Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на степенки на Фрилендър1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на степенки на Фрилендър1

Здравейте, от около месец се запалих доста здраво по идеята да си сложа странични степенки на фрито. Та като преглеждах из интернет установих че от падок например за около 130 евро мога да си взема оригинални черни. но идеята е друга, имам роднина който се занимава с метали, има фирма и прави всякакви детайли а има и хубави тръби (неръждавейка) та идеята е че откъм материали и идеи съм наред, въпроса е как да захвана степенките към шасито на джипа (триврат модел) така че да стане здраво. Молбата ми е ако някой колега е виждал, монтирал или кара фри със степенки да сподели или прати снимка на закачването та да свърша качествено работа. Благодаря предварително.
    Бог обича смелите, но води разумните....

До: Монтаж на степенки на Фрилендър1

Колега темата е интересна и за мен, ще се опитам да намеря снимки и ще ги постна тук.
    '95 Opel Frontera A 2.0 КБ

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
      Здравейте, от около месец се запалих доста здраво по идеята да си сложа странични степенки на фрито. Та като преглеждах из интернет установих че от падок например за около 130 евро мога да си взема оригинални черни. но идеята е друга, имам роднина който се занимава с метали, има фирма и прави всякакви детайли а има и хубави тръби (неръждавейка) та идеята е че откъм материали и идеи съм наред, въпроса е как да захвана степенките към шасито на джипа (триврат модел) така че да стане здраво. Молбата ми е ако някой колега е виждал, монтирал или кара фри със степенки да сподели или прати снимка на закачването та да свърша качествено работа. Благодаря предварително.
      То,шаси,в пълния смисъл на думата,тук няма.Но,евентуално някъде по гредите от долу.Аз бих помислил върху вариянта,да се сложи една цяла плоскост,под колата,която да се хване на болтове по двете греди и на нея да се хванат стъпенките...в смисъл да е максимално здраво,пък и да сложи като защита на кардана,примерно...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Това е инструкция за монтаж на оригинални степенки от Падок, незнам дали ще помогне, но все пак - http://www.paddockspares.com/images/..._for_PM408.pdf

Освен това според инфото което намерих в интернет степенките се хващат посредством 4 планки (по 2 за всяка степенка) като всяка планка се държи на 2 болта в купето (има фабрично предвидени места), но за съжаление хубава снимка на планките неможах да намеря. Дано тази ти свърши работа.

Коментар

Тези степенки освен за ,,пудрене" друга функция имат ли? Колата не е кой знае колко висока за да трябва да стъпиш някъде, а като сложиш и тях ще стане още по-ниска...
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            Тези степенки освен за ,,пудрене" друга функция имат ли? Колата не е кой знае колко висока за да трябва да стъпиш някъде, а като сложиш и тях ще стане още по-ниска...
            И според мен е така. Аз съм виждал отдолу Фрилендър с такива степенки и тези планки отдолу определено намаляват просвета с около 40мм. Иначе няма спор колата става по-красива.
            LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Ми да ви кажа колеги жена ми например ходи с токчета и при качване вече успя да одраска прага леко, за красотата не става и дума-ясно е, а и смятам че така ще защитя праговете все пак и от кал и луга през зимата. Относно намаления просвет мисля че би могло да се реши някак въпроса като се модифицират малко степенките и планките им. Да си призная със степенки просто има по як вид машината и някак се отваря.

Коментар

Ако се решиш да ги правиш дръж ни в течение на процеса колега

Коментар

Със степенки няма да успееш да опазиш праговете от женски токчета.

Има специални фолия, дебели примерно половин милиметър. Гледах някъде такива, ама в момента не мога да се сетя къде.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

http://www.direct4x4.co.uk/start.php...product_id=378

Поразгледай тук, може и да ти хрумне нещо

Коментар

Дано ти помОгнат тези снимки.
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-11-10, 17:16.

Коментар

То не стига, че е ниска колата ами така още по-плитка става...
                        Последно редактирано от emanuilis; 23-02-09, 19:10.
                        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                        LZ1EMS

Коментар

От: Монтаж на степенки на Фрилендър1

Знам, че темата е стара но не намерих друга. До къде стигнахте с монтажа на степенките защото и аз имам мерак да си сложа?

Коментар

От: Монтаж на степенки на Фрилендър1

Ами купих си оригинални още миналата зима, от когато е и темата. Та видях ги в интернет на добра цена от Падок, и ги взех, имат си оригинални за модела планки за закрепване, които се монтират по доста тарикатски начин и вършат идеална работа. Иначе степенките , тези оригиналните, се оказа че почти не намаляват просвета може би около 2 см. което за мен е нищо. За сметка на това една луда пишман шофьорка се вряза в дясната ми степенка с едно мицубиши колт, та от нейната предна броня, калник, фар, и прочие нищо не ставаше, а моята щета беше че ми изцапа с боята от колата и степенката. Дори не беше успяла да ми засегне боята на вратата. Та се изплатиха така степенките, които първоначално купих само заради визията. Хубаво нещо са, а същото важи и за ролбари и теглич. Доста защита осигуряват срещу джигити на пътя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X