Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика на Range Rover, къде освен в Мото Пфое

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диагностика на Range Rover, къде освен в Мото Пфое

Здравеите,

ще нося един Range Rover 4.4 2004г. вече 3-ти път на диагностика и все ми казват хората ,че са го оправили ,но на следващия ден автомобила пак си влиза в авариен режим и таблото става като коледна елха.
    "Air susspension, ABS, etc.." всичко се самоизключва.

Проблема бил в "CAM Bus-a", но не ми казаха какво точно са оправили.

Има ли някъде на друго място в София които би могъл да направи диагностика на автомобила ,освен в МП?

До: Диагностика Range Rover III 4.4 /къде освен в Мото Пфое

Първоначално публикуван от vlado_varna Преглед на мнение
    Здравеите,

ще нося един Range Rover 4.4 2004г. вече 3-ти път на диагностика и все ми казват хората ,че са го оправили ,но на следващия ден автомобила пак си влиза в авариен режим и таблото става като коледна елха.
    "Air susspension, ABS, etc.." всичко се самоизключва.

Проблема бил в "CAM Bus-a", но не ми казаха какво точно са оправили.

Има ли някъде на друго място в София които би могъл да направи диагностика на автомобила ,освен в МП?
    Едва ли. Тестват се само с фирмения тестер. Бошовете четат част от тях. Това си е бъг на тия коли. Обикновено е някоя слаба връзка. Да си я мокрил яко напоследък? Колата ти има 4 КАНа с различна скорост. В кой КАН е проблема? Под оправяне предполагам имат предвид изтриване на грешката. Помоли ги за по подробни обяснения следващият път.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

До: Диагностика Range Rover III 4.4 /къде освен в Мото Пфое

Ами първия път като я закарах не беше в авариен режим, просто прочетоха грешката (50- CAN Bus Fault) и казаха,че сигурно акумулатора е бил паднал и затова се е ошашкал компа.

Втория път има я занесох в такъв режим и казаха,че са намерили проблема в снопа с кабели.

Разглеждах този документ:
      http://www.landrover.ee/est/files/manuals/electricity/Electronic%20Circuit%20Diagrams%20RR%20L322%20(LRL0499ENG).pdf

Но там е само схемата и го разгледах от любопитство.
      Даже е малко стар документа.От 2001.

Много странно , но като престой 4-5 часа колата и се оправя.

Хубава подсказка ми даваш. Мерси.Колата се кара само в града, но може нещо да се овлажнява и затова да се прецаква.
      Утре ще я занеса и ще ги помоля пак да ровят.Даже ако трябва и седмица да остане там колата.

Коментар

Рейндж Ровер П38, къде има софтуер за диагностика???

Колеги,ю собственици на Рейндж Ровър П38,
        оказа се, след като обиколих всички или почти всички сервизи, касаещи диагностика на Рейндж Ровър и автоматични кутии, че никъде, подчертавам НИКЪДЕ в София не могат(според моя скромен опит и обиколки една седмица по сервизи из София) да установят със сигурност причината за изписване на GEARBOX FAULT от скоростната ми кутия, която е автоматична 4НР22. Навсякъде, където съм бил: РАМПАРТС 4х4, АВТОЦЕНТЪР АВТОМАТИК, ДЖЕМИНИ, МОТО ПФОЕ, сервиза на РАШО, сервиза на КОКО и др....ми казват, че нямат софтуер или, че не могат да прочетат кутията или че...НЯМА ГРЕШКИ?!? Навсякъде ми казват как кутията ми е строшена, заварени дискове и др.подобни, единствени при КОКО ми казаха, че няма механичен проблем с кутията, единствено нещо електронно, но докато не се закачи някъде на тестер и не се каже какв ае грешката, няма смисъл да се отваря кутията, за което им свалям шапка!
        Та ВЪПРОС:
        КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ СЕРВИЗ СЪС СОФТУЕР ЗА СКОРОСТИ НА РЕЙНДЖ РОВЪР П38 .....В БЪЛГАРИЯ...или в София?
        Последно редактирано от sempetrovi; 27-07-09, 14:45. Причина: допълване
        Ssangyong Rexton, MT, 2.9D, 2004
        Chrysler Grand Voyager 3.3, AT, 1996

Коментар

До: Рейндж Ровер П38, къде има софтуер за диагностика???

Първоначално публикуван от sempetrovi Преглед на мнение
          ...
          Та ВЪПРОС:
          КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ СЕРВИЗ СЪС СОФТУЕР ЗА СКОРОСТИ НА РЕЙНДЖ РОВЪР П38 .....В БЪЛГАРИЯ...или в София?
          Аз се сещам само за 3 такива:
          1) Колегата Mumbler - разполага с Rovacom Light. Не знам дали за конкретния случай би могъл да помогне, но не пречи да го питаш.
          2) Дарукар
          3) Мото Пфое

Изредил съм ги в реда, в който бих ги потърсил аз.

