Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За или Против "ЧИП" на мотора на Дискавъри 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За или Против "ЧИП" на мотора на Дискавъри 2

Здравейте вдигнаха ми мощноста на колата (TD5) до около 165-170к.с. дали това може да скапа ск.кутия ако си карам нормално а не като на рали
    ЛУД УМОРА НЯМА
    0897865200

До: За или Против "ЧИП" на мотора на Дисавъри2

Не
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До: За или Против "ЧИП" на мотора на Дисавъри2

На така зададения въпрос, отговора ми е: против. А иначе, по-скоро трябва да мислиш за мотора, а не за скоростите.

Коментар

До: За или Против "ЧИП" на мотора на Дискавъри 2

Лично аз не бих си сложил. Но на всякъде където съм чел, има полза от чипа. Скоростите едва ли си се счупили от чипа.

Какъв ти е проблема със скоростите? Масло има ли? Съединител?
        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Сложих на Нисана, разликата е голяма в положителен смисъл. Няма логика при теб да е различно.
          LZ1VMH

Коментар

За, за, за! Сложи си чип и си 'рупай чипс

Коментар

Чипчето е хубаво нещо когато е направено от някой ,който разбира от тези работи.Ако нещо е тръгнало да се чупи,може да му помогне чипа ,но не и да счупи здрав мотор или кутия(пак казвам зависи кой го е правил и знае ли се произхода на софтуера който е "налял").На ТД5 има добър ефект-около 50Нм.
              Колкото до Нисана,най-вероятно е пауърбокс-това не е чип тунинг...

Коментар

Дидо /Didost/кара с чип, слаган тук в БГ, и е много доволен, но той да каже.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

А, и на Борката май беше чипосан.

Коментар

И на Виктор Дифендъра е с чип, вижте темата за неговата кола, тя е с ТД5 двигател. Той е супер доволен, пък и аз съм чул само хубави нещо за чипа. Като негатив само малко по-високия разход може да е недодстатък. Но и това си зависи от тежеста на крака върху педала.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

1000% за, рзликата е огромна...просто преди беше спънат кон!!!!
                      аз имам 2 чипа, с единия е около 160 с другия доста повече.../ама здраво пуши и харчи...прекалено се натяга мотора.../
                      За 160-170кс. е ОК...рзликата е осезателна наистина, трябва обаче и интеркулера задължително да се смени...иначе като загрее се усеща спад на мощността..
                      Когато се слага чипа..се запоява нов цокъл и трябва да се внимава кой го пои...иначе просто няма да запали..
                      Относно разхода не виждам промяна...харчи си доста...ама на кои му пука...!!
                      Disco II td5
                      2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                      planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
                        1000% за, рзликата е огромна...просто преди беше спънат кон!!!!
                        аз имам 2 чипа, с единия е около 160 с другия доста повече.../ама здраво пуши и харчи...прекалено се натяга мотора.../
                        За 160-170кс. е ОК...рзликата е осезателна наистина, трябва обаче и интеркулера задължително да се смени...иначе като загрее се усеща спад на мощността..
                        Когато се слага чипа..се запоява нов цокъл и трябва да се внимава кой го пои...иначе просто няма да запали..
                        Относно разхода не виждам промяна...харчи си доста...ама на кои му пука...!!
                        Тук хич не си прав,не може да имаш "2чипа"едновременно,ще скапеш мотора за 5км на газ ако го караш,остави пушенето.Със запояването трябва да се внимава,защото може да "пръсне"калайче върху процесора и да окъси --резултата е ново еку после.При добър софтуер наистина трябва да с еусети по нисък разход или поне да не се усети разлика нагоре в него.

Коментар

под 2 чипа имам предвид че са сменяеми...просто единия е прекалено натегнат..
                          софтуера и чиповете идват от Германия, от човека дето доста хора пазарува....
                          Disco II td5
                          2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                          planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir Преглед на мнение
                            под 2 чипа имам предвид че са сменяеми...просто единия е прекалено натегнат..
                            софтуера и чиповете идват от Германия, от човека дето доста хора пазарува....
                            Ясно значи,тва си е само софтуерно.Аз си помислих,че си сложил и пауърбокс допълнително.
                            Последно редактирано от batpepi; 13-01-09, 19:34.

Коментар

Ами то е ясно че и аз съм супер доволен защото сега набира колкото ML 270 CDI автомат(това карам всеки ден и сравнението е реално)само че слушам разни "капацитети" и затова се допитах до вас.БЛАГОДАРЯ ВИ а диското е ръчка
                              ЛУД УМОРА НЯМА
                              0897865200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X