Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със задното стъкло на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем със задното стъкло на Фрилендър

Здравейте колеги. Още нямам Freelander, но се подготвям усилено четейки по форумите.

На въпроса за задното стъкло - струва ми се че се пропуска нещо. То нали се приплъзва при опит да се отвори задната врата? Ако дръжката е заяла в натиснато положение, (а там трябва да има микроключе), то контролера който управлява стъклото ще "мисли", че искате да отворите задната врата и съответно ще взема мерки. Може би малко WD40 и раздвижване в механизма на дръжката може да помогнат за решаване на проблема.

Извинявайте ако ви се струва лаишко , успех.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-01-12, 08:55.

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
      Така-а-а-а... Малко четене трябва - дръпнах си от тук едно ръководство и прочетох, че след всяко откачане на акумулатор или смяна на CCU-то, прозорецът трябва да се калиброва
      За съжаление обаче аз днес отворих кората и направо го блокирах като извадих кабелите...
      Срам, не срам - утре наново!
      Ако системата работи ще пиша как става!
      Най-добре върви до Мотопфое,функцията на прозорците се обучава,но не знам как става.

Коментар

Въпрос за Freelander.

Здравейте съфорумци!

от около 4 години съм собственик на Freelander,много съм доволен,но наскоро се появи едно проблемче.
        При смяната на планката,която държи цилиндърчето на амбреажа,се наложи да махна акумулатора.След поставянето му обратно обаче,задното стъкло се смъкна до крайната си позиция и сега не иска да се качи догоре(при опит се качва до горе,издава звук е се смъква долу).Четох в опътването,нещо за калибриране на стъклото,но със стъпките описани там не се получи.Имате ли някакви идеи?

Коментар

От: Въпрос за Freelander.

Свалянето на задното стъкло е програмно заложено при разкачване на клемите на акумулатора.

Опитай да задържиш бутона за вдигане около 5-6 секунди след достигане на максимално горно положение.

Ако не се получи следва да провериш връзките на акумулатора – липсата на добър контакт също може да предизвика такива прояви.

Разкачи отново захранването и почисти добре клемите.
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Свалянето на задното стъкло е програмно заложено при разкачване на клемите на акумулатора.

Опитай да задържиш бутона за вдигане около 5-6 секунди след достигане на максимално горно положение.

Ако не се получи следва да провериш връзките на акумулатора – липсата на добър контакт също може да предизвика такива прояви.

Разкачи отново захранването и почисти добре клемите.

Опитах всички възможни комбинации,изчистих клемите на акумулатора...нищо не помогна.Стъклото се вдига,биипва и се връща обратно.Махнах му предпазителя за през нощта,но така пък не може и багажника да се отвори.Няма причина да има "хардуерен" проблем,с оглед на това,че колата не е мърдала изобщо в последните дни...Някакви други идеи?

Коментар

Акумулатора добър ли е,пали ли колата?
              [LEFT][COLOR=Red][B]Законите - еднакви за всички:!:[/B][/COLOR][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от delev-d Преглед на мнение
                Акумулатора добър ли е,пали ли колата?
                През нощта го заредих,пак същата работа...

Коментар

Да не е изолиран проблем с генералното захранване на ПС-то - някъде там са ,,завъртяни" нещата...
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

Имал съм този проблем,но от копчето в купето се е вдигал.Само един път е било с три опита,не знам защо.
                    [LEFT][COLOR=Red][B]Законите - еднакви за всички:!:[/B][/COLOR][/LEFT]

Коментар

Решение:
                      Влизаш в колата; даваш контакт; натискаш заключване след което отключване на вратите; изключваш контакта без да вадиш ключа; даваш наново контакт; изчакваш 5-6сек; натискаш копчето за затваряне на задното стъкло; КАРАШ и като се видим да почерпиш.
                      УСПЕХ.

Съобщение от модератор:
                      Моля, напишете си в профила от къде сте.
                      ...ЦЪК
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-12-12, 09:32.

Коментар

проблем с задно стъкло на фрилендър

Здравейте,имам проблем с задното стъкло на моя Фрилендър, когато натисна копчето за отваряне издава един писукащ звук и нищо.
                        Като тръгна да отварям задната врата, тя се отключва и тръва да се отваря, но не и стъклото, моля за някакви идей.
                        Благодаря ви.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-12-14, 07:19.