Поздрави и успех

Коментар

Виж в сервиза в задният двор на БАЛКАН КАР, зад Датският колеж, не му помня името сега, там са ми закачали джипа на компютър

В никакъв случай не ходи в ДАРУ КАР.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-07-09, 21:30.

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
              виж в сервиза в задният двор на БАЛКАН КАР, зад Датският колеж, не му помня името сега, там са ми закачали джипа на компютър

В никакъв случай не ходи в ДАРУ КАР.
              Колега, това някъде на Цар Борис ли е, защото и от друго място ми казаха, че някъде там имало сервиз за Ленд Ровър. Ако можеш дай координати!

Коментар

Да, на бул. Цар Борис, като стигнеш кръстовището с Житница на пазара Красно село и караш посока Бояна, на кръстовището влизаш в локалното и продължаваш нагоре, първата пряка на около 500 метра в дясно завиваш и се оказваш пред един вход с пазач, там питаш и влизаш, ще ти дам телефон по - късно, мисля, че имам някъде в джипа

Коментар

Човече, ако там ми решат проблема с диагностицирането, обещавам 3дни да те държа мъртвопиян - толкова уиски ще черпя! Давай телефона, че съм сложил леда за уискито вече във фризера!

Коментар

0888 237477
                    надявам се да ти помогнат

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.

Коментар

Благодаря колега,
                      утре сутрин им звъня и се надявам да свършим работа! Ще споделя после тук мнение(в случай, че някой друг го интересува)

Коментар

Колега по телефона ти казах нещо, ако искаш ела до Варна ще ти кажа каде се намира сервиза за А кутии ще ти дам номер да се разбереш с човека.
                        Сигурен съм че той е човека който ще ти помогне, аз утре ще му звъня и пак ще го попитам за твоя проблем, но ти казах че проблема е в помпата и връзката между компа на кутията и компа на двигателя.
                        Другият проблем е от датчика на кутията който е на лоста долу на кутията, ако не е регулиран пак така ще прави.
                        Ако ходиш на диагностика някаде в София и видят кутията при закачен диагностичен кабел мести лоста постоянно от Д на 3,2,1 и обратно докато тестера тества после го направете и в движение. Като говорихме ти казах, че няма да ти помогне тестер защото не знам как тестват, аз имам много диагностични кабели и с това се занимавам но за РР нямам.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-07-09, 07:38.

Коментар

Колега Явор Георгиев ,
                          днес най-накрая успяха да влезнат в софтуера на джипката ми.
                          Направи го колегата MUMBLER в сервиза в който ме прати колегата broker111 , който моля да се свърже с мен, че обещах мноооого черпене!
                          Проблемите се оказаха 2:
                          1. PREASURE REGULATOR SELENOID FAULT
                          2 Някакво число, което не знам точно какво е на ГНП-то е 86, а трябвало да бъде не повече от 40.
                          Проблемът със селеноида може да е просто дефектирал или по-ниско налягане от турбината, което значи ремонт и на турбина, но утре ще говоря с КОКО и действията ми ще зависят от цената, която ще ми обяви.
                          Ако е "много висока" за мен (за всеки това има различно измерение) ще отида вероятно на кутия втора употреба.
                          Важното е, че колегата от Варна "позна" частично проблема(явнонаистина разбира човека много), а другия колега ме изпрати на правилното място в София.
                          Да кажа на всички колеги с такъв джип. Никъде другаде не могат да прочетат софтуерните грешки на скоростите освен там, където бях дне с(виж предишния пост)
                          Колега Явор Георгиев, пиши на лично телефонът си, да ти звънна моля!
                          Извинявай, имам го, утре ще ти звънна!
                          Последно редактирано от sempetrovi; 28-07-09, 21:44. Причина: грешка

Коментар

радвам се, че са ти помогнали, иначе ще се черпим, това поне е лесно

Коментар

Р38А - 2,5 молба за упътване къде да отида за диагностика

Здравейте,
                              от 2 дни съм горд собственик на Рейндж 1998 година, автомат 2,5 ТДС.
                              Ламарините са прекрасни но трябва да се прегледа и да се оправят следните неща:
                              1. ЕАС - струва ми се, че компресора е леко шумен, освен това включва доста начесто. Балоните са добре - 48 часа стои надут на паркинг и си мисля, че е или електроника или някой от клапанчетата ... Къде ще ми препоръчате да отида?
                              2. Горивната помпя леко сълзи от горната страна.
                              3. Кормилото има потракване извън пътя - чувам го като вътрешно в купето. Дали е някакво каренце?

Засега това открих.... От София съм и днес говорих с Жоро Чакъров, който ми каза да питам тук.

Предварително ви благодаря

Съобщение от модератор:
                              Моля, напишете си в профила от къде сте.
                              Прочетохте ли това
                              ...ЦЪК
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-03-10, 07:57.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X