Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно натягане на лагерите на Диско1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос относно натягане на лагерите на Диско1

Имал е в предвид шенкелното тяло в което влиза сферата.
    Последно редактирано от Lazar; 06-03-09, 19:17.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
      Ще ме умориш. Това е разтоварена полуоска, нема да се плашиш. Тя си минава свободно през оная тръба дето са набучени лагерите и само предава момента към капачката. А капачката към главината. И капачката на практика я центрова в центъра на тръбата.

Баси, това дето го написах май и аз няма да мога да си го преведа. Гледай схемата, кое къде ходи. И как се клати главината барабар със сверата. Не съм чувал даже за таквоз чудо. Нещо си в грешка. Лазар ти е казал откъде се клати.
      точно и сферата се движи, даже и грпес излиза от семерингата при клатенето!!!утре ще кача клип и снимки!!!!имам чувствтво че може и нещо друго да е строшено!!но при завъртане на колелото не се чува шум!!!!

Коментар

някои можели да ми зпрати тия схеми на скаипа да ги извадя че иначе компа ще трябва да го сложа на тратоара и да гледам от тук!

Коментар

Колега, чукаш десен клавиш върху снимката и там ти излиза print picture, натискаш и принтираш смелоУспех

Коментар

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
            точно и сферата се движи, даже и грпес излиза от семерингата при клатенето!!!утре ще кача клип и снимки!!!!имам чувствтво че може и нещо друго да е строшено!!но при завъртане на колелото не се чува шум!!!!

Ми като се клати, стегни и болтовете с които се държи за ръкава. Ама не може да бъде тая работа. Според мен. То ако са разхлабени тия болтове, на първата дупка ще ги скъса и ще гониш кулулото из деретата.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Най-бързия и безболезнен начин е да развие горния пин и да махне една от подложките. Ама т'ва си е кърпене, за временно ползване...

Коментар

Здравейте колеги, живо ме интересува темата, защото и аз съм в този ремонт. Причината е луфт на предните колела, предполагам хлабави лагери или втулки на сферата. Днес разглобих предно дясно колело. Направи ми впечатление, че гайките се развиха на ръка (не е нормално според мен). В тази връзка колко и как трябва да се стегнат. По горе беше писано, че вътрешната гайка се стяга с около 2 кг, а външната - здраво. Ако е възможно малко по подробно да ми обясните, че имам проблем със силата на затягане.
                Така и така при мен всичко е разглобено, хубаво е да се смени греста или каквото имам там (смес от грес и масло) - какво бихте ми препоръчали да ползвам. Благодаря предварително за отговорите.

Коментар

Поправка на глупоста която съм написал!Сферата не се мърда а главината и гнездото на сферата!!

Коментар

Първоначално публикуван от tymi Преглед на мнение
                    Здравейте колеги, живо ме интересува темата, защото и аз съм в този ремонт. Причината е луфт на предните колела, предполагам хлабави лагери или втулки на сферата. Днес разглобих предно дясно колело. Направи ми впечатление, че гайките се развиха на ръка (не е нормално според мен). В тази връзка колко и как трябва да се стегнат. По горе беше писано, че вътрешната гайка се стяга с около 2 кг, а външната - здраво. Ако е възможно малко по подробно да ми обясните, че имам проблем със силата на затягане.
                    Така и така при мен всичко е разглобено, хубаво е да се смени греста или каквото имам там (смес от грес и масло) - какво бихте ми препоръчали да ползвам. Благодаря предварително за отговорите.
                    И при мен се отвиха на ръка гаиките!Но ги стегнах със ключ,поради липса на ключ52,със мокса! колелото като го завъртя прави около два оборота!

Коментар

Стяга се до откат и после връщаш 90 градуса
                      Аз съм го правил това нещо вече над 10 пъти, но явно има лагер за смяна. Смених 1-во контра шайбата, но пак отпуска и се разхлопва. Може пък да е от липса на баланс и 32ките да му оказват негативно влиание, незнам вече, ще си сменя лагерчето.
                      Успех на всички с майсторенето

Коментар

Отчет за ремонта:
                        Както казах по горе имаше луфт на колелото (незнаех от къде точно). Усещаше се най-вече при слизане/качване на бордюр. При посещение при майстор диагнозата беше"лабави лагери". Вчера сутрин, хубаво слънчево време, започвам разглобяване на главината с цел натягане на лагерите. Веднага възникна проблем 1 - никъде няма ключ 52 гаечен, а да не говорим за специализиран. Както и да е, гайките се развиха на ръка. Да но немога да извадя спирачния диск (в който лагеруват лагерите) без да разглобя спирачния апарат. Тук е времето да препоръчам - преди ремонт да се почисти добре там където ще се пипа, по възможност на ръка и с пароструйка. Аз първо разглобих после почистих и естественно имах ядове - всичката кал падна върху оста с лагера. Спирачния апарат се държи на 2 болта (при мен едвам ги намерих от кал) звзда 13, разиват се и може да се отмести без да се откачат тръбите за течността. Сваляне на всичко до голо, почистване в нафта, после бензин и се получи това
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от tymi; 08-03-09, 09:50.

Коментар

Следва яко грес и събиране. Проблема с ключ 52 става сериозен. Решението е адски идиотско и макар с риск да ме дамгосате за това кощунство ще пусна снимка с разрешението му. Стягане - все още незнам колко, но като резултат при сложена гума завъртане със сила = оборот и половина.
                          А това е гордостта на жена ми "hand made" гарнитура от естествени, добре подбрани материали.
                          Сега отивам да тествам "ремонта" по поляните, щото нямам винетка за републиканската пътна мрежа
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от tymi; 08-03-09, 09:52.

Коментар

Първоначално публикуван от tymi Преглед на мнение
                            Следва яко грес и събиране. Проблема с ключ 52 става сериозен. Решението е адски идиотско и макар с риск да ме дамгосате за това кощунство ще пусна снимка с разрешението му. Стягане - все още незнам колко, но като резултат при сложена гума завъртане със сила = оборот и половина.
                            А това е гордостта на жена ми "hand made" гарнитура от естествени, добре подбрани материали.
                            Сега отивам да тествам "ремонта" по поляните, щото нямам винетка за републиканската пътна мрежа
                            Браво колега, за нагледният материял!!!А ключ 52 имало във ЖПто!моя ще го мятам във сряда че тогава съм свободен !

Коментар

Първоначално публикуван от beljata Преглед на мнение
                              Браво колега, за нагледният материял!!! .... !
                              Да ти напомня, ..... да не забравиш за твоя снимков материал,по време на ремонта.
                              ... че сряда наближава.
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                                Да ти напомня, ..... да не забравиш за твоя снимков материал,по време на ремонта.
                                ... че сряда наближава.
                                няма да забравя!!вече съм намерил помощник които да снима!!! имам 1 клипче как се клати колелото но нещо не става да го кача!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X