Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно ускоряване на Диско 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно ускоряване на Диско 2

Здравейте колеги,

поради причината,че съвсем от скоро съм собственик на возилото,много горещо ме вълнува един въпрос.Когато колата е студена,понякога на първа и втора предавка колата изпада в резонанс от придърпвания и е много неприятно,сякаш прекъсва...Понякога го прави и топла,понякога изобщо.Много съм озадачен и ми се изкаше да чуя и вашето мнение.
    Дифовете и раздатката са добре,има синхронизатори за правене,но не мисля че е от тях...На двигателя му чистихме грешките...Нормално ли е,т.е. трябва ли му повече газ или ???Карал съм доста дизели и за първи път се сблъсквам с подобна неравномерност...

Благодаря ви предварително...

До: Въпрос относно ускоряване на Диско 2

Напоследък всички чистят грешки,но истината винаги се крие в живите данни.Отиди на свестен диагностик.

Коментар

Първоначално публикуван от achkob Преглед на мнение
      Здравейте колеги,

поради причината,че съвсем от скоро съм собственик на возилото,много горещо ме вълнува един въпрос.Когато колата е студена,понякога на първа и втора предавка колата изпада в резонанс от придърпвания и е много неприятно,сякаш прекъсва...Понякога го прави и топла,понякога изобщо.Много съм озадачен и ми се изкаше да чуя и вашето мнение.
      Дифовете и раздатката са добре,има синхронизатори за правене,но не мисля че е от тях...На двигателя му чистихме грешките...Нормално ли е,т.е. трябва ли му повече газ или ???Карал съм доста дизели и за първи път се сблъсквам с подобна неравномерност...

Благодаря ви предварително...
      По-полека с педала на газта, докато позагрее! Най-добре е да позагрее на място.

Коментар

[]
        Прегледай си горивния филтър - вероятно няма достатъчно пропускане на гориво .
        Погледни си също така горивопровода - да няма прегъвания или смачкани участъци .
        Малко вероятно , но - виж си и въздуховода и възд. филтър . Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          По-полека с педала на газта, докато позагрее! Най-добре е да позагрее на място.
          Това с газта е точно така! Загряване на място на диското е невъзможно! А за какви обороти става въпрос, турбото чуваш ли ?

п.п. Грешка! Не видях че е Диско2! За него не знам! Не знам и как да махна това....

Коментар

Системата на Диско 2 е тип помпа-дюза. според мен проблема е друг.

Тази кола е с демпферен маховик. Ако имаш сервизна книжка погледни дали и кога е сменян съединтел.
            Демпферния маховик най грубо казано е от два диска един в друг свързани един спрамо друг с пружини. Целта им е да обират (да смекчат) натоварването на скоростна кутия и раздатка. При рязко потегляне при прекосяване на пресечени местности. Ако този маховик не е сменян, пружините омекват. Допуска на отклонение единия диск спрямо другия е 7 градуса (ако не ме лъже паметта). Операцията по проверката на състоянието му е доста трудна
            LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
            LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
            [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Определено това което описваш е проблем. Най-добре една добра диагностика.

Не ми звучи, като да е от маховика (между другото на колко КМ е диското). Маховика компенсира конструктивното неравномерното работене на двигателя т.е. работата на 5-те цилиндъра, които не са равномерно разпределени спрямо коляновия вал.

Работи ли равномерно на студен двигател на празерн ход?
              ---------------------
              Шофирайте разумно!
              [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Благодаря за отговорите,

всички филтри са сменени,колата я загрявам поне по 2-3 мин преди да тръгна,не е много,но проблема е че ми се случва и на загрята кола...Колата е на 100 000,ако може да се вярва...Незнам дали изобщо може да се докажат с някакъв компютър,казаха не мига таблото,не е пипана,ама дали...Има синхрони за смяна,така че скоростната така или иначе ще се сваля,а аз си мисля,че не е лошо и съединител да се подмени...Като гледам,колата е карана доста градско...Обаче не мога да си обясня,карам дизели от три години и никога не съм се сблъсквал с подобно нещо...Дано не е нещо по-сериозно...

Коментар

Благодаря за отговорите,

всички филтри са сменени,колата я загрявам поне по 2-3 мин преди да тръгна,не е много,но проблема е че ми се случва и на загрята кола...Колата е на 100 000,ако може да се вярва...Незнам дали изобщо може да се докажат с някакъв компютър,казаха не мига таблото,не е пипана,ама дали...Има синхрони за смяна,така че скоростната така или иначе ще се сваля,а аз си мисля,че не е лошо и съединител да се подмени...Като гледам,колата е карана доста градско...Обаче не мога да си обясня,карам дизели от три години и никога не съм се сблъсквал с подобно нещо...Дано не е нещо по-сериозно...
                  Километража се записва и в BCUто и там по трудно се променя.Както ти написах и по горе-трябва ти сериозен диагностик.Двигателя е малко по особен откъм четене и писане(на компютъра се задават номерата на дюзите,казва му се потенциометъра на газта-дали е двоен или троен и т.н.)

Коментар

Благодаря за отговорите,

............Колата е на 100 000,ако може да се вярва..............
                    .... аз си мисля,че не е лошо и съединител да се подмени ...
                    1. Неможе да се вярва. Сложи по мин 20000 на година, че това за немските и итал. баби и дядовци много години го слушаме.
                    2. За съединителя-добре, но при Д2 маховикът е консуматив и се сменя заедно с амбреажа. Справка qboby. Преди даже беше пуснал и ф-ра от една известна фирма, на която съм дал дума да не споменавам името.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                      1. Неможе да се вярва. Сложи по мин 20000 на година, че това за немските и итал. баби и дядовци много години го слушаме.
                      2. За съединителя-добре, но при Д2 маховикът е консуматив и се сменя заедно с амбреажа. Справка qboby. Преди даже беше пуснал и ф-ра от една известна фирма, на която съм дал дума да не споменавам името.
                      Аз фактурата във форума не мога да я намеря, но цената няма да я забравя - 950лв. за маховика в същата небезивестна фирма.
                      ---------------------
                      Шофирайте разумно!
                      [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Здравейте,

оказа се МАФ сензора,сега нещата се чувствително по-добре...
                        Ще пускам инфо за проблемите и решенията,за да може по-лесно да се ориентираме с "детските болежки" на тези колици...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X