Колеги бях писал че ми се е развалил единия амортисьор та ми доиде една друга идея смятам да сложа пневматично окачване на фрито някои може ли да ми даде някоя насока или да ме посъветва дали е разумно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пневматично окачване за Фрилендър
Свий
X
-
До: Пневматично окачване за Фрилендър
Има някакво регулиране на клиренса, на твърдоста на цилиндрите съответно в поведението на окачването. Цената на пневматичните цилиндри е в пъти по евтина от амортисьор. Наличието на компресор е в + .
С няколко думи принципно има голямо приложение въпроса е някои практически използвал ли го е?
Нали все пак Дискавъритата ползват нещо подобно
Коментар
-
Колега, въздушното окачване не се състои само от въздушни възглавници, при него има амортесьори както и при обикновенното, Но освен това има и височинни датчици които дават информация на отделен компютър, както и valve blok- това е блока с клапаните които които коригират налягането във въздушните възглавници, на базата на сигнали които височинните датчици подават на компютъра, а компютъра ги изпраща на блока с клапани. Ако изпълнението на цялата тази верига ти се струва лесно то, няма нищо лошо да го направиш, само незнам как ше решиш проблема с частите.
Коментар
-
Нови предни амортисьори комплект - около 190 лв за всеки. Не знам колко по-евтино би било въздушното окачване...Последно редактирано от emanuilis; 25-04-09, 16:11.Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
-
Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнениеНови предни амортисьори комплект - около 190 лв за всеки. Не знам колко по-евтино би било въздушното окачване..., вярно е от по горния пост че си има доста части за добавяне но грубо без труда излиза 1200лв .
За здравината на пневматиката се убедих от работата си-работя на бетонов възел на който за 3 години произведохме около 500 000 кубика бетон, цялата ни система е на хидравлика и до сега не е сменен нито един цилиндър, единственния проблем е конденза но и за него има готови решения въпроса в задачата е как ще вози ако се сложи на кола!!!!!!!!
Коментар
-
фрелендера е с макферсони и отпред и отзад - доколкото разбрах искаш да изхвърлиш пружините и да сложиш/нанижеш един или няколко еаъбаг-а върху амортисьора - мислил ли си как ще докараш 7-8 инча ход с тази система (толкоз някъде е артикулацята стандартно)?
по сайтовете слагат такива окачвания на леки коли предимно ...LR Disco II, Td5
Коментар
-
Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнениефрелендера е с макферсони и отпред и отзад - доколкото разбрах искаш да изхвърлиш пружините и да сложиш/нанижеш един или няколко еаъбаг-а върху амортисьора - мислил ли си как ще докараш 7-8 инча ход с тази система (толкоз някъде е артикулацята стандартно)?
по сайтовете слагат такива окачвания на леки коли предимно ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар