Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса за Дискавъри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса за Дискавъри

Здравейте колеги,

изчетох доста от форума,подтикнат от идеята за джипка,която да става и за асфалт,и за приличен офф...Спрял съм се на Дискавъри по много причини,вече покарах няколко и на майстори ходихме,но уви,все имаха проблеми, и то скъпички...
    Първоначално се бях спрял твърдо на диско 1,твърдо дизел,може и автоматик...Гледах едно с заминал автомат и раздатка,300тди,много приятно,но изискващо много ремонти...Още едно такова,на 110 000км,но за 16 бона ми се струва много скъпо...Сега заглеждам и тези от второто поколение,притеснява ме многото електроника по двигателя 2,5 тд,твърдо не желая въздушно окачване,искам възможно най-простата и надеждна конфигурация...Зная,че новите нямат блокаж на междинния,въпреки че в раздатката си го има,може ли да се изкара горе до лоста или и така си драпат в калта?Тракшъна им е през АБС-а,което също ме притеснява,но вярвам,че хората са си свършили добре работата...За Диско 1 с автоматик ми разправяха в мото-пфое че при двигател 300тди само тогава е бил с 122 коня и много елекртоника(помпа,връзка с автомата),което не било добре за БГ.Вярно ли е или ...Да търся твърдо ръчни или с автомата пак се кара офф приято,ако не и по-приятно?
    Ето такива въпроси ми се въртят в главата след огледаните екземпляри,цената,която съм склонен да отделя за придобивката попринцип е около 14 000-15 000+поне 1500 за гуми и масла...
    Благодаря ви предварително за отговорите по темата!!!

До: Няколко въпроса за Дискавъри

Не знам как да пусна линк към мобиле.бг , но ако потърсиш Диско , автомат , във Варна , за 14500 ще видиш това , което имам предвид - мое е , обслужено е , всичко му работи.

Коментар

ако мен питаш, 300 тди с ръчни скорости е добър автомобил, но 14-15000 лв са твърде много за диско 1, за 9-10000 лв смятам че ще си намериш добър екземпляр
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Подкрепям мнението на alexstoilov. Имай впредвид, че сега англ. лира е вече 2.2 към лева и, освен това, във Велкиборитания намалиха ДДС на 15 %. Говоря за Падок. Можеш да смениш всичко по окачването, охладителната система и консумативи/филтри и пр/ за не повече от 5000 лв. Пример: алтернатор - 230 лв / в Дарукар-600 лв/, радиатор - 240 лв / в Дару кар - над 700 лв./ Примерите са много.
        Поздрави
        Успех
        Владо Рангелов
        Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Сега заглеждам и тези от второто поколение,притеснява ме многото електроника по двигателя 2,5 тд,твърдо не желая въздушно окачване,искам възможно най-простата и надеждна конфигурация...Зная,че новите нямат блокаж на междинния,въпреки че в раздатката си го има,може ли да се изкара горе до лоста или и така си драпат в калта?Тракшъна им е през АБС-а,което също ме притеснява,но вярвам,че хората са си свършили добре работата...За Диско 1 с автоматик ми разправяха в мото-пфое че при двигател 300тди само тогава е бил с 122 коня и много елекртоника(помпа,връзка с автомата),което не било добре за БГ.Вярно ли е или ...Да търся твърдо ръчни или с автомата пак се кара офф приято,ако не и по-приятно?
          Продължавай да се заглеждаш по второто поколение. Изчакай.. Цените им падат. Не са особенно полпулярни поради общо насаденото мнение, че са крехки автомобили, което не е никак вярно. Разбирасе, зависи как точно ще ползваш автомобила и какви са ти идеите за него.
          Второто поколение е с ТД5 двигател (помпа дюза) което ти дава 140 кончета работещи много тихо и даващи всичко от себе си. Електрониката управляваща двигателя не създава проблеми, освен ако някой некомпетен майстор не почне да човърка. Двигателя е с верига и обслужването му се свежда до смяна на 4 филтъра и масло което трудно достига 300 лв дори и със смяна на накладките.

Разбира се всеки автомобил си има своите детски болести. Една от тях по рождение е АБС блока но и това си има лечение. в по късние екземпляри това е отстранено. А относно тракшъна, няма как да не работи през АБС. Дори климатика ти ползва АБС датчиците.

Комфорта в Д2 според мен е с пъти по добър от Д1. Но както казах зависи за какво и как ще го ползваш. Ако ще го караш в гората да сърфираш м/у дърветата не става.. много е голям (а и мен ме жал още да го вкарам там)
          Въздушното окачване не е проблем и не мога да разбера какво толкова много се срахуват хората от това. а и дори да вземеш такъв екземпляр има китове за правене с обикновенни пружини.

Автоматика е много добър и определено става за ъфроуд и не създава проблеми. Ръчната СК и раздатката са изпитани от Д1 с малко подобрения при по късните модели.
          Блокажа на междуосевия може да се изведе в купето по два начина или с жило или със соленоид. Това лято ще го правя. Ако се спреш на Д2 провери дали има блокаж. някой модели от по късните нямат. Комбинацията ТК + блокаж на междуосевия не е никак за пренебрегване.

