Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скоростите на Рейндж Роувър L322 (2003) Л322

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скоростите на Рейндж Роувър L322 (2003) Л322

Преди един ден се похвалих че нямам проблем с тях и хоп!
    Автоматична СК то друга няма.Като карам на ниски обороти м/у1500 и 2000 се чуди на коя скорост да сложи.Ту горна ту долна предавка.Като го настъпя си изрежда нормално всички скорости.Само там се чуди.И аз се чудя какво ме чака?Минах около 1200 км така и си е все така . Масло не мога да проверя.Няма от каде.Някакви идеи.
    В понеделник съм в МП на инспекция.

До: Проблем със скоростите на Л322

Моля за мнения! От старшите!

Коментар

Защо не можеш да провериш маслото? Когато е студена палиш, - 1 - Р и както работи проверяваш.- Може да ти се наложи да бръкнеш няколко пъти, докато покаже вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
        Преди един ден се похвалих че нямам проблем с тях и хоп!
        Автоматична СК то друга няма.Като карам на ниски обороти м/у1500 и 2000 се чуди на коя скорост да сложи.Ту горна ту долна предавка.Като го настъпя си изрежда нормално всички скорости.Само там се чуди.И аз се чудя какво ме чака?Минах около 1200 км така и си е все така . Масло не мога да проверя.Няма от каде.Някакви идеи.
        В понеделник съм в МП на инспекция.
        Предполагам имаш впредвид, че не можеш да провериш маслото в скоростната кутия?
        LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
        www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

като изключиш "over drive" пак ли така се държи?

Коментар

Първо - няма щека за маслото, нито казанче, където да се сипе.Едно време на кадета имаше такива неща, но тук няма. Какво е това "over drive"? Днес забелязах, че по-остро превключва скоростите.Усеща се едно придръпване.Нещо като "туп - 2ра , туп - 3та" По рано беше плавно.Може ли някой да ми каже, тази скоростна кутия на BMW ли е или си е на Land Rover? Като чета какви работи пишат за автоматични скоростни кутии се чудя какъв ли апокалипсис ме чака...

Коментар

Масло се сипва от тръбичката на щеката. Ако си от Сф., може да се видим и да измерим. Доколкото знам, карането без масло е най-разрушаващо кутията. Не разбрах какво е Диското ти - моето е 300tdi 1998г.

Коментар

Не е Диско, Рейндж е от новите: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...17&postcount=5

Коментар

До: Проблем със скоростите на Рейндж Роувър L322 (2003) Л322

Смениха ми всички масла ,филтри и прочие консуматив в МП.Оказа се,че една от горивните помпи не работи та и нея сменихме.
                  Проблемчето със скоростите си стои обаче.Засега не ми пречи но.....
                  Някой знаели как се процедира в МП в тези случаи?:Ремонт на СКутия,
                  или не се занимават а направо сменят.
                  Вслучай на ремонт имали разбиращи или ще се учат? Ако там не могат да ремонтират то Къде? И последно тази кутия на БМВ ли е или на ЛР?
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-02-09, 19:23.

Коментар

"Дух"-чо, много обичам да се уча на колите на колегите....ама ако си от Сф.
                    Идват, пулим се , чешем се по главите .....дори постигаме и положителни резултати понякога.....та ако ми се дотъркаляш, ще се повозим, ще погледаме (кафето е "бай дифолт"-по подразбиране), ATF-то си е много пробивна гняс, и все някъде си намира дупчица да излезе и да омазни....т.е. отнякъде се сменя или долива и нивото му се СЛЕДИ! Има и минимален шанс твоето тяло + допуските на машината да изпадат в резонанс рядко но се случва - кракът ти върху педала на газта застава в някакво положение което пък е на кантар за превключването на автомата.....ама това си е моя "харе кришна" теория (за духа и колата ) и без да видя ми е трудно
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега, за ремонт автоматична скоростна кутия ти препоръчвам сервиз Джемини4, аз лично, съм много доволен от тях, но нека все пак Дядо Владо те "прегледа"....
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                        Колега, за ремонт автоматична скоростна кутия ти препоръчвам сервиз Джемини4, аз лично, съм много доволен от тях, но нека все пак Дядо Владо те "прегледа"....

Аз пък не ги препоръчвам......
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Скоростите са GM,като на Х5 до 2004та.Няма такава тъпа кутия,вички са проблемни и на Х5 и на е39 бмв и Ренджа не изостава.Дават и обслужване на 150 000км,ама ти като си купиш колата на 160 000 и хич не ти се дават 3бона за ремонт на кутия-дето и нищо и няма в момента.Ама като стане проблема вече е късно.
                          Дано да се разминеш с нещо лекичко..

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                            Аз пък не ги препоръчвам......
                            А аргументи имаш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                              А аргументи имаш ли?

Имам.... И понеже на мен, като и на теб, не ми се рови из стари теми, ще го повторя тук и сега, и дано за последно.

Първи път, когато си закарах кола в този сервиз, се наложи да ползвам джокера "Обади се на приятел", като този приятел беше г-н Петров, защото колата беше "забравена"....... Оставяйки я там, и се надявайки на компетентноста като резултат имам минус една скоростна кутия или 4 000 лева. Просто хората 3 пъти поред и сипват Декстрон при условии че на щеката изрично пише, че трябва да се сипва само Мопар АТФ+3/4. Преглътнах това нещо защото не мога да го докажа. За последно когато бях там и си уговорихме нещата с приемчика, като изрично подчертах че искам Мопар масло за кутията за Вранглера, ги "хванах" че пак се канят да ми сипят Декстрон. Този път ме спаси Коце Гранда, коъто в 16,45 успя да ми организира доставката на правилното масло.

Достатъчно ли изчерпателен бях?
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X