СЛЕД НЯКОЛКО ДЕНА МИ ПРЕДСТОИ ОГЛЕД НА РР 2.5Д 1997 И ЕВЕНТУАЛНА ПОКУПКА.ТЪЙ КАТО ТОВА ЩЕ МИ Е ПЪРВИЯТ ДЖИП И АВТОМОБИЛ НА ТАЗИ МАРКА МОЛЯ ЗА СЪВЕТИ НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ. ПО ПРИНЦИП НЕ СЪМ ИМАЛ НАМЕРЕНИЕ ДА СМЕНЯМ КОЛАТА (АУДИ А6 QUATRO) , НО МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ ГО ЗАЛЕПИХ НА ЕДНО ДЪРВО СТРАНИЧНО ОТ КИША ПО ПЪТЯ И СЪМ МАЛКО РАЗОЧАРОВАН ОТ ТОВА ЧЕ СИ ВРЪТНА ЗАДНИЦАТА ПРИ ИЗПРЕВАРВАНЕ С 50 КМ/Ч. ОТ ДРУГА СТРАНА РР МИ ГО ПРЕДЛАГАТ ЗА 8500ЛВ И МИ СЕ СТРУВА НА СМЕТКА.
ЗА ОКАЧВАНЕТО СЪМ НАЯСНО, НО ДВИГАТЕЛ,РЪЧНИ СКОРОСТИ И ДРУГО НЕ СЪМ НАЯСНО.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПОКУПКА НА РР
Свий
X
-
До: ПОКУПКА НА РР
Аз на тази цена не бих го купил.После сума време ще трябва да се дооправя.Дай още малко информация.Всичко ли му работи?Снимки.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
-
Първо, пиши с нормални букви! Това е важно с този форум. Второ, прочети инфото в раздела на ленд ровър. И накрая, кое те кара да мислиш че с рейнджа няма да се завъртиш? Аз такъв ровър не бих си взел никога, независимо от цената."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Ти не,но много други хора си купиха,купуват и най-вероятно ще продължат да го правят.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнениеТи не,но много други хора си купиха,купуват и най-вероятно ще продължат да го правят."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumned Преглед на мнениеЗА ОКАЧВАНЕТО СЪМ НАЯСНО, НО ДВИГАТЕЛ,РЪЧНИ СКОРОСТИ И ДРУГО НЕ СЪМ НАЯСНО.
жалко за Audi-то, но не си мисли, че с джип няма да се завъртиш. Напротив, просто едва ли в такава ситуация ще си позволиш 50 км/ч с джип
Ако не си чел за конкретния модел не ти препоръчвам да се залавяш, по-добре прочети първо за особеностите и типичните проблеми и след това реши дали въпреки това го искаш.
Конкретно по питането ти аз бих подходил така:
1) Всичко ли работи - вдигане, сваляне на окачването, всички ел. системи (вкл. стъкла и огледала), колко дистанционни има и работят ли (ново струва 350 лв. и няма вариант за по-евтино). Всико минава през BECM (основния компютър) и съм виждал такива, дето са с проблем и например сваля стъклото и после няма вдигане. Само предполагам какво друго може да причини проблем в BECM-а.
2) Всички лампи, които трябва да светват при контакт и след това да изгасват. Например може да са махнали крушката на ABS-а, за да не видиш, че има проблем с него, а помпата му е мноого скъпа.
3) Отиди в Дарукар или МотоФое и нека ти проверят историята на колата (ако е карана тук) и компютърна диагностика.
Лично мнение - очаквай за тези пари да има доста проблеми и имай предвид, че поради спецификата на сервизирането повечето ремонти ще са ти скъпи и като труд и като части.
Ако все пак решиш да си вземеш такъв, ще се радваме на още един събрат по пътищата
Коментар
-
ЛР за мен е марка, основаваща своята продукция върху интелекта и като функция на това - влак за всеки пътник. Основното, което ти предлагам е да си отговориш на въпроса /може и тук за напишеш отговора/ "защо ми е аджеба джип?". Максимум час след момента, в който стигнеш до този отговор /и го напишеш тук/ ще получиш съвет кой модел ЛР те устройва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнениеИли с други думи: Забрави за Ленд Ровър, купи си Тойота"...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
По принцип дизеловите двигатели са един компромис при по-големите и тежки 4х4.
В случея, 2,5 тдс е поставен , за да има повече продажби и икономическа изгода за производителя, но си е компромис, с който клиента се съгласява.
Факт е , че с този двигател ускорението е равносилно на товарен влак , който тръгва от гара.Искат се търпение и самообладание при всяко едно изпреварване.Донякъде проблема се решава с чипване , но нека собствениците на чипван екземпляр да споделят за страничните ефекти.
С една дума - мотора е много слабичък и се тормози.
Поддръжката на 2,5тдс е друг важен фактор - цената на консумативите, проблемната глава, гнп-то и др.
На всеки му се кара голям бензинов екземпляр, но акциза и разхода на гориво ни карат да правим компромис и да изберем дизела 2,5 тдс.
Такава е ситуацията с избора на двигател за Рейнджа - това е моето мнение.
Много зависи за какво ще го ползваш.
За повече инфо виж тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=45707&page=7________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
-
Първоначално публикуван от velio Преглед на мнениеЛР за мен е марка, основаваща своята продукция върху интелекта и като функция на това - влак за всеки пътник. Основното, което ти предлагам е да си отговориш на въпроса /може и тук за напишеш отговора/ "защо ми е аджеба джип?". Максимум час след момента, в който стигнеш до този отговор /и го напишеш тук/ ще получиш съвет кой модел ЛР те устройва.
Пътувам често по един и същи маршрут около 100км. всяка седмица (Бургас-село в Котелския балкан) като имам 50км магистрала 35км първокласен път и 15 км страхотно разбит селски път като калдаръм.
2-ра причина:
Окачването на Аудито не издържа на тези 15 км.,но пък даваше комфорт на пътуване.А този джип ми се струва, че ще съвмести двата фактора комфорт и проходимост като очаквам голям живот на окачването.Освен това предишното ауди нямаше контрол на разпределянето на усилията към отделните колела(ако едната гума попадне в кал се върти само тя ,а колата не помръдва),надявам се РР да го има.
3-та причина:
Имам две деца,две кучета по 50кг,два котарака и жена - трябва ми голям обем на купето,а и обичам риболова.
4-та причина:
Познавам собственика лично и съм сигурен ,че каквото се е появило като дефект е отстранено без да се жалят средства(има си много),а и колите са му както играчките за децата - да се поглези докато му мине мерака.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеЛазаре, не съм казал това. За мен един Класик или едно Диско две са много по подходящи от един 4рънър. Лично мнение.Ха за много години!
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumned Преглед на мнение4-та причина:
Познавам собственика лично и съм сигурен ,че каквото се е появило като дефект е отстранено без да се жалят средства(има си много),а и колите са му както играчките за децата - да се поглези докато му мине мерака.LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Добре дошъл krumned,
за нещата които си описал като нужди аз бих препоръчал да се мяташ, аз лично съм на кобилата вече.. дано наистина да е поддържан, ако е гледан като хората ще му се порадваш достатъчно дълго за да не те дразнят после бъговете по поддръжката..[COLOR=#01b4f8][B][URL="http://forum-lines.ru/"][IMG]http://forum-lines.ru/rez/ab42532.gif[/IMG][/URL]
[/B][/COLOR][IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/picture.php?albumid=469&pictureid=6937[/IMG][COLOR=#01b4f8][B][FONT=Tahoma][COLOR=Navy]
Land Rover Range Rover 2.5 TDS - 95'[/COLOR][/FONT]
[/B][/COLOR]
Коментар
-
Първоначално публикуван от krumned Преглед на мнение1-ва причина:
Пътувам често по един и същи маршрут около 100км. всяка седмица (Бургас-село в Котелския балкан) като имам 50км магистрала 35км първокласен път и 15 км страхотно разбит селски път като калдаръм.
2-ра причина:
Окачването на Аудито не издържа на тези 15 км.,но пък даваше комфорт на пътуване.А този джип ми се струва, че ще съвмести двата фактора комфорт и проходимост като очаквам голям живот на окачването.Освен това предишното ауди нямаше контрол на разпределянето на усилията към отделните колела(ако едната гума попадне в кал се върти само тя ,а колата не помръдва),надявам се РР да го има.
3-та причина:
Имам две деца,две кучета по 50кг,два котарака и жена - трябва ми голям обем на купето,а и обичам риболова.
4-та причина:
Познавам собственика лично и съм сигурен ,че каквото се е появило като дефект е отстранено без да се жалят средства(има си много),а и колите са му както играчките за децата - да се поглези докато му мине мерака.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар