Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивомера в резервоара? Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нивомера в резервоара? Диско 1

Честита Коледа, колеги! На всички пожелавам здраве, късмет, успехи и много хиляди безаварийни километри!
    Въпроса ми, който възникна наскоро е: Как се поставя/оправя/сменя нивомера в резервоара? Откачи се наскоро в едни урви. Закача ли се, сменя ли се, вади ли се? Благодаря предварително! И Весели празници на всички!

До: Нивомера в резервоара? Диско 1

Сваля се цялата сонда с фланеца. Намира се над резервоара. Системата е прекалено усложнена / прилича на часовник/. По всяка вероятност не е откачен поплавъка а са прецакани контактите. Аз карам без нивомер откакто съм купил джипа. Дразнещо е, но се свиква - караш 4-500км и после пистолета докато изключи.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
      Сваля се цялата сонда с фланеца. Намира се над резервоара. Системата е прекалено усложнена / прилича на часовник/. По всяка вероятност не е откачен поплавъка а са прецакани контактите. Аз карам без нивомер откакто съм купил джипа. Дразнещо е, но се свиква - караш 4-500км и после пистолета докато изключи.
      Така е, нивомера е важен гъдел, но много по-важно е резервоара да е пълен и вятъра да е попътен !
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Забравих да спомена и нещо друго: гният тръбите /щуцерите/, излизащи от фланеца. При мен беше изгнила тръбичката за връщащата нафта. Поискаха ми 300 лв. за сонда 2-ра употреба /преди 3 години/, аз обаче я дадох на един радиаторджия и той я запои срещу скромните 15 лв.
        Може би при Иво няма да има този проблем, защото неговата джипка е италианка, доколкото си спомням.

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
        .......... и вятъра да е попътен !
        И извън пътя!!!
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Забравих да спомена и нещо друго: гният тръбите /щуцерите/, излизащи от фланеца. При мен беше изгнила тръбичката за връщащата нафта. Поискаха ми 300 лв. за сонда 2-ра употреба /преди 3 години/, аз обаче я дадох на един радиаторджия и той я запои срещу скромните 15 лв.
          Може би при Иво няма да има този проблем, защото неговата джипка е италианка, доколкото си спомням.

И извън пътя!!!
          Не е, английска си е, от Австрия купена... А от Paddock? Или друг сайт? Артикулен номер? Лазаре помагай... Много черпене ще има, и през Новата Година!

Коментар

Мхм, след нова година. Сега йеденйе и пийенйе...

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
              Мхм, след нова година. Сега йеденйе и пийенйе...
              Това най-много се отнася за такива пешеходци като мене. Никога не съм чакал с толкова нетърпение новата година. Деда ми Коледа нищо не ми донесе, дано Дядо Мраз /разбирай Лазар/ не ме забрави. НАЗДРАВЕ !!!

Коментар

Във Виена си...споко

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Във Виена си...споко
                  Във Виена бях 2000та, сега съм си в Дупница. И изцяло съм се отдал на идеята за "яденийе и и пийенийе".

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                    Във Виена бях 2000та, сега съм си в Дупница. И изцяло съм се отдал на идеята за "яденийе и и пийенийе".
                    А нещо за нивомера? Има ли го в Paddock? Търсех там, но не намерих... Или друг доставчик?

Коментар

Ще намерим, не бой се.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        .............от Австрия купена... ...............!
                        Това обяснява нещата. Гледани коли, обаче много ги солят, все едно ги осоляват /разбирай консервират/
                        ПС И мойта е австрийска /минала от там де, докато дойде при мен/.

Коментар

Може би при Иво няма да има този проблем, защото неговата джипка е италианка, доколкото си спомням...
                          Колега,понеже капака на сондата целия е металически той също доста често ръждасва.На него има една клемичка(мъжкото на женската кабелна обувка),която подава нужната маса на сондата защото резервоара е пласмасов,при мене беше супер окислена,малко шкурка и започна пак да отчита,дано и при колегата ivied да е така.Проблема с изгнилите тръбички го реших,като ги замених с медни фи 8мм от газова уредба, горе на металния капак ги запоих с поялник и налях с епокс. смола за всеки слуичай.
                          Последно редактирано от Lazar; 03-01-09, 19:27. Причина: цитата

Коментар

Първоначално публикуван от roadstar Преглед на мнение
                            ...........На него има една клемичка(мъжкото на женската кабелна обувка),която подава нужната маса на сондата защото резервоара е пласмасов,при мене беше супер окислена,малко шкурка и започна пак да отчита...............
                            Това е важен жокер, макар че аз пръсках като пожарникар с G20 / компютърджийски контактен спрей/, а не се получи. Дано при другите да стане.

Коментар

Ами нов нивомер? Има ли го в Paddock? Или в друг сайт? Какво и как се сваля за да се види и отремонтира/ подмени?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X