Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover p38 2.5DSE не загрява, не върви и харчи по 19.8 градско !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover p38 2.5DSE не загрява, не върви и харчи по 19.8 градско !!!

Така колеги имам проблем, като го купих джипа не знаех абсолютно нищо за тези джипове, нито че са с БМВ мотор нито нищо. Та така сичко с джипа си беше наред преди да се спука един маркуч към радиатора( този който е от към страната на смукателния колектор) и да ми изтече антифриза.Колата загря за секунди , но за щастие спях веднага и я оставих да истине. Първо нз дали съм направил добре като съм загасил джипа, а не съм го оставил да работи, но като видях че няма течност сметнах този вариант за по добър. И от тогава след като смених маркуча, напълних го с антифриз и не ще да дигне температура и тва си е!!! ОТ тогава го карам сигурно 20 000 км и така си седи 3-4 градуса преди стрелката да е застанала вертикално. Смених му термостата с нов но проблема си остана!!! Температурата до това положение я вдига при сега6ното време (-6C), ако работи на място за не повече от 10 мини до там, дори и лятото в най голямите жеги.Единственот което забелязах е, че температурата се вдига като го изръчкам в някой баир и е на климатик и тогава даже мога да кажа, че подминава с един косъм средата, но като свърши байра и температурата пак пада!!! От какво може да се е получил този проблем та така да не загрява тази кола, и аз си мисля че този харч ми идва от това че двигателя, не е в оптимална температура!!! Единственото което знам за колата е че турбото не му работи добре, защото като го свалих преди 15 000 беше се заварило и въобще не се въртеше, се едно няма турбо, тогава го занесох на майстор, той го раздвижи, но ми каза че има толкова много нагар , че нама да издържи повече от 20 000км. тогава не го смених защото нямах пари. въпроса ми е може ли това че не загрява колата и че харчи мнго да е от турбината и като я сменя дали ще се оправи??? За вървежа съм сигурен, че ще се подобри!!! И някой може ли да ми каже какъв е модела на турбината-марка и параметри да се опитам да я намеряв нета за по малко пари!!!!

До: Range Rover p38 2.5DSE не загрява, не върви и харчи по 19.8 градско !!!

не разбирам какво искаш от стрелката ,там и е мястото вертикално. аз съм радостен че моита седи там. знаешли колко хора се опитват да я накарат да е там а тя бяга все нагоре към лошото
    МИСЛЕНЕ МУ Е МАЙКАТА

Коментар

Привет,

имам същия джип и моята стрелка стои една идея в ляво от вертикалното положение. Не смятам, че това е проблем, а дори в упътването към джипа пише, че стрелката трябва да стои "около средата".

Потърси по-скоро проблема другаде. Може като начало (ако си в София) да пробваш Супер Дизел или Дару (за диагностика).

Поздрави

Коментар

Колега, ако си от София, Ники те е посъветвал чудесно какво да направиш.
        Само с едно малко уточнение, аз ти препоръчвам да отидеш в Супер Дизел,
        защото от последното ми ходене в Дару.......
        ами оказва се, че съм платил: за нов температурен датчик и "настройка на БЦМ-а, защото така пишело в дебелите книги",
        оказа се, че това са пълни глупости дето са ми ги наговорили и няма такова нещо....
        Единственото дето са направили е да ми врътнат помпата и да ми разбъзикат датчика на таблото,
        та сега на таблото температурата показва едно, а теста показа съвсем друго....
        Та май и за Дару ще започнем казваме "ония сервиз"

Малко допълнение, това го извадих и поставям тук от БМВ форума, по въпроса за турбината на М51:

"А сервизчето е на тец-а (202-ра), от орландовци посока надлеза вдясно, имаше някакъв склад там, влиза се в една пряка след склада......"
        и
        ".... рециклират и дават гаранция. Сервиза е в Орландовци и цените са м/у 350 и 850 лв. в зависимост от ремонта..."

Коментарите са от преди месец, което означава, че и цените обявени там трябва да са актуални,
        макар че когато разпитвах за турбо компресора на П38 в един "сервиз" ми обявяваха цени между 2000 и 3000лв.
        Последно редактирано от valdivladi; 23-02-09, 09:46.
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Не знам дали моята информация ще ви помогне, но все пак... Двигателят при мен е 300 Tdi. Имах проблеми със загряването и се оказа, че една от причините е в двата контактни датчика на коляното на термостата- те задвижват двете електрически перки на климатика, т.е. дори и климатикът да не е пуснат, те се включват в определен момент и охлаждат и водния радиатор.
          Успех
          Владо Рангелов
          Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Добре колеги ще запиша час във супер дизел и ще видя какво ще ми кажат от там, но искамд а попитам за моя лична информация, вашите джипове колко харчат , кото се вземе факта че се карат в София градско през деня и в част от задръстванията по пиковите часове???

... "4" = Ч !!!
            ..."6" = Ш !!!
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-02-09, 12:41.

Коментар

Моя около 15 градско, маршрута е Западен парк - Бизнес парк Младост, сутрин и вечер през центъра.
              Като време е между 40 минути и 1 час, зависи от тапата..
              Последно редактирано от emollient; 23-02-09, 23:33. Причина: добавка
              [COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
              [/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
              Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
              [/B][/COLOR]

Коментар

Мисля,че трябва да уточним какво разбираме под градско ! Градското на столицата е доста по различно от градското в моя град или който и да е град в провинцията ! Та-откъде си колега ?

Коментар

От София съм въпроса е дали му има нещо на джипа и дали ако сменя турбото което съм 99% сигурен че е за смяна ще се оправи, оправи в смисъл ще намали разхода съдейки по това че ще ускорява по лесно и ще му е необходимо по-малко гориво от това което му трябва сега за една и съща скорост и като не е постигнал оптимална температура от какво може да бъдетози проблем и рефлектира ли това на разхода, защото преди 1 седмица бях на витоша на една хижа и си тръгнах от там в 3 през нощта и до софия не иска да отмести температурата от синьото поле, защото съм го карал само на спирачка надолу и като не съм му давал газ и не може да загрее а така го спусках поне едно 25 км. Аз се чуде дали от това че турбото не му работи и му трябва мног зоб(нафта) за да потегли нормално и в комплект с това, че нещо не загрява и да ми дава този разход, защото според мен нормалния разход за този джип е макс. 14л/100км софийско каране!!!

Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнение
                  От София съм ...
                  ... напиши си го в профила
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-02-09, 12:44.

Коментар

Първоначално публикуван от viki_ssf Преглед на мнение
                    От София съм въпроса е дали му има нещо на джипа и дали ако сменя турбото което съм 99% сигурен че е за смяна ще се оправи, оправи в смисъл ще намали разхода съдейки по това че ще ускорява по лесно и ще му е необходимо по-малко гориво от това което му трябва сега за една и съща скорост и като не е постигнал оптимална температура от какво може да бъдетози проблем и рефлектира ли това на разхода, защото преди 1 седмица бях на витоша на една хижа и си тръгнах от там в 3 през нощта и до софия не иска да отмести температурата от синьото поле, защото съм го карал само на спирачка надолу и като не съм му давал газ и не може да загрее а така го спусках поне едно 25 км. Аз се чуде дали от това че турбото не му работи и му трябва мног зоб(нафта) за да потегли нормално и в комплект с това, че нещо не загрява и да ми дава този разход, защото според мен нормалния разход за този джип е макс. 14л/100км софийско каране!!!
                    Температурата на работа ти е нормална. Както ти каза колегата Исузо, радвай се че не загрява. Относно 14л/100 в София, мисля че грешиш. Масата на Рейнджа и не особенно мощния мотор, зимния сезон и Софийския трафик, дават по голям разход. Ти си с електронно управление на подаване на горивото. Дебитомер мери колко въздух подава и съотвентно помпата подава необходимото гориво. Единствено ако турбото дава по ниско налягане, няма да има мощност колкото трябва. Иди в сервиз за турбо-компресори.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Температурата на работа ти е нормална. Както ти каза колегата Исузо, радвай се че не загрява. Относно 14л/100 в София, мисля че грешиш. Масата на Рейнджа и не особенно мощния мотор, зимния сезон и Софийския трафик, дават по голям разход. Ти си с електронно управление на подаване на горивото. Дебитомер мери колко въздух подава и съотвентно помпата подава необходимото гориво. Единствено ако турбото дава по ниско налягане, няма да има мощност колкото трябва. Иди в сервиз за турбо-компресори.
                      Съжалявам, но мисля, че грешиш. Помпата е роторна и има опит за управление чрез умната дюза.

Разход 13-14 л, че дори и 12 (лятото) си е напълно нормален (за ръчни ск.), но зависи за кой маршрут. Ако висиш по задръстванията в центъра, според мен по-скоро 15-16, ако като мен караш на кратки разстояния и винаги студен - 13-15. Лятото ми даваше 11-12 в София, но аз в центъра имам работа главно събота и неделя, през останалото време го заобикалям.

@Emollient: работя в 9-та сграда на Бизнес Парк София и съм го писал на поне 10 места във форума. Ако се окаже, че всеки ден идваш до тук и още не си ми се обадил ...... ще ме черпиш бира

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                        Съжалявам, но мисля, че грешиш. Помпата е роторна и има опит за управление чрез умната дюза...
                        Умната дюза май няма отношение към количеството гориво. По скоро към момента на впръскване. И ако не работи, трябва да свети индикация на таблото. Не съм сигурен. Я по добре Румен да се изкаже, че е интересно.

Коментар

. Дебитомер мери колко въздух подава и съотвентно помпата подава необходимото гориво. Единствено ако турбото дава по ниско налягане, няма да има мощност колкото трябва. Иди в сервиз за турбо-компресори.[/quote

Ама не всички са с дебитомери,особенно преди 98година.Тогава кое определя количеството въздух.А за расхода съм абсолютно съгласен, в Шумен градско ми гори 12-13,5,обаче като дойда в София си хвашта16-17 че и повече.
                          Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Наред с всички предположения - защо не си продухаш провода за обратната нафта ?

Коментар

Според мен на този джип му няма нищо.Разхода е в норма,моя на моменти харчеше повече.Този модел с този мотор така или иначе е доста тромав.За загряването при студен мотор и непрекъснато спускане на спирачки е нормално да не може да вдигне температура.Както и мястото на стрелката си е точно там около средата.Така че колегата да си го кара и да си свирка.
                              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X