Коментар

От: проблем с задно стъкло на фрилендър

Здравей колега, аз имах същия проблем, в интернет има доста писано по темата и предлагат различни решения. Тоя прозорец се управлява от отделен компютър, който се грижи също и за нагревателя на задното стъкло, задната чистачка и измиването на стъклото, спускането му и май за задните фарове за мъгла /пиша по спомен/ ако задната чистачка не е в най-долно положение не позволява смъкването на стъклото. Друг вариант е ако си с триврата версия - там имало датчик, който следи дали е добре поставен твърдия таван - трябва да се провери и той. Аз направих следното: свалих кората на задната врата и страничните кори - на двата калника отвътре има "маса", изчистих я хубаво.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01.jpg
Прегледи:1
Размер:128.9 КБ
ID:5480706 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:02.jpg
Прегледи:1
Размер:117.6 КБ
ID:5480707

Надявах се да е от там - при други хора е действало това ама не и при мен. След това прочетох в RAVE един метод за автодиагностика на компютъра, който управлявал цялата тая работа пускам го директно както са го написали в един форум:
                          _______________________________________________________________________________________________________

"The CCU can be put into Self Test Mode to enable the inputs and outputs from the CCU to be tested for correct functionality without the need for TestBook (T4). To put the CCU into self test mode the ignition should be off with the vehicle unlocked and unarmed and the following sequence must be followed:

1. Insert the key and turn the ignition 'on'
                          2. Press and hold the rear fog switch 'on'
                          3. Turn the ignition 'off'
                          4. Turn the ignition 'on'
                          5. Release rear fog switch within four seconds of ignition 'on'

Note: When turning mine on, I turned the key to the second click, when the electric powers up. Also it took about 1.5 seconds for me to complete steps 1 to 5. Sometimes it doesn’t go into Self Test Mode first time. Not sure why. Think it’s due to getting the correct speed of the above entry steps.

On successful entry into the Self Test Mode the sounder will sound for 0.8 seconds and the courtesy lamps will illuminate for 0.8 seconds. I think from memory the dash board alarm light will illuminate for a short period. Other dash board lamps which illuminate are = abs, engine, oil, battery and the mileage display is as normal."
                          _________________________________________________________________________________________________________

При мен, след като изпълних тези указания, нито лампа светна, нито звук чух, както е описано, но пък стъклото се оправи - така, че успех!
                          BMW R 1100 GS

Коментар

От: проблем с задно стъкло на фрилендър

Мерси колега, ще го имам в предвит, най-интересното е че след 2-ва дена и 50-100 натискания на копчето взе че тръгна, но сигурно някой ден ще го направи отново.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-05-13, 17:30.

Коментар

Тествано решение за проблем със задното стъкло на Фрилендър

Здравейте колеги да споделя едно досадно проблемче със задното стъкло ( на багажника ) на Фрилендър. Не съм гледал във форума някой пуснал ли е изпробван метод за това ще опиша този който тествах и си реших проблема преди 10 мин : Малко предистория и симптоми на проблема. Стъклото на вратата на багажника пада автоматично до долна точка, при опит да се вдигне ръчно- вдига се изпиуква и пада авроматично. Следствие- този проблем се появява като е слаб акомулатора или е бил свалян или сменян ( нужно е калиброване на горно и долно положение на стъклото от компютъра). Решение - Махате клемата минус на акомулатора за 1 мин, слагате обратно клемата. При положение на всички врати и преден капак затворени палите двигателя ( светлини изключени) , на свободна ускорявате до 1500 оборота, задържате 10/15 сек , натискате копчето за задния прозорец в положение НАДОЛУ чува се биип, после задържате копчето в положение нагоре и задържате за сек, отнемате газта и провате дали е приело калибровката при мен се получи от първия път Успех на всички и дано съм бил полезен
                              Последно редактирано от toko_bk; 06-09-13, 11:35.

Коментар

От: Тествано решение за проблем със задното стъкло на Фрилендър

Това не е проблем, а стандартна калибровка на задното стъкло при слаб акумулатор или смяната му. Изобщо не трябва никакво форсиране на двигателя, просто изправен акумулатор - пише го в упътването за модела.
                                2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                                2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X