Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един с Фрийлендърче. Проблем с превключване на скорости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един с Фрийлендърче. Проблем с превключване на скорости

Здравейте на всички колеги с джипчета. От няколко дни съм собственик на едно ЛР Фрийлендър ТД4 - 2003г. Засега е добре. Не е каран много на малко километри е около 82к. Обслужих я ала бала. Само има едно проблемче при когато е в движение при намаляване, като реша да включа на 2-ра предавка се чува едно гадно хъркане, все едно превлключвам скорости на Икарус. Ще съм благодарен ако помогнете с решаването на този проблем. Иначе много се кефя на джипчето. Само това със скоростите ме притеснява.

Благодаря предварително!
    Поздрави Боби

До: Още един с Фрийлендърче и някое въпросче?

Първоначално публикуван от bat_bobi Преглед на мнение
    Здравейте на всички колеги с джипчета. От няколко дни съм собственик на едно ЛР Фрийлендър ТД4 - 2003г. Засега е добре. Не е каран много на малко километри е около 82к. Обслужих я ала бала. Само има едно проблемче при когато е в движение при намаляване, като реша да включа на 2-ра предавка се чува едно гадно хъркане, все едно превлключвам скорости на Икарус. Ще съм благодарен ако помогнете с решаването на този проблем. Иначе много се кефя на джипчето. Само това със скоростите ме притеснява.

Благодаря предварително!
    Поздрави Боби
    Здравей и да ти е честит! Ние с Фрилендърите с дребни проблеми не се занимаваме. Я виж ако питаше за раздатки, вискота разни, и дифернициали е тогава сме наясно. Те Фрилендърите дребни проблеми нямат...
    Майтап де, някой колега с Фри сигур на сериозно го е взем ама...
    Колега "боби" опитай се да обясниш по-добре проблема за да може някой да се опита да помогне! Поне аз не разбрах много ясно, какъв е проблема. Като превключваш, от 3-та на 2-ра, нещо ти хърка от скоростната ли? Предплагам, че нещо по лостовата система отдолу, амам може да и съединител...
    Ако може се опитай да обясниш по-подробно.
    LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

В движение при завой примерно както карам на 4-та, връщам 3-та с около 30 км/ч връщам на 2-ра и се се чува хъркане, все едно се опитвам да включа на 2-ра, но без да съм натиснал съединител.

Коментар

Интерсното е че го прави само при 2-ра, при останалите предавки нямам този проблем.

Коментар

Честито и от мен
          Чети повече за да патиш по-малко
          Конкретно по въпроса ти. За да го напишеш така означава, че нямаш проблем при включването на 2-ра от 1-ва - така ли е? Ако по принцип имаш проблем със скоростите (не само с 2-ра) може да е от съединителя. Ето една тема по въпроса:
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ED%E8%F2%E5%EB
          Тук колегата разглежда въпроса в детайли и ще видиш, че в крайна сметка се оказва една нищо и никаква планка за 30 лв (при мен също бе дефектирала по подобен начин и бе безмилостно сменена ). Т.е. коректната диагностика може да ти спести много, много средства и главоболия
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Без да претендирам за точност, ако е само на втора значи ти е заминал синхронизатора на втора. Те представляват едни зъбчатки там. Имаме едно Пежо 106 и той при включване на 3та го правеше, свалихме скоростите/не го направих аз/ купихме си синхронизатора за 3та/не беше скъпо/, сменихме го и се оправи. За мен няма какво друго да е само на 2ра или пък нещо по лостчетата при самото включване на втора само. ИНАЧЕ ЧЕСТИТО! БЕЗАВАРИЙНО КАРАНЕ!
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Мерси за отговорите.
              А колега marin199 колко е като цена този синхронизатор, грубо?

Коментар

Аз те съветвам наистина да отидеш в сервиз да ти кажат първо дали е това, защото на мен ми се е случвало това с друга кола, но не казвам че при теб е така. Иначе за Пежото по спомени преди 2 години някъде към 50 лв или нещо такова. Мисля, че ако е това ще се разминеш с някъде около 100-130 лв. макс, но това са мои предположения, изхождащи от това, че просто това е нещо като пръстен със зъби доколкото помня или нещо подобно, но нито е голямо нито скъпо. Успех в ремонта.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Колеги стана един филм.
                  Оказа се че ония "симпатяги" в КАТ докато са ми търсели номера на двигателя нещо са ми разръчкали долу където влиза тръбичката с щеката за маслото в двигателя. И сега са го запушили със силикон, но се оказва че сълзи. Явно трябва да се сложи втулка или нещо... , не съм много сигурен. Някой ако има идея как да го оправя вместо само да доливам масло през няколко седмици ще съм му благодарен.

Коментар

До: Още един с Фрийлендърче. Проблем с превключване на скорости

Нерде скорости, нерде масло...
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от bat_bobi Преглед на мнение
                      .........
                      Кажи поне какво стана със скоростите
                      LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Със скоростите още не съм карал колата на майстор. А по отношение за маслото реших да не отварям нова тема, затова писах старата.

Коментар

Те и на мен в КАТ ми търсиха бая номера на двигателя, но чак да ти прецакат канала на щеката, че и да го пълнят със силокон ми се вижда малко фантастика. Нямам идея къде точно влиза този канал в двигателя, но като разумни варианти ми се струват заливането с течен метал или ходенето на читав заварчик. Ако избереш втория вариант и си от София мога да ти препоръчам читав човек, но на ЛС за да не правя реклама.

П.С. Скоростите ти препоръчвам да ги прегледаш възможно най-скоро защото карайки колата от малък проблем там лесно може да се превърне в огромен проблем и да ти се наложи да сменяш скоростите.
                          '95 Opel Frontera A 2.0 КБ

Коментар

За мен е синхронизатор. Не знам колко ще струва, но за Нисан Терано синхронизаторите струваха 750лв. Или поне толкова му поискаха.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Voykov Преглед на мнение
                              Те и на мен в КАТ ми търсиха бая номера на двигателя, но чак да ти прецакат канала на щеката, че и да го пълнят със силокон ми се вижда малко фантастика. Нямам идея къде точно влиза този канал в двигателя, но като разумни варианти ми се струват заливането с течен метал или ходенето на читав заварчик. Ако избереш втория вариант и си от София мога да ти препоръчам читав човек, но на ЛС за да не правя реклама.

П.С. Скоростите ти препоръчвам да ги прегледаш възможно най-скоро защото карайки колата от малък проблем там лесно може да се превърне в огромен проблем и да ти се наложи да сменяш скоростите.
                              Ми нз как е станало това със силикона но явно доста е ровено, защото в крайна сметка са ми написали в талона че няма номер. Иначе за идейте за ремонта трябва да видя някакъв вариант за ремонт щото не е приятно това сълзене на масло. Скоростите не винаги го прави тоя номер. Аз горе долу му хванах техниката на превключване: при по-ниска скорост и по-плавно, защото при рязко се чува хъркане. Но и тях трябва да ги закарам на майстор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X