Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Дискавари 2 TD5 НE загрява добре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Дискавари 2 TD5 НE загрява добре

Привет,
    значи имам следното питане за Дисавари 2 от 2001 г, td5 - дизел.
    Не загрява добре от скоро време .....смених и термостата но пак !
    Та може ли да споделите дали и вашите джипове от тази марка не са и те така !??
    Мерси
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-07-10, 12:55. Причина: Гл.букви

До: питане за дискавари 2

Предполагам имаш предвид парното... Ако е така - виж си първо антифриза.
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Здравей

По принцип дизела трудно загрява на нова година колата ми работи цяла вечер (беше -3- -5) градуса до сутринта так аи не вдигна 90C. в града за около 2-3 километра (зависи от темепературата, говоря зса около 0 градуса) трябва да излезе от синята зона да е подминало чертичката, да ти се е включил климатроника и да духа прилично. При извънградско около 4-5 километра трябва да си на 90C.

Ако е парното, първо погледни антифриза.

Успех
      LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
      LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Има антифриз.....
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-07-10, 12:56.

Коментар

Първоначално публикуван от f.a Преглед на мнение
          има антифриз.....
          Въпроса е откога го има
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-07-10, 12:56.

Коментар

При мен за 4-5 мин и е отлепил на 1/4 от скалата, но из уличките и задръстванята повече не вдига - чак като излезна на Цариградско и вдигна 1800-2000 успява да загрее до нормалната температура.
            Иначе парното си подухва ...
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-07-10, 12:57.
            LR Disco II, Td5

Коментар

Ами така си работи по принцип. Яро сигурно ще ти каже да си видиш виското на перката, но си е така. Купи си печка.
              ---------------------
              Шофирайте разумно!
              [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от qboby Преглед на мнение
                Ами така си работи по принцип. Яро сигурно ще ти каже да си видиш виското на перката, но си е така. Купи си печка.
                +1

Ще си позволя да се присъединя към мнението на qboby! Като човек, който е замислил покупка на Тд5 напролет (по разни тъпи причини...чак напролет), едно от планираните подобрения е печица (Webasto или Eberspacher) за следващата зима...мммда!

Ако правилно съм разбрал от разните четни, дет съм чел, наистина съществува тази слабост на Диско 2 Тд5! Когато се движи колата... "по Цариградско" да речем, всичко е наред (когато антифриза си ОК), но "из уличките" има мъка/бахър! Жалко!
                Бъди оптимист - по-лесно е! :)

Коментар

Здравейте Аз имам същия проблем Диското има антифриз,загрява сравнително бързо но няма почти никакво парно в Мото Пфое само се чешат по главите и така си карам на едва положителна температура(в купето).Дайте акъл че замръзвам и аз
                  ЛУД УМОРА НЯМА
                  0897865200

Коментар

Няма какво да се чешат радиатора на парното в купето вероятно. Т.е. то е цял блок с двигател и жалузи. До колкото знам кофти се разглобява. сваля се централната конзола.
                    Дори колата да не е загряла си прави достатъчно жега вътре. Климатроника си знае работата

Печаката няма да реши проблема. Тя се ползва за подгряване на охладителната течност преди да запалиш колата. не може да се ползва, докато автомобила е в движение.
                    Последно редактирано от SG; 11-01-09, 15:51. Причина: Допълнение
                    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                    LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                    [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от f.a Преглед на мнение
                      привет
                      значи имам следното питане за дисавари 2 от 2001 г, td5-дизел.
                      не загрява добре от скоро време .....смених и термостата но пак !
                      та може ли да споделите дали и вашите джипове от тази марка не са и те така !??
                      мерси
                      Здравей колега за жалост много трудно се случва на читав термостат,смени го пак.Аз на Диско 1 смених 3 за 1 седмица докато случих.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

От: До: питане за дискавари 2

Колеги, вижте си и водните помпи - при td5 се износвали бързо и циркулацията на охладителната течност се забавя - оттам и силата на парното, като това е една от малките бели....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X