Както споменаха по горе има екз. Д1 за по 9 -10 000 лв, но иска търсене което също е разход

Успех. Дано съм бил поне малко полезен.
          Последно редактирано от SG; 15-12-08, 08:25.
          LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
          LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
          [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Подкрепям SG за Диско 2 ! Успех!!!
            [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Напълно подкрепям Стефан.Също съм на мнение,че с оглед на нуждите си избери и автомобила.Имам приятели в Ямбол с Диско 1,но всички са възхитени от возията на Д2.
              Поздрави.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

ако ще ползваж диското постоянно като основен автомобил, разбира се че диско2 е по добрия вариант, но ако си като мен да го ползваш за лек offroad и имаш друг лек автомобил за асфалт няма смисъл да даваш толкова много пари за диско 2. аз си купих диско1 с десен волан за 3650 лв и мога да ти кажа съм много доволен от него, върви като пушка!
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                  ако ще ползваж диското постоянно като основен автомобил, разбира се че диско2 е по добрия вариант, но ако си като мен да го ползваш за лек offroad и имаш друг лек автомобил за асфалт няма смисъл да даваш толкова много пари за диско 2. аз си купих диско1 с десен волан за 3650 лв и мога да ти кажа съм много доволен от него, върви като пушка!
                  Е това вече е примамливо предложение! -Заслужава си да се замисли човек!
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                    Е това вече е примамливо предложение! -Заслужава си да се замисли човек!
                    При тази цена смятам че човек може да се замисли и да му обърне волана. Вече има доста Д1 да се продават на части. Каквото и да си говорим криво е да караш с десен волан в държава където всички коли са с ляв.

Успех.
                    LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp

Коментар

така е, но при положение че го карам само по балкана, няма нужда да го обръщам, аз си имам лека кола за асфалта,а и единствения недостатък на десния волан е че трудно се изпреварва камион, иначе аз за първи път карам с обратен волан и нямам никакви проблеми имам чуството че съм го правил цял живот.
                      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                        така е, но при положение че го карам само по балкана, няма нужда да го обръщам, аз си имам лека кола за асфалта,а и единствения недостатък на десния волан е че трудно се изпреварва камион, иначе аз за първи път карам с обратен волан и нямам никакви проблеми имам чуството че съм го правил цял живот.
                        Абсолютно правилно!
                        В гората няма дясно и ляво движение.Всички пътища са с едно платно "с тревичка по срадната лента".
                        Ако се използва за разходки офф , нема грижи.
                        ________________________________________________________________________________________
                        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                          Не знам как да пусна линк към мобиле.бг , но ако потърсиш Диско , автомат , във Варна , за 14500 ще видиш това , което имам предвид - мое е , обслужено е , всичко му работи.
                          Не намирам подобно в мобилето...

Иначе благодаря много за отговорите,по ме привлича диско 2 и заради по-големия багажник,както и значително по-удобния втори ред седалки...Ще се търси,то се е видяло...Благодаря ви отново и дано скоро се похваля и аз...

Коментар

Ново Дискавъри във форума

Здравейте отново,

много бързо и инцидентно станах собственик на търсената кола...Диско 2,1999, 2,5тд5,на 97000 км(не го вярвам,но има разни документи),ръчни скорости,ABS/EBD/TC/ACE/HDC/SLS,климатроник,два люка и тн...Днес след одисея в кат е вече лично мое,следва да дойдат филтрите от Paddocks,че в МФ искат 230 лв само за тях.
                            Ако е удобно да задам няколко въпроса,които горещо ме вълнуват:
                            Изчел съм много за колата,но нямам практика с нея,интересува ме откъде мога да закупя качествено масло за дифовете и раздатката,без да стува 62лв литъра?Също така и за двигателя,иначе за скоростите в МФ е 25лв/литър,мисля че е прилично...
                            Има и дилема за зимните гуми:Генерал или Гудрич,общо взето на една цена и с еднакви показатели.Някакви впечатления?
                            И най-важното:от време на време колата не ще да пали,с оригинална аларма е,има два бутона.Отварям,влизам,въртя и нищо.Излизам,закл-откл.,пак въртя,пали?!?!?Аз ли не съм прочел нещо или и този модел страда от проблема на Рейнджа?

Мерси предварително и безаварийно

Коментар

До: Ново Дискавъри във форума

Честито.. Не знам кога ще стане Диско 2 да станат повече във форума от Диско 1, но ще работим по въпроса (шега). Добре си дошъл в отбора. Като чета, общо взето си взел наконтена количка да си я караш със здраве!!!!

Гуми General Grabber 2 A/T - 222 лв бройката с ДДС за 16" стандартен размер като за Диско (235/70/16)

Масла препоръчвам от МП.
                              За скоростната кутия имат такова каквото е по спесификация.

За диференциалите нямат, но ми предложиха подобно каквото слагат на всички нови коли в трансмисията и отговяря на спесификацията на колата. Същото е и за раздатката. Там пипай внимателно щото много боли.. а и трудно се сваля. (аз си купих рециклирана от Англия и тя протече не ми върви на раздатки м...а му )

За двигателя маслото пак от МП. 10w40 съм си сложил. не го пипа. двигателя мърка.

Относно алармата до сега не съм имал проблем с алармата. Не съм чувал и диско 2 да има проблем катео рейнджа. Пробвай да си смениш батерията на дистанционното. Внимателно да не го счупиш че и там боли. АКо имаш втори ключ пробвай да видиш с него дали ще ти прави същия проблем. Ако го прави.. Внимателно много внимателно пипаш там Отваряш кутията на акумулатора. Откачаш и 2-те клеми. Изчакваш 5-10 минути, вадиш крика развиваш 2-та болта и вадиш компютъра. Изваждаш внимателно двете големи букси, оглеждаш за криво перо, за вода, за масла. Почистваш внимателно пръскаш с контакт спрей или WD-40, подсушава, духваш го със сгъстен въздух и монтираш обратно.

Успех и още един път честито и много да те радва.
                              Последно редактирано от SG; 06-01-09, 19:44. Причина: Допълнение за алармата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X