Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Freelander 1.8 petrol

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Freelander 1.8 petrol

Здравейте,
    Имам няколко проблема от около седмица:
    1. Появи се много странно чукане идващо от двигателя. Започна миналата седмица като едвам се долавяше, но от около 3 дни е много силно и спрях да карам колата. Направи ми впечатление, че излизат също така много газове.
    2. В началото на тази седмица една сутрин след като запалих и тръгнах започна да се чува и нещо като леко влачене. Мисля, че е възможно да е от средния лагер на кардана( извинявам се ако не се изразявам правилно), но преди 3 месеца го изпращах в завода на Land Rover за ремонт, след което колата не ми е правила никакви проблеми.
    От къде и как се стигна до този шум в двигателя не знам -НЯКАКВИ ИДЕИ?., а да и кат излезна сякаш понамирисва на съединител.
    Ходих в един сервиз, а те ми казаха че ще отварят двигателя да видят и най-вероятно с ремонта щяло да илезе 1500лв. само за двиг.
    от варна съм и бих се радвал ако може да ми препоръчате нчкакъв сервиз.
    колата е Land rover freelander 1.8 petrol 2000г. дългата база
    Последно редактирано от Злой; 18-01-09, 08:54.

До: Проблем с Freelander

Опиши по-подробно шума. На празен ход, при натоварване, при подаване на газ, при обороти, губи ли мощност - изобщо ВСИЧКО което ти направи впечатление на ненормално. Може да се окаже нещо по окачването (ДВГ?), но може и да е мн. по-сериозно. Свети ли ти нещо на таблото, имаш ли масла, води и пр. Във всеки случай не настоявай много с експериментите за да не стане по-лошо. Аз съм с ,,печка", нека някой от ,,шейховете" да вземе отношение.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Значи на празен ход се чува едно "так-так-так", като подам газ шумът се увелияава и трака много гадно. Преди да започне тоя шум ми направи впечатление че като тръгна да превключвам скоростите оборотите бързо падат, а и губи инерция.

Коментар

Малко съм объркал май мястото на темата , ако трябава я преместете в секцията на ланд ровер

Коментар

"Так-так-так" ми прилича на чукане на повдигач.Маслото и антифриза проверени ли са(при К серия мотори често се среща "секс" между антифриз и масло като "сводника" е гарнитурата на главата)?

Коментар

Погледнах че ми капе хидравлично масло и антифриз имашае под колата 2 "локвички".
            А са чува и някакъв шум отдолу (като влачене) може ли да е от лагерите на кардана или от скоростната кутия.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-05-10, 15:11.

Коментар

Този шум е от раздатката. Доколкото обясняваш ми звучи както беше при мен. Още повече, че губи инерция. На свободна скорост пак го издава, но шума увеличава честотата си с увеличение на оборотите.
              Отвори пробката на раздатката и виж дали има масло и ако има в какво състояние е.
              Може локвичката да е от раздатката, семеринг. Отдолу има предпазител и не можеш точно да разбереш от каде има теч на масло.
              [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Тц-тц, дано не е. Ако е, на един колега тук му се намира излишна такава, но при оферта 1500 лв. на сервиза си струва при такъв проблем да им я дадеш (ако го поправят както следва обаче). А те колко Фрилендъра са поправяли досега там?
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Възможно ли е проблемът да е от биелен лагер, тъй като преди да ми се случи всичко това, няколко дена преди това, заради антифриза колата загряваше почти до червено?
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-05-10, 15:13.

Коментар

От: Проблем с Freelander

Колега, и аз съм от Варна - в кой сервиз ти ремонтират джипката ?

Коментар

От: До: Проблем с Freelander

Възможно е след като казваш колко е загрявала и както ти каза колегата става "секс" между антифриз и масло. И това е в картера и при валовете и с това се мажат лагерите. Провери на щеката дали е на "боза" и ако е не пали повече. А затягането може и да е от раздатката.
                      FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X