Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми и регулиране на ръчна спирачка на ДИСКО-1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми и регулиране на ръчна спирачка на ДИСКО-1

Как се прави реглаж на ръчна спирачка на Диско-1?
    Смених накладки, но нещо реглажа не става. Лостът не се връща в долно положение докрай. Или не лови, или грее като котлон. Какъв е номера на китайката. Възвратна пружина ли? Що ли?
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Моето (94 , 200тди) е малко по-различно от това на което сме отваряли ръчната (91 , пак 200 тди). Там отвън на тенджерата има квадрат или шестограм , не помня точно , от вътрешния край на който има конусно сечение . Като го въртиш то променя натиска върху накладката . И възвратни пружини имаше. Като сменихме накладките и неговата затягаше , след регулировката по-малко , но въпреки всичко понякога му задържала , най-вероятно във жилото . Все пак не забравяй , че става въпрос за удавеното в морето Диско. Моето ми направи подобен проблем веднъж на похода от Ком до Емине , най-вероятно от мръсотия и се оправи от само себе си.

Коментар

благодаря

Някой знае ли нещо по-конкретно? Преди време в МотоПфое ми казаха, че има 2 реглажа-преден и заден / не знам предния дали не е гайката за опъване на жилото, а задния - споменатия външен квадрат/ Другото, което ми казаха, че някъде клеясвало и трябва да се раздвижи и гресира, което предполагам е проблема в моя случай. Но къде е проблемната точка не помня.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Искам да получа отговори на няколко въпроса за моето Диско.
        Моля посочете ми надежден сервиз в София.

Имам следният проблем. Ръчната спирачка се вдига много и не държи (240лв само въжето без труда)
        В един сервиз казаха - въже, в друг някаква част от механизма.

Благодаря предварително

Disco 1 300TDi, 1998г.,
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-01-10, 17:52.

Коментар

До: Въпрос за сервиз

Общото е, че няма нужда да ходиш в специализиран сервиз заради ръчната спирачка. Няма нищо сложно/специално в устройството й. Предполагам, че това не ти е първата кола и би трябвало да имаш познат монтьор или сервиз, в който досега си поддържал предишните си автомобили. Ако пък не ти пречат ръцете и знаеш от коя страна се държи отверката и гаечния ключ, може да си я ремонтираш сам. Най-проста барабанна спирачка, с челюсти и едно стоманено въже.

Коментар

Барабанна ли? че мойто отзад е с дискови

Коментар

Монтирана е на кардана. По-точно барабана е на изходния фланец на раздатката.

source: http://forums.lr4x4.com/index.php?sh...&hl=hand+brake
              Последно редактирано от Lazar; 15-07-08, 19:19. Причина: снимка

Коментар

До: Въпрос за сервиз. Ръчната спирачка на Диско 1

Ясно, простете за невежеството и благодаря за нагледния материал

Коментар

А другото общо е че цените са други тук http://www.paddockspares.com/scp/DIS...Handbrake.html
                  Бъдете здрави

Коментар

Едва ли ще се стигне до подмяната на някоя част. Все пак тя е не е като на останалите коли - част от общата спирачна система т.е. да ползва накладките и дисковете на основната спирачна система. Моята се държеше, по-скоро не държеше по същия начин. Просто почистих и смазах всички механизми от лоста до карантията в барабана и се оправи. Трябваше ми само едно малко спрейче WD40 и малко грес за обща употреба. Само не трябва да се пръска и смазва по спирачната повърхност на челюстите. Това е.

Коментар

Ръчна спирачка на Диско 1

Здравейте
                      Две неща ме човъркат (и дразнят) от известно време. На автобуса (щото Диското било голямо като училищен автобус според жена ми) когато е спрял му свети лампата за ръчната. Когато тръгна изгасва, но ако е изключа от скорост и се движа по инерция бавно 20-40 км/ч отново светва. Когато се движи на скорост лампата изгасва. Когато лоста на ръчната спирачка е дръпнат лампата си светва, а когато го отпусна си изгасва, затова предполагам, че не е от бутона който е някъде около лоста.
                      Второто нещо което ме човърка е големия ход на лоста на ръчната спирачка. При натягане чак ми се счупи парченце от декоративната пластмаса над него. Предполагам, че някакси се регулира/натяга обаче идея нямам от къде и как. Опита ми в това спира преди около 15 г. с Москвич 412. Ще съм благодарен на всеки който даде акъл. Много ме дразнят такива дребни кусури /тези на ръчната, а не писането на колегите/.
                      Дискавъри 300 тди ръчка
                      Витара тди автомат
                      XT660R

Коментар

До: Ръчна спирачка на Диско 1

Индикацията най вероятно ти свети от ниско ниво на спирачната течност(поради теч или износени накладки) или дефектирал нивомерен датчик(намира се в капачката).За ръчната-жилото се натяга от стойката намираща се на раздатъчната кутия.

Коментар

До: Ръчна спирачка на Диско 1

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          Индикацията най вероятно ти свети от ниско ниво на спирачната течност(поради теч или износени накладки) или дефектирал нивомерен датчик(намира се в капачката).За ръчната-жилото се натяга от стойката намираща се на раздатъчната кутия.
                          И в добавка, може да имаш датчици за износването на накладките. От тях светва същата лампа.

Коментар

Проблем с датчика на ръчната-свети постоянно Диското1 300Тdi автоматик

Здравейте колеги! От скоро ми се появи проблем с Диското (300 tdi) Датчика на таблото почна да ми свети почти постоянно..Колата е автоматик и собственика преди мене не я е ползвал много май,та не е много читава-държи,но трябва да се вдигне колкото може(с доста зор) за да хване..А нещо явно е и клеясало,защото се дърпа и пуска доста трудно..Та поради тези причини и аз не я ползвам,но изведнъж почна да ми свети датчика почти нон стоп,а от време на време премига..Но след като покарам да кажем половин час някъде спира да свети,а само премига,но доста рядко..проверих в търсачката,но подобен проблем не видях да е имал някой колега.Та на какво според Вас може да се дължи? Благодаря предварително. Поздрави

Коментар

До: Проблеми и регулиране на ръчна спирачка на ДИСКО-1

Долей си спирачно масло в резервоарчето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X