Забравих да питам за повишеното триене.Ще задам въпроса професионално.Тва пък какво е.

Коментар

Търси колега !
                    Ето тук : http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=360

Коментар

Първоначално публикуван от targa
                      Поздрави на феновете.Аз имам два-3та серия.Кьса и дьлга база. Кьсия е в момент на възстановяване-рамата отзад,малка беля.Мотора е 2.5D пежо.Дългия е с мотор 300D-123.Държи се добре, но както казва един приятел-с този кренвирш за състезания не ставаш.Надявам се август да е готов.Ако някой колега може да помогне с инфо за спирачни цилиндарчета,нека пише.тел-0898502380.Благодаря предварително.
                      ами аз преди 1.5 година рециклирах изцяло спирачната система- смених 6м тръбички и щутцери с нови, за помпи и цилинърчета ползвах услугите на Настев(и), все още карам със старите маркучи- имам 1 чито нов за задните спирачки, ама е другия чешит резба (има метрични и цолови, като се познават по едни щампи на щутцерите)
                      Ремонта на цилиндъче излиза около 10 лв, ново на Bearmach е към 45-50 лв, помпа за 2-кръговата система е към 120лв пак на горната фирма. цените са по спомен и са на Дару.
                      Имам и кталога на Bearmach ама са няколко модела и не мога да ти кажа кой номер са твоите, евентуално да ти кажат цена по лесно. Иначе телефона на Настев е 0899160012, на Дару е 02) 9601635 - рез.части или 9601610

Коментар

Благодаря колеги.

Коментар

Да де , ама тоя Настев сигурно е в София , пък ти TARGA , както и аз сме си тук (във Варна де) . И аз искам някой да ми рециклира цилиндърчета за по 10 лв , но не знам къде да отида .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X