Здравей те колеги,моля да ми кажете какъв е проблема за да не ми работи вентилатора на първа и втора степен.На трета и четвърта работи и къде се намират и как да стигна до тях така наречини товарни съпротивления.Теса като реотани.И още един въпрос не ми работи ел стъклото на вратата ,чувасе че бръмчи нещо и в двете посоки но стъклоте не се движи.Благодаря ВИ предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вентилатор на отоплението на Land Rover Freelander
Свий
X
-
До: вентилатор на отоплението на ланд ровър фрилендър
Малко ти е трудна задачата без да сваляш таблото, но не и невъзможна. Ето ти инструкции. Меду кутията за климата и парното, което не се вижда има едно гумено съединение. Махаш го него и като легнеш на пода на колата и гледаш нагоре и леко посока волана и ще видиш едно зелено, което се сваля с отверка, на 2 болта е. То е за степените. Има едно жички навити и като избамка някоя губиш степени. Ако модела ти е след 2001 може да е нещо различно. Малко трудно се бърка там, но пък реално имаш да отвиеш 2 болта с отверка и си излиза цялото тва зеленото. Разбира се преди това му иключваш буксата. Взимаш си ново такова/ама къде продават и колко струва не знам/ и си го слагаш по същия начин.
Моля ти се ако намериш това зеленото пиши от къде и колко пари, че често се прецакват степените.
Снимки с следващия постПоследно редактирано от marin199; 24-02-09, 15:32.
-
Digigi може да се включи с още напътствия, но ако гледаш внимателно трябва да се справиш.
Ориентирай се от снимка 2 и снимка 3, по тези правоъгълните въздуховоди къде се пада зеленото, защото тва цялото е кутията на парното. Виждаш я монтирана, само че е под друг ъгъл. Като махнеш това съединение и гледаш от долу нагоре ти идва по посока на волана.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valeri rashev Преглед на мнениеЗдравей те колеги,моля да ми кажете какъв е проблема за да не ми работи вентилатора на първа и втора степен.На трета и четвърта работи и къде се намират и как да стигна до тях така наречини товарни съпротивления.Теса като реотани.И още един въпрос не ми работи ел стъклото на вратата ,чувасе че бръмчи нещо и в двете посоки но стъклоте не се движи.Благодаря ВИ предварително
Ако е второто - след заварките си регулирай крайните точки на отваряне и затваряне на стъклото .
Може да се окаже и друго , но ..... ти ще кажеш !
Коментар
-
Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнениеDigigi може да се включи с още напътствия, но ако гледаш внимателно трябва да се справиш.Какво да добавям, перфектно обяснение си направил със снимков материал дори!
Иначе разбирам,че и твойто не си го сменил още...LAND ROVER Freelander 1.8 2000
Коментар
-
Е както знаеш не ми бачка само първа степен, а аз на първа не го и ползвам. Може и въобще да не го сменям.
Коментар
-
Неработещи 1 и 2ра степени вентилатор за парно Фрилендър
Ами, и това ще се наложи да оправям, мисля понеже ми е обръщан волана, който го е правил едва ли е сложил перка от пасат, та ако се стигне до разглабяне направо да търся пасатска! Та дали е изгоряла първата степен на турбината, има ли как да се тества?VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
От: Неработещи 1 и 2ра степени вентилатор за парно Фрилендър
Така, моите степени са оправени. Смъкнах реостата, по описнието дадено от колегата и какво да видя - оригинално реостатите са като пружинки, а при мен двете по-малки бяха сменени с метални въженца! Най-малкото беше прекъснато, освен това не беше запоено добре - бушона ми беше леко започнал да се топи, може да е от това. Аз междувременно си бях намерил друг реостат с изгоряла малка пружинка, която замених със съпротивление, което измерихме да е същото. Ето и снимка. Понеже се завирах да гледам - ще си потърся турбина от пасат!
VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
Случайно намерих такава от Фрилендър с нормален волан - 80 кинта. Вече съм ОК!
Та препрявения реостат издъхна и върнах този с металните въженца, заради новата спойка най малката стана хептен малка и сега 1-ва и 2-ра са почти еднакви, но не ми пречи или поне не ми се гъзурчи пак.
Иначе загледахq ако не се обдухва светят червено чак!
А дали пък някой не знае ново от къде да се вземе?VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
От: Вентилатор на отоплението на Land Rover Freelander
Още малко инфо от мен - взех реотанче от духалка, измерихме го и направихме двете по-млки от него със същото съпротивление, керамичното не издържа, явно трябва да е жичка, която от обдухването моментално да се охлади!
Сега съм така, ще покаже дали е ок.VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
Точно ми направи впечатление, че керамичното съпротивление ти е само 5 W. В случая трабва да се съобразиш с мощността на моторчето на вентилатора...Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
-
И аз имам такъв проблем с степените на вентилатора.Втора употреба платка си намерих за 30 лева от автоморга. имам впечетление че на степените съпротивленията исгарят от запушване на системата за вентилация. Поне при мене е така.Смених филтъра на купето и пак
не духа силно,сигурно ще трябва да се свали целия канал от входа до ветилатора за профилактика и почистване.Благодаря на колегата
че е описал нещата по отоплението даже че е дал снимков материал.
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар