Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover EAS - искам да си направя M.A.R.S.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover EAS - искам да си направя M.A.R.S.

Привет,

искам да си направя система подобна на M.A.R.S. (http://www.rangerovers.net/repairdet...n/replumb.html).

Защо да си направя, а не купя? Ами искам малко модификации:

1) Да се използва компресора и/или бутилката с въздух за помпане на гуми
    2) Бутон за ръчно вкл/изкл на компресора - за да може да се ползва за помпене на възглавниците/гумите
    3) Бутон за вкл./изкл. на автоматичното нивелиране - много ме дразни, когато спра под наклон като опита да падне на ограничителите

В тази връзка ако някой има идеи откъде мога да купя подходящи:
    1) Тройници (Т-образна връзка)
    2) Вентили - подобни на тези за помпене на гуми, но от обратната страна трябва да може да се свърже с тръбичка
    3) Тръбички (гъвкави) или маркучета, които да издържат на 10 атмосфери (до колкото си спомням толкова беше налягането в системата)

Всякакви идеи и предложения се приемат на драго сърце.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от nikidd; 22-01-09, 11:01.

До: Range Rover EAS - искам да си направя M.A.R.S.

Виж micromaxtrade.com....ул.Богдан №3 в София

Коментар

Мерси,

тъкмо техния сайт (http://www.micromaxtrade.com/bg/p.html) гледах. Гледах и един друг (KaMatic мисля беше), но са в Пловдив.

Ок, от там ще си купя маркучите (6x4 mm, 27 Bar - заради темп. диапазон от -40 до 90 градуса), тройници (WTUT 0600), може би 1-2 бързи връзки (WTUT 0602).

Струва ми се, че права цанга ще свърши работа за връзка с вентил, но не знам откъде да взема вентилите, така че да могат да се ползват и с компресор от бензиностанция. В тази връзка ще трябва да си направя и един маркуч за помпане на гуми, който от двете страни да се свързва с такъв вентил и може би да има манометър с копче за помпене/изпускане.

Поздрави

Коментар

за тръбички и накрайници/тройници - мисля бях гледал много подобни в Младост 1А - като свиеш на светофара на ХМС караш направо около 5-600 метра - в последния или предпоследния блок от новопостроените преди завоя за училището - има магазинче за маркучи, инструменти, кабели - такива неща - пада се в ляво - имаше бързи връзки за 4 и 6мм пвц въздуховоди както и самите тръбички на метър

успех
        LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
          но не знам откъде да взема вентилите,
          Разгледай пълначно за газ (LPG) ако нямаш аз имам, към 16.00ч. ще се търкалям към София (Ц.гара) и мога да го взема да му се чудиш ... или може ти да ми се дотъркаляш по друго удобно за теб време
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Мерси и на двамата,

проверих в магазина в Младост 1а (че ми е най-близо) и от там ме насочиха към магазина на Фесто (в Дружба), откъдето ми направиха оферта. В общи линии тройниците са около 4-6 лв., тръбата (шлаух) е около 2 лв/м, но вентилите са 30 лв/бр. Т.е. общо около 200 лв

Отделно бях в Практикер и Бриколаж и комплект от спирален маркуч (тръба, шлаух, както искайте го наречете), пистолет с манометър и клапа за изпускане е около 33 лв.
            Последно редактирано от nikidd; 22-01-09, 15:41.

Коментар

колега провери в магазините за камиони,винтили си вземи от някоя гумаджииница (за камион) направи им резба от вън и после с бавна връзка за шлауха (това е относно винтилите)
              Последно редактирано от pepo 75; 22-01-09, 16:09.
              Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Ники, след проучването,
                моля те кажи какъв е крайният резултат, защото мен също много ме
                интересува, но в момента нямам почти никакво свободно време.
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X