Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Контактният ключ на Диско 300tdi - проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Контактният ключ на Диско 300tdi - проблем!

Колеги, днес не можах да завъртя ключа в контакта на диското - волана е заключен и не мога да го развъртя. Опитах с почукване по конзолата с идеята, че може да има залепнала пластина или друга дивотия, но нищо не помага! Обадих се на препоръчан от колега ключар, но преди обяд няма да може да го погледне.
    Молбата ми е, ако някой има идея какво може да е станало, да пише!

До: Контактният ключ на Диско 300tdi - проблем!

Обикновено, заключения волан има съвсем лека хлабина при опит за завъртане на ляво или на дясно. Опитай да държиш волана натиснат наляво или на дясно (опитай и двата варианта) и едновременно да се опиташ да завъртиш ключа.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Опитвах час и половина, опитва и познат ключар - неспециалист по автомобилми ключалки. Резултат - 0 .

Коментар

Откога имаш машината?
        Колко градуса беше?

Коментар

Диското е при мен от октомври м.г.Случката е от днес 15.30 часа -около 2 градуса външна температура, но каква е връзката с околната температура?

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
            Диското е при мен от октомври м.г.Случката е от днес 15.30 часа -около 2 градуса външна температура, но каква е връзката с околната температура?
            Замръзнал конденз, мокър ключ, вкарани снежинки и впоследствие замръзнали... Ако си нямал проблеми досега, не се сещам как изведнъж ще откаже така брутално. Ако имаш втори ключ, опитай с него. Но и аз понякога с известен зор отключвам волана, за да завъртя ключа.

Коментар

Трудно понякога - да. Замръзнало, снежинки и т.н. - не.
              Утре след авто- ключяря ще пиша какво е. Повече се притеснявам от това, че ключяря едва ли е бутал диско и да не стане фал. Основно това беше питането ми. Благодаря за вниманието, все пак. Утре ще пиша.

Коментар

пръсни с някаква химия от рода на WD40 - може и да помогне - после сложи някаква нормална смазка че WD40 след 2-3 дни изветрява и нищо не остава да смазва дето си пръскал
                LR Disco II, Td5

Коментар

Доколкото знам, патрони на ключалки се смазват с графитна смазка - фин графитен прах, инъче смазката след време се спича и става зле.

Коментар

Пробвай да мърдаш волана бързо от в двата края на луфта и през това време върти ключа.Ако не си ме разбрал звънни на 0889527998.
                    Аз съм така от както съм я взел.
                    M.P.

Коментар

[quote=velio;595561]Доколкото знам, патрони на ключалки се смазват с графитна смазка - фин графитен прах, инъче смазката след време се спича и става зле.[/quote]
                      Абсолютно си прав!
                      По темата:
                      Преди пет минути ключ-факира дойде и извади контактния ключ с думите, че това са най големите боклуци, с които се е занимавал.
                      Показа ми как да паля с плоска отверка /задължително дистанционното на алармата да е до гривната на ключа/ го взема в сервиза си.Надява се до довечера да го оправи.
                      ...пак ще пиша после.....

Коментар

Контактният ключ е отремонтиран и поставен. Работи си нормално . За съжаление, майсторът беше пестелив относно същината на проблема и не можах да разбера нищо. Това, което видях преди да го монтира, ми подсказва, че е разглобявал в началото до входния отвор за ключа. Спомена за някаква излязла сачма. Видях как се разглобява, как се освобождава заключването на волана и си мисля, че ще успея да се справя при следващ проблем - поне да мога да се придвижа.
                        Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички, които опитаха да ми помогнат!

Коментар

При мен същия проблем за мое щастие в Ямбол,ключаря точно за два часа оправи всичко.Отвори и извади цялата карантия.Аз сачми не видях има пластини,които са по дължината на патрона.Имаше замърсяване,което е втърдено и не позволяваша на пластините да излизат при вкарването на ключа и завъртането му.Беше черно на цвят и лепкаво.Интересното ,че ме пита дали съм я давал за ремонт и изрази мнение,че някои сервизи не са коректни и подменят части на оставени при тях автомобили.Почисти всички пластини и ги сложи на мястото,като ги смаза .От тогава никакъв проблем.Също ми каза да не ползвам смазки на силиконова основа защото с времето при загряване и при остаряване се получава тази гадост която спича пластините.
                          Поздрави.
                          Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X